ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγ. Βαλεντίνου: Η μέρα που οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν "κοπάνα" και ερωτεύτηκαν τον Φουστέρ στη "παγωμένη" Μόσχα!

 

Σαν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2012, ο Ολυμπιακός πέτυχε μία από τις πιο... ιδιαίτερες και αξιομνημόνευτες ευρωπαϊκές νίκες του 21ου αιώνα.

14/02/12: Η γιορτή των ερωτευμένων είχε καταφτάσει για ακόμη μία χρονιά, ωστόσο για τους φίλους των "ερυθρόλευκων" ξημέρωνε μία σπουδαία ευρωπαϊκή μάχη. Πρόκειται για το πρώτο σκέλος των νοκ άουτ αναμετρήσεων της φάσης των "16" του Europa League, όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Ρουμπίν Καζάν.

Ιδιαίτερο παιχνίδι για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους. Καταρχήν λάμβανε χώρα στις 12 το μεσημέρι λόγω του πολικού ψύχους που κυριαρχούσε στη Ρωσία, γεγονός που έμεινε στην ιστορία ως το παιχνίδι της... "κοπάνας", με εκατοντάδες μικρούς υποστηρικτές του Ολυμπιακού να αποχωρούν από τα μαθήματα τους για να απολαύσουν την ομάδας τους. Σε δεύτερη φάση η αναμέτρηση δεν έλαβε χώρα στη φυσική έδρα του αντιπάλου, το Καζάν, λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου, με αποτέλεσμα οι δύο σύλλογοι να αναμετρηθούν στο χαοτικό γήπεδο Λουζνίκι της Μόσχας (σ.σ. χωρ. 76.880 θέσεων), παρουσία μόλις 1000 φιλάθλων!

Στην σύνθεση των γηπεδούχων βρισκόντουσαν μάλιστα δύο γνώριμοι των Πειραιωτών, οι οποίοι μετέπειτα αγωνίστηκαν με τα "ερυθρόλευκα". Ο λόγος για τους Μπίμπρας Νάτχο και Νέλσον Βαλντέζ.

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τότε εν δυνάμει πρωταθλητές Ελλάδος κατόρθωσαν να κάνουν το πρώτο βήμα στον δρόμο για τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του θεσμού... βγάζοντας στο παγωμένο τερέν δύο πρωταγωνιστές. Ο λόγος για τους Νταβίντ Φουστέρ και Ρόι Κάρολ. 

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τον οποίο είχε ακολουθήσει ο χαρακτηρισμός "μίζα του Βαλβέρδε" στην παρθενική του σεζόν στην Ελλάδα είχε αρχίσει να εγκληματίζεται και να παίζει κομβικό ρόλο στην δεύτερη του χρονιά στο λιμάνι. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν εκείνο το μεσημέρι, όντας πανταχού παρόν στον αγωνιστικό χώρο, ασκώντας υψηλό πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα και εν τέλει σκοράροντας το μοναδικό τέρμα που έκρινε τις τύχες του παιχνιδιού... στο 71ο λεπτό με ένα εξαιρετικό σκαστό σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα τα πάντα έμοιαζαν να καταρρέουν... Ο Μπάλαζ Μέγιερι που είχε ξεκινήσει βασικός κάτω από την εστία της ομάδας του ανέτρεψε τον Καραντενίζ εντός περιοχής, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει πέναλτι και αποβολή εις βάρος του Μαγυάρου. Έτσι... ακολούθησε μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας. Αλλαγή του Βαλβέρδε, με τον πολύπειρο Ρόι Κάρολ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο για να υπερασπιστεί τα γκολποστ του και απόκρουση στην εκτέλεση του Νάτχο!

Εν τέλει ο Bορειοϊρλανός - άλλοτε παίχτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - αποδείχθηκε κομβικός, καθώς ξεκίνησε βασικός στον επαναληπτικό του "Γ. Καραϊσκάκης (23/02) όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ίδιο ακριβώς σκορ. Ωστόσο τα "θεμέλια" είχαν μπει στη Ρωσία, σε μία αναμέτρηση την οποία δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι των "ερυθρόλευκων"!

Ρουμπίν Καζάν (Μπερντίεβ): Αρλάουσκις, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρονόβ, Νάτχο, Ριαζάντσεβ (83' Κασάεβ), Καραντενίζ, Βαλντές (81' Μάρτινς), Ντιαντιούν, Νεμόβ.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (32' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέβας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (80' Μοδέστο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code