ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα και το οποίο έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League.



Η ομάδα του Τούντορ, σημειώνοντας όλα της τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1 του «τριφυλλιού» και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τους «πράσινους», που βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά πήρε το προβάδισμα από το 28ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπερμπάτοφ, ωστόσο όπως φάνηκε η ανατροπή του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες έγινε -οριακά- εκτός περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απέκτησαν «αέρα» δυο τερμάτων χάρη σε γκολ του Ροντρίγκες, ενώ στο 42' ο Μιγκέλ Βιτορ έκανε το 3-0, μετά την άστοχη έξοδο του Στιλ.

Στο 74ο λεπτό οι «πράσινοι» μείωσαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Καρέλη, ωστόσο παρά την ανωτερότητά τους μέχρι το τέλος του ματς δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο γκολ, το οποίο θα τους έβαζε εκ νέου στο ματς.
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος και σε διάστημα 14 λεπτών «καθάρισε» απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδειχνε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως οι πράσινοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τον Αρετόπουλο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το 1-0, καθώς το πέναλτι δεν ήταν σωστό, δεδομένου ότι η ανατροπή του Κουτρουμπή στον Ροντρίγες έγινε οριακά εκτός περιοχής.

Ο διαιτητής πάντως διέταξε η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα με τον Μπερμπάτοφ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 28’ δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είδαν την ομάδα του να κάνει δύο τα τέρματά της στο 32’, ήτοι δύο λεπτά μετά την αντικατάσταση του Μπερμπάτοφ από τον Πέλκα λόγω τραυματισμού.

Σκόρερ αυτή τη φορά για τον δικέφαλο του Βορρά ήταν ο Ροντρίγκες, ο οποίος συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Ζαϊρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ, με δεύτερη προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ με τη ψυχολογία στα ύψη και με τον Παναθηναϊκό να είναι ωσεί παρόντας στον αγωνιστικό χώρο έφτασε εύκολα στο 3-0 στο 42’, όταν από κόρνερ του Μακ, ο Πορτογάλος αμυντικός ΜΙγκέλ Βίτορ, κάρφωσε για τρίτη φορά με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Στηλ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Τούντορ μπήκε πάλι δυνατά και επιθετικά και στο 56' από σέντρα του Ζάϊρο και κεφαλιά του Μακ, ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» αναγκάστηκε να απογειωθεί για να διώξει τον κίνδυνο από το ενδεχόμενο ενός ντροπιαστικού τέταρτου τέρματος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τον πλήρη έλεγχο, πίεσε αναγκάζοντας τους αντιπάλους του σε λάθη και έφτασε αρκετές φορές σε φάσεις για να διευρύνει το σκορ.

Τελικά μια λάθος εκτίμηση του Λέοβατς στο 73′, έφερε ένα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό ο οποίος με τον Καρέλη μείωσε σε 3-1, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κάτι περισσότερο, παρά την κινητικότητα που έδειξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1

Γκολ: 28' πεν. Μπερμπάτοφ, 31' Ροντρίγκες, 42' Μιγκελ Βίτορ-74' Καρέλης

Κίτρινες: Ταυλαρίδης (Παναθηναϊκός), Βίτορ (ΠΑΟΚ), Tζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Μακ (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο (Χαρίσης 71′), Τζιόλης, Ροντρίγκεζ, Λέοβατς, Μακ, Ζάιρο (Αθανασιάδης 82′), Μπερμπάτοφ (Πέλκας 30′)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Αμπέντ (82' Πέτριτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82' Λαγός), Μπεργκ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code