ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός - Άρης: Έβαλε τις βάσεις πρόκρισης με Βέλεθ (0-1)



 Με τον Φράν Βέλεθ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και με το δικό του γκολ στο 64΄ να κρίνει την αναμέτρηση, ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, και μένει να τελειώσει την δουλεία στις 6 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικός και ο Παναιτωλικός όπου θα μπορούσε να είχε βρει ένα γκολ, δημιουργώντας ευκαιρίες αλλά όντας κυνικός και χωρίς να μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.


Α΄ ημίχρονο

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που μπήκε φουριόζα στο πρώτο μέρος θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Άρη και έγινε επικίνδυνος με δύο καλά σουτ του Σενγκέλια (9΄, 10΄). Στο 14΄ η ομάδα του Αγρινίου θα χάσει μοναδική διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε φάση που προήλθε από μια εκτέλεση φάουλ. Ο Τορεχόν πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα να διώχνει ενστικτωδώς και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης έκανε το σουτ για να διώξει και πάλι ο τερματοφύλακας του Άρη σε κόρνερ.

Μετά το δύσκολο 5λεπτο που πέρασε ο Άρης με τις καλές ευκαιρίες του Παναιτωλικού, ο Άρης ανέκτησε τα ηνία της κατοχής και σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πρώτη μεγάλη του ευκαιρία ήρθε στο 30΄ με τον Σουλειμάνοφ να γυρίζει την μπάλα στο Μπράμπετς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο τελευταίος να πιάνει μια κεφαλιά αλλά χωρίς στόχο να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Τσάβες. Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Άρη με τον Γκαρθία να βγάζει στον Σαβέριο, ο οποίος από τα αριστερά της περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάβες κερδίζοντας κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Μορόν πήδηξε ψηλότερα πιάνοντας την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας του Αγρινίου μπλόκαρε στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Β΄ ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια διάθεση να βρει ένα γκολ έχοντας δύο καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μπράμπετς(48΄) να μπλοκάρετε και το σουτ του Σουλειμάνοφ(49΄) να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Τσάβες. Ο Άρης είχε την κατοχή προσπαθώντας να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού χωρίς όμως να βρίσκει τους κενούς χώρους που θα ήθελε. Σε μια από τις κάθετες που έψαχνε ο Άρης κατάφερε και ήρθε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Μανού Γκαρθία με μια εξαιρετική σέντρα κατάφερε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Βέλεθ όπου ήταν αμαρκάριστος, και ανενόχλητος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-1 και να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς όλοι στον πάγκο του Άρη.

Μετά το γκολ πέτυχε η ομάδα του Μάντζιου έκανε κάποιες αλλαγές με σκοπό να φρεσκάρει την ομάδα και να κρατήσει μπάλα και το υπέρ του σκορ. Ο Παναιτωλικός γύρισε το σύστημα του από 3-5-2 σε 4-4-2 θέλοντας να βγει ακόμη πιο μπροστά και να πιέσει για την ισοφάριση. Η αλλαγή συστήματος είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και την υπέρ του κατοχή, με τον Άρη να βγάζει κούραση και να χάνει εύκολα τις μονομαχίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά τους Αγρινιώτες να μην μπορούνε να βρούνε τους κενούς χώρους που θα τους επέτρεπαν να φτάσουν μπροστά από την εστία του Κουέστα και τα φάουλ να δίνουν την θέση τους στο παιχνίδι, ρίχνοντας τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και τον Άρη να παίρνει μια μεγάλη νίκη με το γκολ του Βέλεθ να κρίνει την αναμέτρηση και να κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό κυπέλλου.

Ενδεκάδες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code