ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σφυρίχτρες στο... απόσπασμα!

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δέχτηκε για τρίτη φορά επίθεση και το gazzetta.gr παρουσιάζει άλλες περιπτώσεις διαιτητών που το ποδόσφαιρο
αποδείχθηκε... καταστροφικό για την επαγγελματική τους ζωή.
Δεν είναι όλοι οι ρέφερι... επαγγελματίες διαιτητές αφού οι περισσότεροι εξ΄αυτών που σφύριζαν ή σφυρίζουν κάθε Σαββατοκύριακο δεν έχουν ως κύριο επάγγελμα την διαιτησία. Πολλοί βγάζουν τα προς τα ζην έχοντας άλλες δραστηριότητες.
Τρία... χτυπήματα σε Κωνσταντινέα
Πιο τρανό και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι του Πέτρου Κωνσταντινέα. Ο εν λόγω διαιτητής έχει μεγάλο αρτοποιείο στην Καλαμάτα και αυτή είναι η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα. Ο Μεσσήνιος ρέφερι κάθε βράδυ στην 01:00 πηγαίνει στον φούρνο του για ζυμώσει και δεν περιμένει από τα χρήματα της... σφυρίχτρας να ζήσει.
Ο Κωνσταντινέας δέχτηκε για τρίτη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, επίθεση στον φούρνο του με πιο σημαντική να είναι αυτή που συνέβη πριν από μερικές ώρες καθώς το αρτοποιείο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από βόμβα που ανατινάχτηκε.
Το πρώτο κρούσμα στον φούρνο του Κωνσταντινέα ήταν πέρσι όταν φίλοι του Ολυμπιακού είχαν βάψει το μαγαζί του «ερυθρόλευκο» μετά το παιχνίδι των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Πριν από περίπου δύο μήνες, ο Έλληνας ρέφερι πηγαίνοντας το πρωί στο κατάστημά του, είδε σπασμένη τη τζαμαρία, όμως, σήμερα αυτό που αντίκρισε δεν το φανταζόταν ποτέ.
                                                                                
Φωτιά στο καθαριστήριο του Δούρου
Πριν αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2000, ο νυν άρχοντας της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος είδε το καθαριστήριο ρούχων που διατηρεί στην Κόρινθο να γίνεται παρανάλωμα του πυρός από τρεις αγνώστους. Οι περισσότεροι συνδύασαν τον εμπρησμό με τα διαιτητικά του σφυρίγματα στην αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό!
Τα βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου
Ο πρώην, πλέον, διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος διατηρεί βουλκανιζατέρ στην Θεσσαλονίκη. Αλλωστε, οι περισσότεροι το γνωρίζουν αφού πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία με το πούλμαν του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να είναι παρκαρισμένο έξω από το μαγαζί του παλαίμαχου ρέφερι για να αλλάξει λάστιχα.
Ο Καλόπουλος μετά την διαιτησία του στο περσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» είδε τα δύο καταστήματα ελαστικών που έχει, το ένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το άλλο στην Ξηροκρήνη να φυλάσσονται από την Αστυνομία.
Στα βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου δεν συνέβη το παραμικρό, αφού όποιος έμπαινε από τη δυτική είσοδο της πόλης, θα έβλεπε το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Που ήταν παρκαρισμένο απέναντι από το μαγαζί του διαιτητή. Η Αστυνομία κάτι θα είχε... ακούσει και δεν κινήθηκε από μόνη της, ώστε να είναι συνεχώς εκεί για το φόβο των Ιουδαίων.
Αλλωστε παλαιότερα το βουλκανιζατέρ είχε δεχτεί επίθεση. Στις 3 Μαρτίου του 2010 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου και την εντόπισε ο πατέρας του ρέφερι νωρίς το πρωί ανοίγοντας το μαγαζί. Ο πατέρας του Καλόπουλου βρήκε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στην οποία υπήρχαν ένα δοχείο με βενζίνη, τέσσερα γκαζάκια και ένας μηχανισμός πυροδότησης.

Χειροβομβίδα στο Βασσάρα
Ο Κύρος Βασσάρας έχει ταξιδιωτικό γραφείο σε πολυκατοικία και στην είσοδο της στις 25 Μαρτίου 2010 «έσκασε» χειροβομβίδα. Ο παλαίμαχος διαιτητής έχει κατάστημα στον έκτο όροφο στην πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γιαννοπούλου και Ειρήνης, στο Παλαιό Φάληρο. Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρέθηκε μία περόνη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές
Δεν είναι σίγουρο ότι ο στόχος ήταν ο πρώην διεθνής διαιτητής αφού το μαγαζί που έχει βρίσκεται στον έκτο όροφο. Στην είσοδο βρέθηκαν και σημάδια από σφαίρες. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Βασσάρας έχει βαφτίσει το παιδί του Γιώργου Δαλούκα, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή είχε σφυρίξει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.
 
 Μπέρδεψαν τον Δαλούκα;
Ακόμη πιο παλιά, το 2009 υπήρξαν δύο ακόμα επιθέσεις σε διαιτητές. Η πρώτη ήταν στις 19 Οκτωβρίου. Κοντά στο μαγαζί με ορθοπεδικά είδη που έχει στο Βόλο ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας τοποθετήθηκε βόμβα. Το περίεργο είναι πως το κατάστημα βρίσκεται 30 μέτρα μακριά από του Ελληνα ρέφερι, έχει ανάλογα είδη και πρόκειται για συγγενή του. Υπήρξε το ενδεχόμενο οι δράστες να μπέρδεψαν τα μαγαζιά...
Θύμα επίθεσης ο Αμπάρκιολης
Δύο μήνες αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2009, ο Απόστολος Αμπάρκιολης έπεσε θύμα επίθεσης στο κατάστημα του. Ο διαιτητής δούλευε σε κατάστημα ανδρικών ρούχων Prince Oliver στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δύο άγνωστοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο, πήραν την ταμειακή μηχανή, ενώ φέρεται να του είπαν να πάει στον οφθαλμίατρο.
Οι... τυχεροί διαιτητές
Πάντως, υπάρχουν και διαιτητές που δεν μπορούν να δεχτούν επίθεση στο επάγγελμα τους. Για παράδειγμα ο Βασίλης Παμπορίδης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Χρήστος Μήτσιος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο Τάσος Σιδηρόπουλος αστυνομικός, ο Τάσος Κάκος εποχικός δασοπυροσβέστης, ο Μιχάλης Κουκουλάκης οφθαλμίατρος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο Θανάσης Γιάχος υπάλληλος σε τράπεζα, ο Μάριος Λαμπρόπουλος λογιστής, ο Ανδρέας Παππάς φυσιοθεραπευτής, ο Ηλίας Σπάθας εργολάβος, ο Δημήτρης Θάνος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και ο Σταύρος Μάνταλος καθηγητής πληροφορικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code