ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - Άρης 74-76: Τολιόπουλος λαμπρός τον οδηγεί στα ημιτελικά


Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και ήταν μπροστά σε όλη την διάρκειά του, χρειάστηκε να έρθει σαν από μηχανής Θεός ο Τολιόπουλος στο τελευταίο δεκάλεπτο για τον Άρη, με τον Έλληνα γκαρντ να κάνει όργια και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του, με 74-76, στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας 

Εξαιρετικά διαβασμένος και μετρημένος στις επιλογές του ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού αξιοποίησε την εξαιρετική της άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση έκανε το ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου προηγούταν με 25-11.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, παρά την πίεση που άσκησε ο Άρης, καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει, ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά τον έλεγχο, απολαμβάνοντας συνεχώς διψήφιες διαφορές. Μ' αυτά και μ' αυτά, το σκορ στην ανάπαυλα ήταν στο 43-29 υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά.

Όπως αναμενόταν, στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης έβγαλε αντίδραση και οι παίκτες του μπήκαν και πάλι για τα καλά στο κλίμα του αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ξεκίνησε φουριόζα το δεύτερο ημίχρονο και πολύ γρήγορα μείωσε στους πέντε πόντους, 45-40 και 47-42. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις και επανέφερε εκ νέου την διαφορά σε διψήφια επίπεδα υπέρ του, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 57-46.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι ασπρόμαυροι διατηρούσαν το προβάδισμά τους και μάλιστα, έξι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, προηγήθηκαν με 15 πόντους, 64-49. Τότε, ήταν που ο Βασίλης Τολιόπουλος ανέλαβε δράση. Ο Έλληνας γκαρντ, που μέχρι το σημείο εκείνο είχε μόλις 7 πόντους, σκόραρε τρία συνεχόμενα τρίποντα και σε μία φάση που ξεκίνησε από δική του καλή άμυνα, ο Άρης μείωσε σε 69-64, τρία λεπτά πριν το τέλος. Στη συνέχεια, ο Μαργαρίτης έκανε το 71-64 και ο Τολιόπουλος ευστόχησε σε δύο βολές, αρχικά, ενώ έπειτα αξιοποίησε και την βολή που κέρδισε η ομάδα του λόγω της τεχνικής ποινής που χρεώθηκε ο Μαργαρίτης, κάνοντας το 71-67. Λίγο μετά, ο Χάρελ διαμόρφωσε το 71-69, για να έρθει ο Ουίλιαμς να δώσει "μαξιλαράκι" τεσσάρων πόντων στον ΠΑΟΚ, 73-69. Ο Τολιόπουλος όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο 27χρονος μπόμπερ έβαλε το τέταρτο τρίποντό του στο τέταρτο δεκάλεπτο και μείωσε στον πόντο, 73-72. Φτάνοντας προς το τέλος, η μπάλα ζύγιζε τόνους. Ο Φρίντρικσον ευστοχησε μόλις στη μία από τις τρεις βολές που εκτέλεσε, ενώ ο Μπλούμπεργκς από την άλλη, δε λάθεψε και ισοφάρισε σε 74-74. Η επόμενη επίθεση του Δικεφάλου ήταν κακή, αλλά ο Τολιόπουλος, από πλευράς Άρη, ήταν πάλι εκεί και με ωραίο drive έγραψε το 74-76, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς η τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν άστοχη και ο Άρης ήταν εκείνος που στο τέλος πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν φυσικά ο Τολιόπουλος με 24 πόντους, τους 17 στην τέταρτη περίοδο. Για τον Άρη, 11 πόντους σκόραρε ο Χάρελ. Από πλευράς ΠΑΟΚ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μιχάλακ με 13 πόντους, ενώ οι Μαργαρίτης και Τάουνς σταμάτησαν αμφότεροι στους 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 43-29, 57-46, 74-76

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code