ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μίλα μου.. κινέζικα!

 


Το τελευταίο GP στην Κίνα, το 2019 ήταν το χιλιοστό στην ιστορία της Formula 1. Ένα ιστορικό επίτευγμα του σπορ που διοργανώνεται από το 1950.

Φέτος θα είναι και πάλι ένα ξεχωριστό GP(εκτός του ότι πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια που δεν διεξήχθη στη Σαγκάη αγώνας) και ο λόγος είναι ένας: ο πρώτος Κινέζος οδηγός που θα τρέξει μπροστά στους συμπατριώτες του. Σε αυτό τον αγώνα, για τους ενάμιση δισεκατομμύριο περίπου Κινέζους ο ήρωας θα είναι ο δικός τους, Zhou Guanyu. 

Ο Zhou όταν ζητοκραύγαζε στις κερκίδες τον ήρωα του, τον Fernando Alonso, το 2005, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ανταγωνιζόταν κάποτε στις πίστες μαζί του. Την ίδια χρονιά, οι Lakers αποκλείονται από τους Phoenix Suns στον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ, με τον Κobe Bryant να ψάχνει κάπου να.. ακουμπήσει αφού πλέον ο στιβαρός ώμος του Shaquille O'neal βρισκόταν μακρυά στο Μαϊάμι.

Ο μικρός Guanyu αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του και στην ηλικία των 8 ετών ξεκινά να αγωνίζεται στα καρτ. Οι γονείς του για χάρη του δωδεκάχρονου πλέον γιού τους, θα αφήσουν πίσω τα πάντα και θα μετακομίσουν στο Σέφιλντ και την Αγγλία για βρεθεί σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον ελπίζοντας να μπορέσει να αναδειχθεί. 

Φέτος, με τα χρώματα της Kick Sauber C44 

Η δυναστεία Zhou (1046 π.Χ. έως περίπου το 256 π.Χ.) είναι η μακροβιότερη δυναστεία στην κινεζική ιστορία, αν και η ισχύς της μειώθηκε σταθερά κατά τη διάρκεια σχεδόν οκτώ αιώνων της ύπαρξής της. Δεν γνωρίζω αν το γενεαλογικό δέντρο του Guanyu οδηγεί προς τη βασιλική καταγωγή και σε σύνδεση με αυτή τη μεγάλη δυναστεία, αλλά το πείσμα και η θέληση του Κινέζου οδηγού είναι εφάμιλλο των αρχαίων ηγεμόνων της Κίνας και τον οδηγεί σε δύο τίτλους, του πρωταθλήματος Super 1 national Rotax Max Jr και του ευρωπαϊκού Rotax Max Euro Challenge. Ο Kobe Bryant και οι Lakers την τριετία 2008-2010 πάνε σε τρεις τελικούς, κατακτούν δύο τίτλους με τον Kobe είναι ο MVP. Το ίνδαλμα του Guanyu γιγαντώνεται στα μάτια του. 

Ο 15χρονος πλέον Zhou το 2014 γίνεται μέλος της Ακαδημίας της Ferrari, με την υποστήριξη της πλέον το νερό μπήκε στο αυλάκι και το 2015 θα βρεθεί στην Ιταλική F4 με την ομάδα της Prema. Εκεί θα τελειώσει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Θα ακολουθήσουν τρία χρόνια στην F3 όπου με την ομάδα της Prema θα κατακτήσει μια νίκη στο Pau και κάποια βάθρα. 

Το 2019 θα έρθει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του Zhou, μπαίνοντας στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Renault και ντεμπουτάρει στην F2 με την ομάδα της UNI-Virtuosi. Με πέντε βάθρα και μια pole position στο Silverstone, δε το λες και άσχημα για έναν Κινέζο οδηγό. 

26 Ιανουαρίου 2020 ο Kobe Bryant σοκάρει τον πλανήτη με το θάνατο του και της κόρης του Τζιάννα, μετά από πτώση ελικοπτέρου όπου επέβαιναν. Το ίνδαλμα του 21χρονου νέου, γκρεμίζεται και υπενθύμισε σε όλους μας πως τελικά ήταν και αυτός, άνθρωπος. Η θεωρία του Mamba όμως έγινε η παρακαταθήκη του. Για να την ενστερνιστεί ο οποιοσδήποτε.

Στο περσινό GP του Μαϊάμι. Πηγή: planetf1

Τη δεύτερη χρονιά έχει 6 παρουσίες στο βάθρο και γεύτηκε πρώτη του τη νίκη στο Sochi και ήρθε η ώρα να δοκιμάσει και μονοθέσιο της Formula 1 σε δοκιμές. Το mamba mentality, η προσήλωση στο στόχο και η εμπιστοσύνη στη σκληρή δουλειά, κάνει τον Zhou την τρίτη του σεζόν στην F3 να γίνει διεκδικητής του τίτλου. Με τρεις νίκες, μια νίκη σε sprint και εννέα βάθρα τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας. 

Αυτό ήταν που έπεισε και τον Fred Vasseur να δώσει τη μια θέση της Alfa Romeo(Kick Sauber από φέτος) στον Zhou Guanyu, δίπλα στον Valterri Bottas για τη σεζόν του 2022. Σίγουρα όλη η Κίνα είναι μαζί του και οι χορηγίες που συγκέντρωσε η Αυτοκινητιστική Ομοσπονδία της πατρίδας του έπαιξαν ρόλο στην έκβαση αυτή. 

Ο Ζhou, Ζου, Τζόου ή Τσόου είναι πλέον στην Formula 1 όντας ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία του σπορ. Μπορεί πλέον να ανταγωνίζεται τον ήρωα του Fernando Alonso στις πίστες, φέροντας το νούμερο του ινδαλματός του, το Νο 24, που μεγαλούργησε ο Kobe. 

Μπορεί πρωταθλητής να μην γίνει, αλλά ένα είναι σίγουρο: δίπλα στην δυναστεία Zhou, πλέον θα εμφανίζεται και ο Zhou Guanyu, o πρώτος Κινέζος που φτάνει στην Formula 1, και προσεχώς θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του. Αν αυτό δεν είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα τότε τι είναι; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code