ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το "ιπτάμενο" παπούτσι του Σερ Άλεξ και το... ραμμένο φρύδι του Μπέκαμ που οδήγησε στη ρήξη!

Σαν σήμερα, 21 χρόνια πίσω, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήρθε σε ρήξη με τον Ντέβιντ Μπέκαμ... με αφορμή ένα "ιπτάμενο" παπούτσι. Το Sportsnewsgreece θυμάται την αφορμή μίας κόντρας η οποία έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Όσοι θυμούνται την "χρυσή" εποχή με τα "μωρά" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τα οποία κατέκτησαν το θρυλικό Champions League της Βαρκελώνης, ενώ παράλληλα μεσουρανούσαν στο εγχώριο αγγλικό ποδόσφαιρο, θα θυμούνται και το πως "ξεφύτρωσε" ο Ντέβιντ Μπέκαμ στη παγκόσμια σκηνή. Πρόκειται ίσως για το αγαπημένο παιδί του Σκωτσέζου θρύλου της προπονητικής, ο οποίος κάποτε επικοινώνησε προσωπικά με τους γονείς του, για να τον φέρει στη "τρυφερή" ηλικία των 16 ετών από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ.

Από εκεί και έπειτα του προσέφερε ειδική μεταχείριση, δίνοντας του με το "καλημέρα" την ευκαιρία να πάρει "άρωμα" αποδυτηρίων... καθώς τον έπαιρνε μαζί του στις αποστολές της πρώτης ομάδας. Σε ηλικία μόλις 17 ετών του έδωσε το "χρίσμα", χρησιμοποιώντας του σαν αλλαγή σε μία αναμέτρηση του FA Cup με αντίπαλο τη Μπράιτον (23/09/92). Σε αυτή η διοργάνωση λοιπόν, έντεκα χρόνια αργότερα έμελλε να έρθει το μεταξύ τους "σχίσμα"...

Tι διαμεσολάβησε όμως στο ενδιάμεσο για να επέλθουν οι σχέσεις του αρχηγού των "κόκκινων διαβόλων" και του προπονητή του σε τέλμα; Ο Μπεκς αποτελούσε εκείνη την περίοδο τον απόλυτο σούπερσταρ, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και σε επίπεδο show biz, με τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και την παράλληλη καριέρα στο modeling να προβληματίζουν έντονα τον παλαιάς - κοπής Σερ Άλεξ. Παράλληλα ο "αθεράπευτος" έρωτας με τη Βικτόρια... ο οποίος επηρέαζε τη ψυχολογία του Άγγλου διεθνή, ξεκίνησε να έχει έντονο αποτύπωμα στη ψυχολογία, τις αποφάσεις, αλλά και την απόδοση του.

Επιστροφή όμως στα αγωνιστικά και στον παραδοσιακό θεσμό του κυπέλλου... όπου η Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την Άρσεναλ (σ.σ. μεγάλος αντίπαλος της εποχής), από την οποία εν τέλει αποκλείστηκε με 2-0 στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου της διοργάνωσης. Με το κλίμα να είναι τεταμένο στα αποδυτήρια και τον Φέργκιουσον να μοιάζει εξοργισμένος, ο Μπέκαμ διενήργησε αψυχολόγητα, καθώς επιτέθηκε φραστικά τον ίδιο του τον προπονητή. 

Ο οξύθυμος Σκωτσέζος, ο οποίος δε φημιζόταν για την ελαστικότητα του... ξεπέρασε τα όρια. Άρπαξε ένα παπούτσι που βρήκε μπροστά του και το εκτόξευσε στο κεφάλι του παίκτη. Λίγες μέρες αργότερα, ο δεύτερος πήγε στη προπόνηση με ράμματα και επίδεσμο στο φρύδι, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παπαράτσι. 

Στο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε φέτος στο Netflix αναφορικά με τη ζωή του, ο ίδιος θα δηλώσει για το περιστατικό: «Πήγαμε στα αποδυτήρια και το αφεντικό έβγαζε καπνούς... Μπορώ να το καταλάβω από το βλέμμα του. Και όταν βλέπεις το αφεντικό έτσι, δεν θέλεις να είσαι πουθενά κοντά του. Είναι ένα βλέμμα που κανείς δεν μπορεί να το κάνει, πιστέψτε με. Θολωμένος, γύρισα και του είπα "όχι" και εν συνεχεία σου ορκίζομαι.... Είπα τη λέξη "γ*****υ". Έπειτα τον είδα να αλλάζει έκφραση και είπα, "σκατά, πραγματικά δεν να γίνεται να το είπα αυτό". Νομίζω ότι είπα τη λέξη γ*****υ πάρα πολλές φορές».

Ενώ ο πιο ψυχρός Σερ Άλεξ είχε αναφερθεί στο γεγονός, αναφέροντας κυνικά: «Νομίζω ότι το σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο. Δε χρειαζόταν να κάνει ράμματα». 

Εν τέλει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Μπέκαμ αποχώρησε με προορισμό τους "Galacticos" του Φλορεντίνο Πέρεθ. Όταν ρωτήθηκε ο "αγαπημένος" του προπονητής για την επικείμενη μεταγραφή στην Ρεάλ, δεν άφησε τον εγωισμό του να θιχτεί, ρίχνοντας όλο το βάρος στον άλλοτε αθλητή του. Συγκεκριμένα είπε: «Η απόφαση πάρθηκε, ήταν καλύτερα να φύγει. Δεν χρειαζόταν να φύγει. Θα μπορούσε να μείνει αν ήθελε. Νομίζω ότι ήξερε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή».

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ωστόσο οι δύο άνδρες με το πέρας των χρόνων αποκατέστησαν τη σχέση τους. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως ο Μπεκς ευεργετήθηκε από τον Σκωτσέζο τεχνικό, πως αποτέλεσε γι΄ αυτό την ποδοσφαιρική - πατρική του φιγούρα. Και έτσι σήμερα... αν τύχει να παρακολουθήσεις κάποιον αγώνα των "κόκκινων διαβόλων" μπορεί να τους πετύχεις στα επίσημα του Ολντ Τράφορντ παρέα... Και ποιος ξέρεις; Μπορεί να αναπολούν ιστορίες από τα παλιά και να γελάνε!






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code