ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Έχασε πολλές ευκαιρίες, το πλήρωσε, η Μπράγκα στο Champions League


Οι Πράσινοι δεν τα κατάφεραν, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες δεν σκόραραν και η Μπράγκα με το γκολ του Μπρούμα στο 83' προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μπροστά σε 65.000 Παναθηναϊκούς δε τα κατάφερε και θα περιμένει την Πέμπτη να μάθει τους αντιπάλους της για τους ομίλους του Europa League. Παρακάτω, ακολουθεί η ανάλυση του αγώνα.

  Α' Ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα παρακολουθήσαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με μεγάλη ένταση και πάθος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήταν για τους φιλοξενούμενους, καθώς σε μια αντεπίθεση των Πορτογάλων, ο Μπρούμα έστρωσε, ο Καρβάλιο σούταρε, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τζαλό και πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχεί τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, να εκμεταλλευτεί τους αργούς κεντρικούς αμυντικούς της Μπράγκα και στην πρώτη του προσπάθεια για αντεπίθεση, στο 6', είδε τον Νιακατέ να γκρεμίζει το Βαγιαννίδη, με τον Ορσάτο να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα των Γάλλο στόπερ. Στο 14ο λεπτό η Μπράγκα απείλησε και πάλι με το σουτ του Ρουίθ να βρίσκει στον Πέρεθ, αλλά ο διαιτητής έδωσε άουτ. Πάντως, ούτε εδώ απειλήθηκε ο Μπρινιόλι. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16', με τον Χουάνκαρ να ανεβαίνει από τα αριστερά, να πασάρει στον Ιωαννίδη, αυτός να στρώνει την μπάλα στο Βιλένα, αλλά το σουτ του Ολλανδού δε βρήκε εστία. Στο 18' και στο 22' είχαμε δύο τεράστιες ευκαιρίες, αρκετά παρόμοιες μεταξύ τους, για τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, στο 18ο λεπτό, ο Παλάσιος από δεξιά γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ιωαννίδη να μη καταφέρνει να βρει την μπάλα, ενώ στην πορεία της φάσης, το σουτ του Μαντσίνι ήταν εύκολο για τον Ματέους, με το Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα στην κλειστή του γωνία. Από την άλλη, στο 22' ο Παλάσιος πάλι γύρισε πολύ ωραία την μπάλα από τα δεξιά, με τον Μαντσίνι αυτή τη φορά να μη καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Εννιά λεπτά αργότερα, έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μπράγκα στο πρώτο μέρος. Μετά από λάθος του Πέρεθ, ο Τζαλό έκλεψε την μπάλα, πάσαρε διαγώνια στον Ρουίθ, με τον φορ των Πορτογάλων να νικιέται από τον Μπρινιόλι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ρ. Χόρτα πήρε το "ριμπάουντ", σούταρε αλλά ο Χουάνκαρ έβαλε το στοπ. Στη συνέχεια η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με πολλά τρεξίματα, αλλά χωρίς ουσιαστικές φάσεις. Στο 40', οι Πράσινοι ατύχησαν και είδαν τον Γεντβάι να τραυματίζεται, με τον Σχένκεφελντ να τον αντικαθιστά δυο λεπτά αργότερα. Στο 45' ο Βαγιαννίδης έχασε μια τεράστια ευκαιρία καθώς από κόρνερ του Βιλένα, βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά είδε τον Ματέους να διώχνει ενστικτωδώς την κεφαλιά του σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, ο Μπρούμα συνέκλινε από τα αριστερά, αλλά το διαγώνιο σουτ του δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία. Τέλος, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα, κινήθηκε κάθετα, πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά ο Μαντσίνι στον οποίο έφτασε η μπάλα, δε πρόλαβε να σουτάρει με τον Μαρίν να προλαβαίνει και να διώχνει καθοριστικά.

 

 Β' Ημίχρονο

Ήδη από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά. Μόλις στο 46ο λεπτό ο καταπληκτικός σήμερα Ιωαννίδης πήρε την μπάλα, εφόρμησε κάθετα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή αλλά δε κατάφερε να σουτάρει, με τον Νιακατέ να διώχνει σε κόρνερ. Έπειτα, στο 54ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπερνάρ άνοιξε στα δεξιά στον Παλάσιος, αλλά το διαγώνιο σουτ του Αργεντίνου σταμάτησε στον Ματέους που έδιωξε. Στο 56' ήταν η σειρά της Μπράγκα να απαντήσει στις ευκαιρίες. Ο Τζαλό έκλεψε την μπάλα, σούταρε αλλά ο Μπρινιόλι είχε απάντηση. Στο 61', ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τους Παλάσιος και Ιωαννίδη για να περάσει στο παιχνίδι τους Σπόραρ και Αϊτόρ. Στο 68', μία ακόμα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαντσίνι γύρισε την μπάλα, ο Χουάνκαρ σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στα επόμενα δεκαπέντε, περίπου, λεπτά του παιχνιδιού η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, αλλά χωρίς να γίνει τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς ευκαιριών. Όλα αυτά μέχρι το 83ο λεπτό, όπου δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο Χόρτα πάσαρε στον Μπρούμα και εκείνος με ωραίο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, με τα πράγματα να φαίνεται να τελειώνουν για τους γηπεδούχους. Όμως, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δε το έβαλαν κάτω, προσπάθησαν για το γκολ που θα τους έβαζε πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά οι τρεις τεράστιες ευκαιρίες τους έμειναν απλά... ευκαιρίες. Στο 86' ο Σπόραρ κατέβασε ωραία με το στήθος, αλλά ο Τζούρισιτς στο τετ-α-τετ που βγήκε με τον Ματέους έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Μισό λεπτό αργότερα, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα, αλλά πριν προλάβει ο Σπόραρ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πετάχτηκε ο Φόντε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση αυτού, ο Τζούρισιτς έβγαλε τη σέντρα με τον Σχένκεφελντ να σημαδεύει άουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι Πράσινοι, καταπονημένοι και εξουθενωμένοι, δεν κατάφεραν να απειλήσουν πάλι την εστία της Μπράγκα, με το μόνο που να μένει απ' τις καθυστερήσεις είναι η αποβολή του Χουάνκαρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει το πρώτο ματς των ομίλων του Europa League για τον Παναθηναϊκό.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Πέρεθ (77' Τσέριν), Ιωαννίδης (62' Σπόραρ), Μπερνάρ (77' Τζούρισιτς), Μαντσίνι, Γεντβάι (42' Σχένκεφελντ), Μάγκνουσον, Παλάσιος (62' Αϊτόρ), Βιλένα

Μπράγκα (Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεθ, Νιακατέ (49' Σάατσι), Φόντε, Μπρούμα (87' Ολιβέιρα), Ρουίθ (87' Μπάντζα), Α. Χόρτα (65' Πίζι), Τζαλό (65' Σαλαζάρ), Καρβάλιο, Μαρίν, Ρ. Χόρτα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code