ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ(Ο ΚΑΙΣΑΡΑΣ)ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Αν προσπαθήσει να απαριθμήσει τα χρόνια που βρίσκεται στην υπηρεσία του ΠΑΟΚ, το πιο πιθανό είναι να κάνει λάθος και ο ίδιος και να χάσει το μέτρημα. Το 1967 ο Σταύρος Σαράφης πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της Τούμπας σε ηλικία 17 ετών και στα 41 χρόνια που μεσολάβησαν, μόνο για κάποια διαστήματα, βρέθηκε εκτός ΠΑΟΚ.

"Αν αθροίσουμε τα χρόνια, που είμαι στον ΠΑΟΚ, ξεπερνούν κατά πολύ τα 30. Τα 14 χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, τα υπόλοιπα συνεργάστηκα με την ομάδα από διάφορα πόστα" λέει ο "Καίσαρας", που στον ΠΑΟΚ από το 1986, διατέλεσε μεταξύ άλλων υπηρεσιακός προπονητής (6 φορές), βοηθός προπονητή (Χάαν, Μπλαχίν, Μπένκτσον, Πέτροβιτς, Αλέφαντου, Πέτροβιτς κ.α.), μάνατζερ ομάδας, γενικός αρχηγός, σκάουτερ, υπεύθυνος τμημάτων υποδομής, ενώ σήμερα ασχολείται με τη δεύτερη ομάδα και έχει την ευθύνη της ομάδας κάτω των 18. "Είναι μεγάλη μου χαρά, να ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Τα πόστα δεν έχουν σημασία. Ο ΠΑΟΚ είναι όλη μου η ζωή" λέει ο Σταύρος Σαράφης, που χθες το βράδυ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Επανομής.
"Όταν σε τιμούν παιδιά, τα οποία δεν σε έχουν προλάβει καν σαν ποδοσφαιριστή, είναι μεγάλη τιμή. Η αγάπη του κόσμου είναι κάτι μοναδικό. Κάτι τέτοιες στιγμές, αισθάνομαι περισσότερο δικαιωμένος από την επιλογή μου, να μη φορέσω άλλη φανέλα στη ζωή μου, εκτός από την ασπρόμαυρη" είπε ο Σαράφης, που αγωνίστηκε μόνο στον ΠΑΟΚ και το 1981, όταν αποχώρησε από την Τούμπα σταμάτησε και το ποδόσφαιρο. "Εκείνο το καλοκαίρι ήρθε ο Βουλινός, ο Μακεδονικός μόλις ανέβηκε στην Α' εθνική. Μου έστειλε μέσα σε μία τσάντα τρία εκατομμύρια και είχε έτοιμη τη βίζα, να πάω για προετοιμασία στη Ρουμανία. Η απάντηση ήταν ότι αν ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο, θα έμενα στον ΠΑΟΚ".

Ο Σαράφης είχε κι άλλες ευκαιρίες να βγάλει χρήματα για μια ζωή, αλλά τις "κλότσησε". Το 1976 όταν έκλεισε οκταετία στον ΠΑΟΚ και μπορούσε να φύγει, ο Μπάρλος του πρόσφερε πέντε εκατομμύρια για να πάει στην ΑΕΚ. "Μʼ εκείνα τα χρήματα τότε, αγόραζες δύο πολυκατοικίες στην Τσιμισκή. Δε βαριέσαι... Έμεινα στον ΠΑΟΚ με ένα εκατομμύριο, που μου έδωσε ο Παντελάκης" εξηγεί και συμπληρώνει ότι δεν αισθάνεται αδικημένος. "Δεν έχω παράπονο. Στη ζωή δεν μετράνε μόνο τα λεφτά και μʼ αυτά δε μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, με όλα αυτά, που πέρασα και περνώ στον ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι η πόρτα αυτής της ομάδας είναι ανοιχτή για μένα. Τα λεφτά κάποτε τελειώνουν. Η αγάπη του κόσμου είναι αυτή, που μένει".



ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ "ΚΑΙΣΑΡΑ"
Αυτή η εποχή είναι ιδανική για τον Σταύρο Σαράφη. Βλέπει τον ΠΑΟΚ να αναγεννιέται, υπό την καθοδήγηση ενός δικού του παιδιού. Ο Ζαγοράκης ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο του παιδί και η συμπάθεια είναι αμοιβαία. Όταν ο Ζαγοράκης ήρθε στον ΠΑΟΚ πριν 16 χρόνια, ο Σαράφης ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής και σʼ ένα από τα πρώτα του παιχνίδια με τη Δόξα Δράμας του έδωσε τη φανέλα με το 10, γιατί "είσαι μεγάλος παίκτης και οι μεγάλοι παίκτες αυτή τη φανέλα φοράνε". Ο δε Ζαγοράκης, όταν ανέλαβε τη διοίκηση ξεκαθάρισε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι όποιος πειράξει τον "Καίσαρα", θα έχει να κάνει μαζί του.
Ο Σαράφης νιώθει μεγάλη ικανοποίηση, που βλέπει τον ΠΑΟΚ να ξαναβρίσκει τον δρόμο του στα χέρια του Ζαγοράκη. "Είναι καλό παιδί, αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ κι έκανε πολύ καλή δουλειά. Πέρασε ένα δύσκολο χρόνο, αλλά σήμερα έχουμε πολύ καλή ομάδα, που σε λίγο θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους μεγάλους της Αθήνας. Με τον ΟΦΗ τη χαρήκαμε την ομάδα και θα γίνει ακόμα καλύτερη, γιατί έχει ποιότητα. Οι εποχές που μέναμε 20 πόντους πίσω από τον πρώτο, έχουν περάσει", λέει.


Stauros Sarafis από kikres

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code