ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η πεντάμορφη και το τέρας!

Στο πρώτο 45λεπτο δεν βλεπόταν, στο δεύτερο δεν τη χόρταινες!
Με τον Αλμέιδα να δίνει το… έναυσμα ξανά, η σαρωτική στο β’ μέρος ΑΕΚ σκόραρε τετράκις, συντρίβοντας 4-0 τον Ηρακλή! Πολύ καλός ο Πατίτο.

Μια ΑΕΚ… Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ!


Αφότου προβλημάτισε τον κόσμο της με την εμφάνιση του πρώτου 45λέπτου απέναντι στον αξιοπρεπέστατο Ηρακλή (των χιλίων προβλημάτων), η Ένωση «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο και με τέσσερις γκολάρες, συνέτριψε τον «Γηραιό», στην πρόβα τζενεράλε πριν την πρεμιέρα της Super League -αν αυτή, βέβαια, γίνει…

Ο Αλμέιδα σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά, ο Μάνταλος έκανε το 2-0 με ωραίο, γυριστό σουτ, ο Πέκχαρτ «έγραψε» το 3-0 (σε μία φάση που ξεκίνησε από τον θετικότατο και πάλι Πατίτο Ροντρίγκες), ενώ ο Μπακασέτας έκλεισε τον «χορό» των γκολ, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Πλατέλλα-Γκάλο.

Πώς έπαιξε



Φουλ… επιθετικά παρέταξε την ΑΕΚ ο Τιμούρ Κετσπάγια, σε ένα 4-2-3-1, με τους Μάνταλο και Μπακασέτα, μαζί, στην ενδεκάδα. Ο πρώτος αγωνίστηκε ως «8άρι», ενώ ο δεύτερος κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο της Ένωσης, Αλμέιδα, σε ρόλο «10αριού». Από εκεί και πέρα, κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ανέστης, που είχε μπροστά του -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Ντίας, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι και Γκάλο. Στα χαφ, στο πλάι του Μάνταλου και λίγο πιο πίσω, ήταν ο Σιμόες, ενώ τις πτέρυγες κάλυπταν Μπαρμπόσα (αριστερά) και Βάργκας (δεξιά).

Το ματς


Λόγους για να… πονοκεφαλιάσει τον κόσμο της -και τον προπονητή της- μια βδομάδα πριν την έναρξη της Super League (αν αυτή γίνει), έδωσε η ΑΕΚ, κυρίως στο πρώτο μισάωρο του φιλικού με τον Ηρακλή. Οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μάνταλο σε ρόλο κεντρικού χαφ και τον Μπακασέτα πίσω από τον Αλμέιδα, έδειχναν… κομμένοι στα δύο, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να κρατήσουν μπάλα, ενώ στην άμυνα υπήρχαν, ενίοτε, στιγμές… τρικυμίας. Στον αντίποδα, ο Νίκος Παπαδόπουλος έβλεπε τους παίκτες του να έχουν καλή κυκλοφορία και μέχρι το 7’… τρεις τελικές(!), τη στιγμή που η Ένωση «επισκέφτηκε» για πρώτη φορά την εστία του Χουάντερσον στο 8’, με ένα ξαφνικό και δυνατό σουτ του Αλμέιδα από αριστερά. Μόνο που… έμεινε εκεί!


Ο «Γηραιός», με τους Σαραμαντά και Πασσά… κεφάτους, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας με 56%-44%, τα μπακ της ΑΕΚ (Ντίας και Γκάλο) δεν βοηθούσαν, ο Μάνταλος… ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο και ο Κετσπάγια φώναζε από τον πάγκο στους παίκτες του να πιέσουν και να σταματήσουν να κάνουν αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή. Τα «γκάζια» του Γεωργιανού τεχνικού είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να απειλήσει -ουσιαστικά για πρώτη φορά- την εστία του Χουάντερσον στο 33’, στη μοναδική καλή φάση που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βάργκας να σεντράρει από αριστερά, τον Αλμέιδα να κάνει «τσαφ», την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο, με τον τελευταίο να σουτάρει, μόνος του από δεξιά, άουτ! Ο ίδιος παίκτης, δε, παραλίγο να σκοράρει και στο 36’, αλλά στην εστία του… Ανέστη, το διώξιμο που επιχείρησε, ωστόσο, έφυγε κόρνερ. Αναμφίβολα, στο πρώτο 45λεπτο ο Ηρακλής -των χιλίων προβλημάτων- ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ΟΑΚΑ.




Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλο παιχνίδι και αυτό, λόγω μιας… άλλης ΑΕΚ! Πιο γρήγορη, με περισσότερη ενέργεια και θέληση στο παιχνίδι της, η Ένωση μπήκε με το… μαχαίρι στο δόντια στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και «σβήνοντας» την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου 45λέπτου, έκανε… πάρτι, το έναυσμα του οποίου έδωσε -όπως και στα Τρίκαλα- ο Αλμέιδα! Ο Πορτογάλος «έγραψε» με καταπληκτική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, το 1-0 στο 49’, για να πάρουν φόρα και οι υπόλοιποι! Με την είσοδο, δε, στο ματς των Γιόχανσον, Πέκχαρτ, Πατίτο και Πλατέλλα στο 57’, η Ένωση απέκτησε ακόμη περισσότερο ρυθμό στο παιχνίδι της και με 100% ευστοχία στις φάσεις που της παρουσιάστηκαν, προηγούταν 4-0 μέχρι το 71’! Ο Μάνταλος πατούσε περισσότερο περιοχή, ο Γκάλο άρχισε να κάνει τις γνωστές του κούρσες-φωτιά από δεξιά και η ΑΕΚ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του «Γηραιού», αλλά και τον καλό της εαυτό.




Η… ομοβροντία ξεκίνησε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο απίθανος Γκάλο του δευτέρου ημιχρόνου έκανε τη σέντρα από δεξιά, για το γυριστό, στην κίνηση, σουτ του Μάνταλου και το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο… διάολος Πατίτο έβγαλε με τη μία δεξιά στον Πλατέλλα, ο τελευταίος έκανε μια πανέμορφη σέντρα και ο Πέκχαρτ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 με κεφαλιά. Με πρωταγωνιστές, δε και πάλι τους Γκάλο και Πλατέλλα, που συνεργάστηκαν άψογα στο 71’, ο Μπακασέτας έκλεισε το σκορ με πλασέ από κοντά. Με την εμφάνιση του β’ μέρους, λοιπόν -και χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσει εκείνη του α’- η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε πως είναι πανέτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν και όποτε, βέβαια, αυτό ξεκινήσει.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (58΄Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Ντίας (77' Ντίντακ), Σιμόες (58' Γιόχανσον), Μάνταλος (66' Γαλανόπουλος), Μπαρμπόσα (58' Πλατέλλας), Μπακασέτας, Βάργκας (58' Πατίτο), Αλμέιδα (58' Πέκχαρτ).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (46' Γιαννικόγλου), Ζιαμπάρης, Ιντζόγου (85' Μπικιάρης), Πασσάς, Καραγκούνης, Στάμου (70' Ρότας), Κυριακίδης, Σαραμαντάς (65' Αμαραντίδης), Περόνε (85' Δούμτσιος), Λεοζίνιο (85' Ζαμπαζής), Αγγελόπουλος (70' Ρούσσος).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code