ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Να νικήσει το ποδόσφαιρο

Η κόντρα υφυπουργείου Αθλητισμού και Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέληξε όπως οι «κοκορομαχίες» των πολιτικών κομμάτων, που έπειτα από τις εκλογές όλοι είναι... νικητές.
Ακόμα κι αυτοί που ούτε στη Βουλή δεν κατορθώνουν να μπουν, βρίσκουν τις αλχημείες για να μπερδέψουν τον κόσμο και να δηλώνουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα!

Ετσι βιώνει ο Ελληνας φίλαθλος την επόμενη μέρα της αποφυγής του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η κάθε πλευρά δηλώνει ευχαριστημένη και πως πέρασε το δικό της. Ο κ. Κοντονής με καθημερινές δηλώσεις του στα αθλητικά ραδιόφωνα μιλάει για τεράστιο βήμα προς την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ οι παράγοντες της ΕΠΟ διαμηνύουν πως διατηρήθηκε το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας και ότι τα μέλη της είναι υπόλογα μόνον απέναντι στη FIFA και στην UEFA. Κάτι που εδώ και χρόνια, από την ημέρα που τη δέχτηκαν ως μέλος τους, ισχύει και θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Τι άλλαξε λοιπόν με όλη αυτή την αναστάτωση; Εγινε κάτι ή, τελικά, είχαμε μία τρύπα στο νερό, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές που βιώσαμε εμείς οι παλαιότεροι το ίδιο σίριαλ, με την εκάστοτε κυβέρνηση να θέλει τα δικά της πρόσωπα στις διοικήσεις όλων ανεξαιρέτως των ομοσπονδιών; Κάποτε ο έλεγχος αυτός γινόταν μέσω των επιχορηγήσεων. Στις μέρες μας, που δεν υπάρχουν λεφτά, αναζητούνται άλλοι τρόποι. Φυσικά, πάντα για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και με δημοκρατικές διαδικασίες και από τις δύο πλευρές...

Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δούμε αν πράγματι έγινε έστω ένα βήμα... σημειωτόν, ώστε κάτι να διορθωθεί. Οχι πως δεν υπάρχουν οι προθέσεις, αλλά η γραμμή και ο τρόπος ήταν λανθασμένες. Γιατί όλοι γνώριζαν πως ένας αποκλεισμός θα ήταν και η ταφόπλακα πάνω από το ποδόσφαιρο. Οπως ήξερε και η κυβέρνηση πως δεν μπορούσε να πάει κόντρα στις επιταγές των διεθνών ομοσπονδιών. Το... χάπι χρυσώθηκε με την «επιτροπή δεοντολογίας», την οποία η ΕΠΟ θα εναρμονίσει σύμφωνα με αυτήν της FIFA και της UEFA.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Πως μία «αθλητική τρόικα» θα εποπτεύει των πεπραγμένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι ανάλογο με τους «θεσμούς» που επιβλέπουν τα οικονομικά μας. Τώρα αυτό, αν είναι καλό ή κακό, μπορεί να το ερμηνεύσει ο καθένας σύμφωνα με το τι τον συμφέρει. Γι’ αυτό και οι δύο πλευρές δηλώνουν... νικητές. Το θέμα όμως του Ελληνα φιλάθλου, που αγαπάει το ποδόσφαιρο, είναι να νικήσει το δημοφιλέστερο άθλημα και όχι οι διάφοροι παράγοντες, που είναι περαστικοί από αυτό. Είτε στους υπουργικούς θώκους είτε στην ΕΠΟ.

Και το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό, πρέπει να αποδείξει το κράτος πως μπορεί να διοργανώσει τον δεύτερο ημιτελικό –ΑΕΚ και Ατρόμητος είναι ήδη τιμωρημένοι και θα παίξουν χωρίς κόσμο– και τον τελικό της διοργάνωσης με τους οπαδούς των ομάδων στις εξέδρες. Είναι σίγουρο πως αν οι διοικήσεις των ΠΑΕ θελήσουν να γαλουχήσουν τους οργανωμένους τους, μπορούν να το κάνουν. Αν εξακολουθήσουν να τους αποκαλούν «υπερήφανο λαό», τότε δεν υπάρχει ελπίδα για την καταπολέμηση της βίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code