ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΤΟ ΤΥΡΙ,ΟΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ


Λίγες μέρες μετά την απόλυση του Φέλιξ Μάγκατ η "Guardian" δημοσίευσε μερικά από τα βασανιστήρια του Γερμανού τεχνικού προς τους παίκτες του. Διαβάστε κάποιες απίστευτες ιστορίες που έγιναν στη Φούλαμ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μέθοδοι του Μέλιξ Μάγκατ έχουν συζητηθεί και κατακριθεί από τον Τύπο. Ο Γερμανός απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Φούλαμ και δεν θα μπορούσαν τα αγγλικά ΜΜΕ να μην ασχοληθούν μαζί του. Ήταν, άλλωστε, τραγικός ο απολογισμός που είχε ως προπονητής των Λονδρέζων.

Κάπως έτσι άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα μερικές από τις προπονητικές του μεθόδους. Η αρχή έγινε στην εκπομπή Match of the Day του BBC όταν ο Ντάνι Μέρφι και οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν σε μία περίεργη ιστορία που είχε πρωταγωνιστή τον Μπρέντε Χάνγκελαντ.

Προς το τέλος της περσινής σεζόν ο Νορβηγός τραυματίστηκε και ο Στέφεν Λιούις, τότε γιατρός της ομάδας, του είπε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποθεραπείας. Ωστόσο, ο Μάγκατ είχε άλλη άποψη. Έστειλε έναν άνθρωπο του συλλόγου να πάρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι τυρί και είπε στον παίκτη του να το ποτίσει με αλκοόλ και να το βάλει πάνω στο σημείο που είχε πρόβλημα για όλο το βράδυ! Σύμφωνα με τον Μάγκατ έτσι θα περνούσε το πρόβλημα του Χάνγκελαντ. Φυσικά γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Λιούις λίγο καιρό μετά αποφάσισε να αποχωρήσει για την Μπράιτον.



Το προαναφερθέν το περιστατικό ήταν ενδεικτικό για όσα περνούσαν οι παίκτες της Φούλαμ, αλλά όχι μοναδικό. Η "Guardian" βρήκε και άλλα αξιοθαύμαστα περιστατικά. Σε ένα εξ αυτών ο... άτυχος ήταν ο Νταν Μπερν, ένας πανύψηλος (2.01μ) κεντρικός αμυντικός. Ο Μάγκατ τον έβαλε δεξί μπακ στην ήττα από τη Στόουκ με 4-1, με την οποία σφραγίστηκε ο υποβιβασμός της Φούλαμ.

Σε μία συνέντευξη στη "Sentinel" την επομένη του παιχνιδιού ο Ουσάμα Ασαϊντί δήλωσε: "Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα γι' αυτόν που με μάρκαρε. Είναι ένα καλό παιδί. Μου ζήτησε να αλλάξω πλευρά επειδή δεν ήθελε να με μαρκάρει άλλο". Όσο για τον Μάγκατ; Μετά το τέλος του αγώνα είχε πάει στα αποδυτήρια και ξεκαθάρισε στον Μπερν, που δεν είχε παίξει ποτέ στη ζωή του στη συγκεκριμένη θέση, ότι θα μπει σε... απομόνωση.


Μία άλλη μέρα μετά από ήττα ο Μάγκατ ακύρωσε το ρεπό που είχε δώσει και είπε στους παίκτες του να παίξουν κανονικά 90λεπτο. Άλλες φορές τους έβαλε τρεις προπονήσεις σε μία μέρα μέχρι να φτάσουν οι παίκτες στα όριά τους. Θεωρούσε ότι με αυτό τον τρόπο τους τιμωρεί για την απόδοσή τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το παρατσούκλι του στη Γερμανία είναι Quälix, ένα μείγμα ανάμεσα στο Φέλιξ και το ρήμα quälen (βασανίζω). Η φήμη του είναι τέτοια που συνέβη και το εξής εκπληκτικό. Πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός στη Φούλαμ από την Τότεναμ ο Λιούις Χόλτμπι. Όταν έμαθε ότι ο συμπατριώτης του θα αναλάμβανε τους "κότατζερς" ζήτησε από τους ανθρώπους της Τότεναμ να τον πάρουν πίσω!

Υπάρχει άλλη μία ιστορία, το κερασάκι στην τούρτα. Μία μέρα ο Μάγκατ κάλεσε τους παίκτες στο γραφείο του και για 2-3 λεπτά δεν είχε πει ούτε λέξη, ενώ μία άλλη τιμώρησε δύο από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που προπονούνταν με την πρώτη ομάδα επειδή άργησαν να πάνε στην προπόνηση. Το πρόστιμο που τους επέβαλε ήταν τόσο μεγάλο που αναγκάστηκαν οι παίκτες να έχουν μία συνάντηση για να διευθετήσουν το θέμα. Τελικά αποφασίστηκε να πάει ο αρχηγός Σκοτ Πάρκερ και να μιλήσει μαζί του. Ο Πάρκερ προσπάθησε να τον συνετίσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα αφού ο Μάγκατ τόνιζε ότι "πρέπει να πάρουν το μάθημά τους". Τελικά ο Πάρκερ πλήρωσε το πρόστιμο για τους δύο νεαρούς.


Μάλλον δεν είναι τυχαία και μία δήλωση που είχε κάνει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ο Τζέφερσον Φαρφάν. "Όλοι οι προπονητές που δούλεψαν στη Σάλκε είχαν αφήσει κάτι στον σύλλογο. Ο μόνος που δεν άφησε τίποτα θετικό είναι ο Μάγκατ. Μόνο πρόστιμα έμειναν".

Λογικά οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Μήτρογλου και Κώστας Σταφυλίδης που συνεργάστηκαν πρόσφατα μαζί του, όπως και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που τον είχαν προπονητή κατά το παρελθόν (Γιάννης Αμανατίδης, Σωτήρης Κυργιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πλιάτσικας, Άγγελος Χαριστέας) θα έχουν να πουν ανάλογες ιστορίες για τον 61χρονο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code