ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μονπελιέ όπως Άρσεναλ

Με το ίδιο σκεπτικό όπως στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, επιδιώκοντας παράλληλα να έχει ανάλογη απόδοση και τούτη τη φορά να είναι πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο καθοριστικό παιχνίδι με τηΜονπελιέ την Τετάρτη (21:45, ΝΕΤ). Ζαρντίμ: "Νίκη, αλλιώς τρίτη θέση".

Με το ίδιο σκεπτικό όπως στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο (κλειστά πίσω, κοντά οι «γραμμές», σωστή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορες αντεπιθέσεις), επιδιώκοντας παράλληλα να έχει ανάλογη απόδοση (όπως εκείνη του πρώτου ημιχρόνου στο Έμιρεϊτς), ευελπιστώντας όμως τούτη τη φορά να είναι πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο καθοριστικό παιχνίδι με τη Μονπελιέ την Τετάρτη (21:45, ΝΕΤ) στη Γαλλία.

Κι αν στον αγώνα με την Άρσεναλ, οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν εκ των προτέρων ότι παίζοντας απέναντι στο φαβορί του ομίλου δεν είχαν και πολλά να χάσουν, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Μονπελιέ. Τώρα, ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να αντιδράσει στον «τελικό» (όπως χαρακτήρισαν τον αγώνα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και ο Ράφικ Τζεμπούρ στη συνέντευξη Τύπου), ή στο «πιο σημαντικό ματς της περιόδου» (όπως υποστηρίζουν πολλοί εντός της ομάδας), προκειμένου να έχει συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά τον Δεκέμβριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με μία ομάδα, η οποία δεν αποτελεί ευρωπαϊκό μεγαθήριο και το κυριότερο δεν διαθέτει την εμπειρία του Ολυμπιακού σε παιχνίδια του επιπέδου του Champions League. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μονπελιέ κουβαλάει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας, παίζει στο γήπεδό της και επίσης παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στους αγώνες της στην Ευρώπη απ΄ ότι στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, όπως επισήμανε άλλωστε και ο Κοντρέρας (καθώς έχει δεχτεί πέντε τέρματα στις δύο πρώτες αγωνιστικές). Αν τα καταφέρει, θα έχει κάνει τη μισή δουλειά. Η άλλη μισή, που είναι και το δεύτερο ζητούμενο, θα είναι να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές τις στιγμές που θα τους παρουσιαστούν στην επίθεση φτάνοντας στη νίκη. Διότι, στο Λονδίνο τους δόθηκαν οι ευκαιρίες (στο πρώτο μέρος), αλλά δεν τις αξιοποίησαν στο έπακρο και στο τέλος έφυγαν με άδεια τα χέρια.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα εννέα διαφορετικές ενδεκάδες στους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ετοιμάζεται για τη δέκατη, ελπίζοντας το πλάνο που έχει στο μυαλό του να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι τέτοια κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνουν πόντους και ισχυροποιούν τους προπονητές στον πάγκο σε περίπτωση νίκης και το αντίθετο σε περίπτωσης ήττας.

Ο νεαρός τεχνικός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μήτρογλου στο περιθώριο της προπόνησης που διεξήχθη στο «Λα Μοσόν» και δεν αποκλείεται ο διεθνής Έλληνας επιθετικός να αποτελέσει τον κρυφό άσο στο μανίκι του Ζαρντίμ. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, άλλωστε, σκόραρε στις αρχές Οκτωβρίου κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ είχε πετύχει τέρμα εναντίον της Μπορντό στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2010 στα πλαίσια της φάσης των 16 του Champions League.

Προβάδισμα Κάρολ

Ο Ζαρντίμ πάντως φρόντισε να πορευτεί μέχρι το παιχνίδι με τη Μονπελιέ κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Για τη θέση του τερματοφύλακα πάντως φαίνεται να έχει το προβάδισμα ο Κάρολ, ο οποίος βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Μέγερι. Στην άμυνα αναμένεται να αγωνιστούν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, στα χαφ οι Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο, με πιο προωθημένους τους Φουστέρ, Γκρέκο και Τζεμπούρ.

Διαθέσιμοι είναι και οι Αμπντούν, Μήτρογλου, Φέισα, Πάντελιτς, Ντιακιτέ, Ντιόγκο και Λυκογιάννης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code