ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια 113 - 85: Με υπερηχητική εμφάνιση στον δρόμο του Παναθηναϊκού η Μακάμπι.


Σε "παράσταση για έναν ρόλο" μετέτρεψε τον πρώτο αγώνα στο νέο format για την είσοδο στα Play-Off της Ευρωλίγκας η Μακάμπι Τελ Αβίβ, "σκορπώντας" με το εντυπωσιακό 113-85 την Μπασκόνια. Έτσι, οι Ισραηλινοί κατέλαβαν την 7η θέση, και θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στην "μάχη" για μια θέση στο Final 4 του Βερολίνου. Μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε η Μπασκόνια, που θα έχει όμως ακόμη μια ευκαιρία για να βρεθεί στα Play-Off, αντιμετοπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Έφες - Βίρτους Μπολόνια. 
 

Το πολύ κρίσιμο παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να κοντράρονται "στα ίσια", απολύτως λογικό για ένα παιχνίδι με τόσο υψηλό διακύβεβευμα. Οι δυο ομάδες πήγαιναν "πόντο - πόντο", στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. Στο τέλος όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποια "μεγάλα σουτ" και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με διαφορά 13 πόντων (28-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μακάμπι "πάτησε το γκάζι" και έδειξε πως δεν θα αφήσει την ευκαιρία για τα Play-Off να πάει χαμένη. Με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και ιδαίτερα καλή άμυνα, η ομάδα του Όντετ Κάτας ανέβασε και άλλο την τιμή της διαφοράς, η οποία έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων. Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια έμοιαζε εγκλωβισμένη και ανήμπορη να μείνει "κοντά στο σκορ". Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το εντυπωσιακό 55-36, υπέρ της "ομάδας του στρατού". 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι εμφανίστηκε εξ ίσου σοβαρή και συγκεντρωμένη, κάτι που οδήγησε την διαφορά να φτάνει μέχρι και στους 25 πόντους υπέρ των γηπεδούχων. Η εντυπωσιακή εικόνα της ομάδας του Ισραήλ συνεχίστηκε σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Με ένα φοβερό ποσοστό στο τρίποντο (54%), η Μακάμπι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +25 (86-61), απέναντι σε μια κατώτερη των περιστάσεων Μπασκόνια. 

Στην τελευταία περίοδο όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, και η Μακάμπι δεν έδωσε κανένα δικαίωμα ως προς το αντίθετο. Το μόνο που έμενε πλέον ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ, σε αυτήν την υπερηχητική εμφάνιση της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η διαφορά είχε φτάσει σε τέτοιες τιμές, που η οποιαδήποτε προσπάθεια της Μπασκόνια δεν ήταν σε θέση να αποφέρει καρπούς. Η Μακάμπι διατήρησε την εξαιρετική επιθετική της παραγωγικότητα αμείωτη, και έτσι το τελικό 113-85, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχικής εμφάνισης της Μακάμπι. 

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπράουν που τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, ενώ για την Μπασκόνια ξεχώρισε ο Μακιντάιρ που "σταμάτησε" στους 32 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 55-36, 86-61, 113-85


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code