Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ήττα στην Τούμπα.
Ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χάνοντας ένα ματς που, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο προπονητής του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, «ήταν δικό του».
Ο Ισπανός τεχνικός είδε την ομάδα του να ελέγχει τον ρυθμό για 60 λεπτά, όμως ένα ατομικό λάθος και η πτώση της συγκέντρωσης στο φινάλε άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Αντί να κάνει παρατηρήσεις, τους επαίνεσε και τους ζήτησε να συνεχίσουν στο ίδιο πλάνο. «Δεν αλλάζουμε τίποτα. Πιέζουμε σωστά, κρατάμε τη συνοχή μας και πάμε να το πάρουμε», ήταν τα λόγια του στα αποδυτήρια.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε επιμέρους οδηγίες μόνο σε δύο παίκτες: στον Ντάνιελ Ποντένσε, ζητώντας του να πιέζει πιο ψηλά όταν η μπάλα περνά στα στόπερ, και στον Ζουλιάν Μπιανκόν, τον οποίο προειδοποίησε να προσέχει καθώς είχε ήδη κίτρινη κάρτα και να αποφεύγει τις ριψοκίνδυνες πάσες.
Μετά τη λήξη, ο Βάσκος τεχνικός ήταν εμφανώς απογοητευμένος. Μίλησε ξανά στους παίκτες του, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πλήρωσε δικά του λάθη: «Χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο, όμως δεν τελειώσαμε το ματς και το δώσαμε στον αντίπαλο. Αυτά τα λάθη κοστίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους συνεργάτες του, ο Μεντιλίμπαρ επανέλαβε την άποψη ότι η ήττα δεν οφείλεται σε κούραση, αλλά στην έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο 20λεπτο. Τόνισε μάλιστα ότι το ίδιο πρόβλημα είχε φανεί και σε προηγούμενα παιχνίδια, όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
0 Σχόλια