ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι είδαμε σήμερα στο Euro 13-6-2016 ;

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο Euro της Γαλλίας .

Ισπανία – Τσεχία 1-0



Το προσπαθούσε από εδώ, το πάλευε από εκεί, αλλά τίποτα. Ο Τσεχ κυρίως και μετά η φουλ αμυντική τακτική της Τσεχία κρατούσαν το μηδέν. Η Ισπανία δεν μπορούσε να σκοράρει και το ρολόϊ είχε φτάσει στο 87' Ηταν όμως εκει ο Ινιέστα. Ο ηγέτης των Ταύρων έβγαλε την τέλεια σέντρα, που ήταν κάτι παραπάνω από πάρε βάλε για τον Πικέ. Και έτσι, καθώς έγινε ο πρώτος Ισπανός με ασίστ σε τρία διαφορετικά EURO, χάρισε στον σκόρερ το παρθενικό γκολ του μεγάλο διεθνές τουρνουά και στη χώρα του το ιδανικό ξεκίνημα (1-0) στην προσπάθεια για το μυθικό three peat.
Οι Ρόχας μπήκαν με... φούρια, αλλά σταματούσαν πάνω στον Τσεχ. Εκείνος ήταν που νίκησε δύο φορές τον Μοράτα (16', 29'). Στη συνέχεια ο πορτιέρο των Τσέχων έκανε το ίδιο στο διαγώνιο σουτ του Ζόρντι Αλμπα και στο κοντινό πλασέ του Σίλβα. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, μα με το ξεκίνημα του σε γύρισμα του Μοράτα λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Χούμπνικ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης θα μπορούσε να σκοράρει και ο Σέρχιο Ράμος, αλλά πρόλαβαν και έπεσαν κορμιά μπροστά του.
Ωστόσο, ο Σέρχιο Ράμος και μαζί και ο Φάμπρεγας χρειάστηκε να σώσουν την Ισπανία (65') σχεδόν στη γραμμή. Ο Χούμπνικ έκανε το ίδιο στην απέναντι εστία (70') πριν πλασάρει ο Ζόρντι Αλμπα και στο 73' ο Σίλβα απείλησε με σουτ. Ωσπου στο 87' με την κεφαλιά του Πικέ η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε άρχισε με το σωστό τρόπο την υπεράσπιση του στέμματος της. Χρειάστηκε βέβαια και ο Ντε Χέα στις καθυστερήσεις να βγάλει το σουτ του Νταρίντα.

* Για πρώτη φορά ομάδα κρατάει έξι αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ (599 λεπτά), ενώ έχει να ηττηθεί από το 2004 και το ματς με την Πορτογαλία!
* Με 133 συμμετοχές ο Σέρχιο Ράμος έφτασε στην 2η θέση των Ισπανών τον Τσάβι!

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70' Τιάγκο), Σίλβα, Νολίτο (82' Πέδρο), Μοράτα (62' Αντούριθ)
Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κανταράμπκ, Γκέμπρε-Σελασιέ (86' Σούραλ), Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Ροζίτσκι (88' Παβέλκα), Νέτσιντ (75' Λάφατα), Νταρίντα, Κρέιτσι.

Ιρλανδία - Σουηδία 1-1


Η Σουηδία των Ιμπραχίμοβιτς - Μπεργκ (ως επιθετικό δίδυμο) αντιμετώπισε μια Ιρλανδία που και ήθελε και ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί τα καλά στοιχεία της καλύπτοντας ταυτόχρονα τις αδυναμίες της. Λονγκ και Γουόλτερς πίεσαν ακατάπαυστα την πρώτη μπάλα των Σκανδιναβών, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε βαθιές μπαλιές ή στην καλύτερη κούρσες από αριστερά χωρίς αντίκτυπο.

Παρά τα περισσότερα λάθη οι διεθνείς του Μάρτιν Ο'Νιλ είχαν καθαρότερη σκέψη και έφταναν έως περιοχή του Ίσακσον. Με δύο κεντρικούς που δεν κάλυπταν μέτρα, η άμυνα των Σουηδών έμεινε εκτεθειμένη και ο γκολκίπερ της Κασίμπασα είχε αρκετή δουλειά. Στο 10' απέκρουσε το σουτ του Χέντρικ, στο 29' και στο 32' στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα κατέληξε τη μία άουτ και την άλλη στο οριζόντιο δοκάρι. Στο σουτ που αποδείχθηκε αδύνατο να γλιτώσει ήταν αυτό στο 48' του Χούλαχαν, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και εκτέλεσε μεμιάς.

Οι Ιρλανδοί είχαν πάρει αυτό που άξιζαν και η Σουηδία έψαχνε φόρμουλα ανατροπής. Ο Χάμρεν έβγαλε τον Μπεργκ που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και με τον πιο κινητικό Γκουιντέτι στο χορτάρι χρησιμοποίησε τον Ιμπραχίμοβιτς πιο βαθιά στην περιοχή. Η πίεση αυξήθηκε και δις η Σουηδία άγγιξε την ισοφάριση. Την βρήκε τη στιγμή που δεν ενεπλάκη παίκτης της, αφού μετά το γύρισμα του Ιμπαχίμοβιτς ο Κλαρκ σκόραρε με κεφαλιά κατά της ομάδας του.


Το μομέντουμ ανήκε στους "κιτρινομπλέ", αλλά οι Ιρλανδοί είχαν πείσμα και σχέδιο. Μάλιστα στο 73' ο Χέντρικ απείλησε τον Ίσακσον που έβγαλε χαμηλά. Αφού χάθηκε αυτή η ευκαιρία, οι δυο ομάδες φοβήθηκαν την ήττα και βολεύτηκαν με το 1-1. Αποτέλεσμα που τους κρατά μέσα στο παιχνίδι.

Ιρλανδία : Ράντολφ, Κόλμαν, Ο'Σι, Κλαρκ, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (85' ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Χούλαχαν (78' Κιν), Γουόλτερς (63' ΜακΛιν), Λονγκ

Σουηδία : Ίσακσον, Λούστιγκ (45' Γιόχανσον), Λίντελεφ, Γκρανβίστ, Όλσον, Λεβίτσκι (86' Έκνταλ), Σέλστρεμ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Ιμπραχίμοβιτς, Μπεργκ (59' Γκουιντέτι)

Ιταλία -  Βέλγιο 2-0


Η Ιταλία απέδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στο Βέλγιο και επικράτησε με σκορ 2-0 του Βελγίου, στην πρεμιέρα τους στο Euro 2016. Στο 32’ ο Τζακερίνι άνοιξε το σκορ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκρατσιάνο Πελέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (75' Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62' Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου (73' Ορίγκι).
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (78' Μότα), Παρόλο, Έντερ (75' Ιμόμπιλε), Πελέ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code