ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Αθανασιάδης της στέρησε την συνέχεια στην Ευρώπη και την χαρά


Η ΑΕΚ είχε πάει με το σκεπτικό της νίκης ή έστω της ισοπαλίας, όμως η κακή μέρα του Αθανασιάδη κάτω από τα γκολποστ, της στέρησε το χαμόγελο και την συνέχεια της στην διοργάνωση του Conference League. 

Ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ, που πήρε το πρώτο του τρίποντο στην τελευταία και πιο σημαντική αγωνιστική. Με ψηλά το κεφάλι αποχωρεί η Ένωση από το Europa League που κοίταξε στα ίσα τα μεγαθήρια που είχε απέναντι της.

Α' Ημίχρονο

Φρενήρης ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες που είχαν επιθετικές διαθέσεις αλλά οι άμυνες τους δεν μπορούσαν να σταθούν στο ύψος τους. Ο Άγιαξ ευτύχισε να σκοράρει πολύ νωρίς και να ανοίξει το σκορ στο 5' με τον Τσούμπα Άκπομ να εκμεταλλεύεται την λάθος έξοδο του Αθανασιάδη σε κόρνερ και να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0. Αμεσότατη η απάντηση των κιτρινόμαυρων, αφού έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασσον, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με πανέμορφη κεφαλιά προς τα πίσω έκανε το 1-1 στο 11'. Από εκεί και πέρα η Ένωση προσπάθησε να διατηρήσει όσο μπορούσε πιο κοντά τις γραμμές της και να προσέχει τα νότα της αλλά να μην μένει και απραγής στην επίθεση. Είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και με Τσούμπερ και Άμραμπατ έφθασε κοντά στο τέρμα χωρίς όμως αυτό να έρθει. Εν τέλει, ένα κενό στην άμυνα στο 20' ο Κένεθ Τέιλορ το εκμεταλλεύτηκε και σε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη διπλασίασε τα τέρματα των Ολλανδών.

Β' Ημίχρονο

Συνεχίστηκε ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο, με την ΑΕΚ να είναι η κύρια πρωταγωνίστρια των φάσεων και της κινητικότητας αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει και πάλι. Μάλιστα, στο 56' ο Τσούμπα Άκπομπ βγαίνει στην κόντρα επίθεση και μ' ένα κατά τ' άλλα ακίνδυνο σουτ σκόραρε... αφού η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Γιώργου Αθανασιάδη και κάτω από το σώμα του στην συνέχεια για να γραφτεί το 3-1. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Αίαντας έκατσε πίσω και περίμενε στο δικό του μισό την ΑΕΚ, η οποία αδυνατούσε να βρει εύκολα λύσεις για να φθάσει στο αντίπαλο τέρμα με καλές προϋποθέσεις. Ο Άγιαξ θα έχει να θυμάται ακόμη δύο μεγάλες φάσεις του Άκπομ που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code