ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69: Μεγάλη εμφάνιση και κόκκινο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς


Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο και με καθοριστικούς τους Φαλ και Ράιτ, έφτασε στη νίκη με 58-69 κόντρα στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το 12ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του.

Ο αγώνας

Ιδιαίτερα νωθρά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, καθώς κυριάρχησε η νευρικότητα και η αστοχία. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε μόλις στο 12-14 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσε κάποια ομάδα να σκοράρει πίσω από την γραμμή του τριπόντου.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 12-16. Ωστόσο, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν την απάντηση και με 7-0 σερί, πήραν και πάλι το προβάδισμα με 19-16. Στη συνέχεια όμως, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε συγκεντρωμένος και με πολύ "διαβασμένο" μπάσκετ, σε άμυνα και επίθεση, πήγε προηγούμενος στην ανάπαυλα, 25-30.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Με επιμέρους σκορ 7-1 και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μήτογλου, το τριφύλλι πέρασε εκ νέου μπροστά με 32-31. Αμέσως μετά, μπήκε στην εξίσωση και ο Κάνααν. Ο Αμερικάνος σουτέρ έβαλε δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων και έκανε το 34-37, ενώ ενδιάμεσα, ο Λεσόρ είχε σκοράρει από κοντά. Στη συνέχεια του δεκαλέπτου, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καλύτεροι. Με ατσάλινη άμυνα και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έκλεισε προηγούμενος το τρίτο δεκάλεπτο με 39-47.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ράιτ έκανε την διαφορά και επί της ουσίας έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του. Ο Αμερικάνος σέντερ έβαλε τους 11 από τους 22 πόντους του Ολυμπιακού και ήταν από τους στυλοβάτες του +14 της ομάδας του Πειραιά, 48-62, τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Από εκεί και ύστερα δεν άλλαξαν πολλά, καθώς το μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν η τελική διαφορά στο σκορ, αφού η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 58-69.

Για τον Ολυμπιακό, πολυτιμότεροι ήταν οι δύο σέντερ του. Ειδικότερα, στους 13 πόντους σταμάτησαν οι Ράιτ και Φαλ. Σημαντική η συνεισφορά του Πετρούσεφ, που σκόραρε 10 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό, μοναδικός διασωθείς ήταν ο Μήτογλου, με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code