ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντίναμο Zάγκρεμπ- ΑΕΚ 1-2: Απίστευτο διπλό αφιερωμένο στον Μιχάλη

 


Η ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη νίκη στην Κροατία, επικρατώντας με ανατροπή της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 2-1. Όλοι είναι συγκλονισμένοι από την δολοφονία του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη την Δευτέρα (7/8). Οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν την προηγούμενη εβδομάδα και έκαναν τον πρώτο τους αγώνα την Τρίτη (15/8). Η ρεβάνς θα γίνει στο γήπεδο των κιτρινόμαυρων, την ΟΠΑΠ Αρένα, το Σάββατο (19/8). Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει με την Αντβέρπ στα playoffs του Champions League, ενώ ο ηττημένος θα αγωνιστεί με τον ηττημένο του Σπάρτα Πράγας-Koπεγχάγη στα playoffs  του Europa League.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ είχε φάση στο 1' λεπτό με το σουτ του Μπουλάτ και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο 15' λεπτό, είχε γύρισμα με τον Λιούμπισιτς. Η  ΑΕΚ έκανε τεράστια φάση στο 19' λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία μετά την ασίστ του Τσούμπερ, αλλά ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στα επόμενα λεπτά και δημιούργησαν ευκαιρία με το σουτ του Πέτκοβιτς στο 20' λεπτό, ενώ άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Μπουλάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39' λεπτό. Παραλίγο, οι μπλε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, λόγω μιας αδράνειας στην άμυνα των κιτρινόμαυρων στο 45' λεπτό, αλλά ο Μιχαιλιτσένκο με το σουτ του έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Στάνκοβιτς. Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν γύρισμα του Τσούμπερ στο 52' λεπτό, με τον Ελβετό επιθετικό στο 59' λεπτό, να ευστοχεί με σουτ του σε καλή θέση και να ισοφαρίζει σε 1-1. Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ προσπάθησε να βρει λύσεις και είχε σουτ του Μπουλάν στο 62' λεπτό και δοκάρι μετά από σουτ του Εμρέλι στο 64' λεπτό. Η ομάδα του κόουτς Αλμέιδα ασκούσε pressing σε όλο το γήπεδο και πήρε τα ηνία του κέντρου, με την αλλαγή του Γαλανόπουλου με τον Γιόνσον να αποδεικνύεται πολύ κομβική . Ο Έλληνας χαφ ήταν εξαιρετικός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας πυγμή και δυναμική, ενώ με σουτ του έκανε το 2-1 στο 90' λεπτό μετά από ασίστ του Πιζάρο, αφιερώνοντας το γκολ στον δολοφονημένο Μιχάλη. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με το σουτ του Άμραμπατ και την κεφαλιά του Βίντα. Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας την Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 2-1 και πήρε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (71' Σούσιτς), Μίσιτς (84' Κανέκο), Σπίκιτς (46' Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (71' Μπατουρίνα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83' Μάνταλος, Γιόνσον (66' Γαλανόπουλος), Ελίασον, Πινέδα (83' Πιζάρο), Τσούμπερ (84' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code