ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ από τη Football League στο Νίκο Ξηροκώστα

Η Ένωση Β', Γ' Εθνικής καλείται να καταβάλει αποζημίωση 400.000 ευρώ στο φίλο της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα, ο οποίος έμεινε παράλυτος το 1995, μετά από ατύχημα σε αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο άτυχος φίλος των "κιτρινόμαυρων" κινήθηκε δικαστικά διεκδικώντας αποζημίωση για το σοβαρό τραυματισμό του, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι και δικαιώθηκε, με συνέπεια να του επιδικαστεί αποζημίωση για την ανήκεστο βλάβη που υπέστη.

Το επίμαχο παιχνίδι διεξήχθη στις 10 Σεπτεμβρίου του 1995, στο γήπεδο του Χαριλάου, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες επισκευές. Εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ είχαν στριμωχθεί σε ένα μικρό χώρο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα κιγκλίδωμα και ο Νίκος Ξηροκώστας να υποστεί συντριπτικό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη.

Το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ, την οποία όφειλε να καταβάλει η διοργανώτρια αρχή, που εκείνη την περίοδο ήταν η ΕΠΑΕ. Από το 2006, όταν η ΕΠΑΕ (Ένωση Β'-Γ' Εθνικής) ανέλαβε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις χαμηλότερες κατηγορίες κι η Super League ανέλαβε την 1η κατηγορία, οι υποχρεώσεις των προηγούμενων χρήσεων μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β' - Γ' Εθνικής. Ως εκ τούτου, η εκτέλεση της ποινής που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί τώρα να αφορά στη σημερινή διοργανώτρια των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2.

Το ποσό κρίθηκε αρκετά μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα, γι' αυτό η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής ζήτησε από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Άρης να συμβάλουν στην κάλυψή του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους 2 συλλόγους που αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα κι έτσι η ΈνωσηΒ'-Γ' Εθνικής θα οδηγηθεί στην καταβολή ολόκληρου του ποσού που επιδικάστηκε στον Νίκο Ξηροκώστα σε δόσεις που θα οριστούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code