ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Inside red stories

Στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τι σχεδιάζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Το πλάνο για Μίτσελ, ενίσχυση, αποχωρήσεις και μεταγραφές με ονοματεπώνυμο. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός και πότε ξεκινά η υλοποίησή του. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

Η «μάχη» (για παιχνίδι, ούτε λόγος να γίνεται…) της Τούμπας τελείωσε και μαζί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για τη φετινή περίοδο. Μια περίοδος που στο φινάλε της βρήκε τους «ερυθρόλευκους» πρωταθλητές για 41 φορά στην ιστορία τους και στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, αλλά εκτός Κυπέλλου και νταμπλ.
Την ώρα που οι παλμοί παραμένουν ψηλά όταν έρχονται στο μυαλό όλα όσα συνέβησαν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας και του Ρέντη ξεκίνησαν δουλειά για του χρόνου. Η σχετική προεργασία, άλλωστε, έχει ήδη γίνει και απομένει να δούμε τι θα αλλάξει μέχρι τις 31 Αυγούστου, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί την επόμενη σεζόν ακόμη πιο ισχυρή. Το Contra.gr αποκαλύπτει τα σχέδια επί χάρτου, το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την επόμενη μέρα του συλλόγου και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση την ώρα που κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα σενάρια κι «έσκασαν» τα πρώτα ονόματα ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι.

1. Μίτσελ: Το συμβόλαιο και η ανανέωση

Το πρώτο «κεφάλαιο» που αναμένεται να ρυθμιστεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας αφορά την παραμονή του Μίτσελ. Στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΠΑΕ με τον Ισπανό τεχνικό από τον Φλεβάρη του 2013 προβλέπεται επέκταση της συνεργασίας για ακόμη ένα χρόνο, έως το καλοκαίρι του 2015, αλλά και ρήτρα σε περίπτωση που ο σύλλογος ζητήσει από τον κόουτς να παραμείνει κι εκείνος το αρνηθεί. Το προβλεπόμενο ποσό είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, γεγονός που οδηγεί τους περισσότερους στο συμπέρασμα πως ο 51χρονος κόουτς θα αποχωρήσει μόνο αν έχει επιλέξει επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επόμενη ομάδα του, θα αποζημιώσει και τον Ολυμπιακό.

Μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, άρα φαίνεται πως ο Μίτσελ θα παραμείνει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας για ακόμη ένα χρόνο. Αν τελικά αποχωρήσει, τα όσα έγιναν στην Τούμπα, δεν θα είναι η αιτία, αλλά η αφορμή. Ο Ισπανός τεχνικός, όπως έχει δηλώσει και δημόσια, περιμένει από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να τον… πείσει ότι θέλει να συνεχίσει στην ομάδα. Αν αυτό συμβεί, όλα τα άλλα θα είναι εύκολα.
Είναι γεγονός ότι η σχέση διοίκησης-Μίτσελ πέρασε από πολλά στάδια, κυρίως στη διάρκεια των πρώτων μηνών της συνεργασίας, όταν ο κόουτς προσπαθούσε να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου και μέχρι η ομάδα να δείξει στο γήπεδο όσα προσπάθησε να περάσει ο προπονητής σε όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ρέντη, άσχετα αν στην πορεία αυτή η σκέψη «κρύφτηκε» πίσω από τις διαδοχικές επιτυχίες της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ώρα της κρίσης για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας, αποφάσισε να κάνει υπομονή και η συνέχεια τον δικαίωσε, όπως, φυσικά, δικαίωσε και το πείσμα του Ισπανού, ο οποίος τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα με τη δική του «σφραγίδα» και ισπανικό στιλ.
Πλέον ο Ολυμπιακός, έστω κι αν υπάρχει προβληματισμός για την πτωτική απόδοση του τελευταίου διμήνου, θέλει να συνεχίσει με τον Μίτσελ στο τιμόνι και η λογική είναι πολύ απλή. Από τη στιγμή που ο κόουτς έθεσε τις βάσεις και πέρασε τα «θέλω» του στην ομάδα, γιατί να μπουν στην… περιπέτεια να τον αντικαταστήσουν. Ο Μίτσελ πέρα από ευφυής και επικοινωνιακός, αποδείχθηκε και ανθεκτικός και προσαρμοστικός. Υπό την έννοια ότι ταίριαξε ποδοσφαιριστές με διαφορετικές εθνικότητες, πιστεύει στον ελληνικό «κορμό» και το ταλέντο παικτών από την πατρίδα μας, ενώ έδωσε ευκαιρίες, πολλές ή λίγες, σε όλους.
Η λογική και οι σχετικές πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο προπονητής συνεχίζει, άρα έχουμε και μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τις μεταγραφές, οι οποίες ως επί το πλείστον θα προέρχονται από την αγορά που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλες ο προπονητής, δηλαδή από την «Πριμέρα Ντιβιζιόν».

2. Η μετάγγιση Ελλήνων και οι δανεικοί

Πιστοί στο δόγμα ότι η ραχοκοκαλιά της ομάδας θα πρέπει να αποτελείται από Έλληνες ποδοσφαιριστές, διοίκηση και τεχνική ηγεσία θα κινηθούν για ένα ακόμη καλοκαίρι προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρείται δεδομένη η παρουσία στον Πειραιά για την ερχόμενη περίοδο των Δημήτρη Κολοβού και Τάσου Αυλωνίτη από τον Πανιώνιο, με τον πρώτο να διεκδικεί θέση στις πτέρυγες της επίθεσης και τον δεύτερο να πλαισιώνει τους στόπερ, την ώρα που είναι πολύ πιθανή η παραχώρηση του –περιζήτητου πλέον σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ- Κώστα Μανωλά.

Ένας ακόμη Έλληνας παίκτης, ο οποίος δείχνει να αξίζει μια ευκαιρία και μάλλον θα την πάρει είναι ο 21χρονος Ανδρέας Μπουχαλάκης του Εργοτέλη, ο οποίος στη διάρκεια της φετινής σεζόν «μέτρησε» 31 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ, καθώς και έξι παρουσίες στην Εθνική ομάδα under 21.
Καλή άποψη έχουν σχηματίσει στον Πειραιά και για τον Σέρβο μπαλαντέρ Αλεξάντερ Κατάι, ο οποίος φέτος με τη φανέλα του Πλατανιά έφτασε τα 8 γκολ και τις 4 τελικές πάσες σε 24 παρουσίες στη «Σούπερ Λίγκα».
Από τους παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό κι έπαιξαν φέτος ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, ο 22χρονος μέσος Ιμπραΐμ που θα είχε τύχη, τραυματίστηκε πρόσφατα και μάλιστα σοβαρά, άρα μένει πίσω, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στον υψηλόσωμο Σαμπού Γιαταμπαρέ από το Μάλι, ο οποίος, όμως, στη διάρκεια του πρώτου γύρου, προερχόμενος από τη Μπαστιά, μάλλον δεν ενθουσίασε…

3. Στόχοι και αποχωρήσεις…

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών σε θέσεις-κλειδιά, ενώ θα υπάρξει και το σχετικό ξεκαθάρισμα. Ξεκινώντας από το… τέλος, ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα κρεμάσει τα παπούτσια του, αλλά είναι πολύ πιθανό να αναλάβει πόστο στην πρώτη ομάδα, ή στα τμήματα υποδομής όπου αγωνίζεται και ο 11χρονος γιος του Γιάγκο, ο οποίος για όσους τον έχουν δει είναι… κλώνος του μπαμπά.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Πορτογάλος Πάουλο Μασάντο, ο οποίος στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά και παρότι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ (σ.σ. με ετήσιες απολαβές κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ νετ) δεν κατάφερε να πείσει για τη χρησιμότητά του και φυσικά να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο αναμένεται να πουληθεί και θα αποκτηθεί στη θέση του άλλος ξένος χαφ με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία.
Ιστορία θα αποτελέσει και ο –άτυχος- Παραγουανός Ερνάν Πέρες, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες. Όσο για τον συμπατριώτη του Νέλσον Βαλντές, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός και με οψιόν από τη Βαλένθια, δύσκολα θα παραμείνει, αφού στην τρίμηνη παρουσία του και παρά τα γκολ που σημείωσε δεν έδειξε ικανός να καλύψει το κενό του Κώστα Μήτρογλου. Στη δική του περίπτωση, πάντως, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Ο Ιβάν Μαρκάνο ήρθε με ενοίκιο από τη Ρούμπιν Καζάν για να καλύψει την απουσία του Δημήτρη Σιόβα. Τώρα που ο Έλληνας διεθνής επιστρέψει δριμύτερος δύσκολα ο Ολυμπιακός θα πληρώσει κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο για να κρατήσει τον Ισπανό, εκτός κι αν επιμείνει ο Μίτσελ. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, ωστόσο, μπορεί να… επιβιώσει στου Ρέντη, αν πάρει φύλλο πορείας για αλλού ο Καμερουνέζος μπακ Γκαετάν Μπονγκ, ο οποίος δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

4. Ο Κάμπελ και οι ξένοι

Με γνώμονα κι όλα τα παραπάνω, η διοίκηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια να κρατήσει -με επέκταση του δανεισμού ή αγορά- τον Κοσταρικανό Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος αποδείχθηκε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Παράλληλα θα πιάσει λιμάνι ο Βέλγος διεθνής Τζόναθαρ Λεζάρ, τον οποίο ζαχάρωνε εδώ και δύο χρόνια ο Ολυμπιακός. Ο διεθνής εξτρέμ παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή του, ωστόσο, στην καλή του μέρα θυμίζει… Μιραλάς και θα κληθεί να το αποδείξει στο μεγάλο λιμάνι από τον Ιούνιο και μετά. Από τον Γενάρη που έλυσε τη συνεργασία του με τη ρωσική Τέρεκ Γκρόσνι παραμένει… ζεστός με τη φανέλα της Μαλίν και προετοιμάζεται για να ενταχθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έχει ήδη καταρτιστεί στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες με έναν σέντερ φορ υψηλού επιπέδου, έναν ακόμη εξτρέμ, αν δεν παραμείνει ο Κάμπελ και δύο πρωτοκλασάτους χαφ. Έναν «κόφτη» (σ.σ. η ρήτρα για αγορά του Ντέλβιν Εντινγκά από τη Μονακό είναι στα 3 εκατομμύρια κι έχει ελπίδες παραμονής μόνο αν η ομάδα του ρίξει τις απαιτήσεις της στα μισά και κάτω) κι έναν κεντρικό μέσο που θα διακρίνεται από ταχύτητα και ικανότητα στο δημιουργικό σκέλος.
Όλα τα νέα αποκτήματα θα γίνει προσπάθεια να είναι εγνωσμένης αξίας, να διαθέτουν δηλαδή… ονοματεπώνυμο, ώστε να περιοριστεί και το ρίσκο που συνοδεύει κάθε μεταγραφή. Συμπέρασμα; Κι αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ελλάδας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code