ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























ΠΑΟΚ: Εκπέμπει σήμα «SOS»


Ο ΠΑΟΚ περνάει «κρίση» και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να βρει λύσεις, πριν να είναι αργά. Γράφει ο Χρήστος Καταφυότης.

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς έμεινε στο «μηδέν» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα της League Phase του UEFA Europa League. 

Έτι μία φορά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να σκοράρει παρατείνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τη μίνι «κρίση» που περνάει εδώ και 1,5 εβδομάδα.

Αλλά κυρίως, το ντεφορμάρισμα αυτό αναδεικνύει την τρέχουσα νοοτροπία της ομάδας. Ο σύλλογος περνάει μία περίοδο αβεβαιότητας και έλλειψης αυτοπεποίθησης, πόσο μάλλον όταν αγωνίζεται μέσα στο «φρούριό» του, την Τούμπα.

Στα του αγώνος, το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας ψηλά τις γραμμές εμπλοκής και διεκδικώντας με αξιώσεις το τέρμα, ήδη από νωρίς στο παιχνίδι.

Εντούτοις, η καλά διαβασμένη και δομημένη άμυνα της Μακάμπι δεν επέτρεψε να σημειωθούν πολλές ευκαιρίες. Ταυτόχρονα οι τροφοδοτήσεις που δέχονταν ο Κωνσταντέλιας και ο Γιακουμάκης ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα οι ακραίοι επιθετικοί να επωμίζονται τον μεγαλύτερο ρόλο της επιθετικής ανάπτυξης και να απουσιάζει ο πλουραλισμός.

Δεν ήταν δε λίγες οι φορές που χρειάστηκε η συνδρομή του τρομερού Παβλένκα. Στα μέσα του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα. Χάρη στο εξαιρετικό man marking στα 2/3 του γηπέδου, με συμμετοχή 6 παικτών, προκάλεσαν «σύγχυση» διαρκείας στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό είχε ως επόμενο τη «σωρεία» λανθασμένων μεταβιβάσεων σε καίρια σημεία, που επέφεραν δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους Ισραηλινούς (18' και 21').

Ακόμα και το ακυρωθέν τέρμα που πέτυχε ο Πέρετζ (36'), προήλθε από ολιγωρία της ανασταλτικής γραμμής των «ασπρόμαυρων» καθώς ο Ρεβίβο έφυγε ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας, παρά το γεγονός ότι τελικά βρέθηκε εκτεθειμένος.

Πέρα από τις «απροσεξίες» των Μιχαηλίδη και Κεντζιόρα, αξίζει να σημειωθεί ότι το καλό διάστημα της Μακάμπι συνέπεσε με το αντίστοιχο κακό διάστημα του Μεϊτέ. Αυτό δείχνει ότι η συνεισφορά του Γάλλου μέσου στον άξονα ήταν τεράστια, καθώς πραγματοποίησε 3 τάκλιν και είχε 100% επιτυχία στις μονομαχίες εδάφους (7/7).

Επίσης, αξιόλογο παιχνίδι έκανε και ο Κένι, ο οποίος είχε σταθερή επίδραση σε επίθεση και άμυνα. Ειδικά στον δεύτερο τομέα, κατάφερε υποδειγματικά να κόψει τις περισσότερες μακρινές και κάθετες προωθημένες πάσες προς τη μεριά του.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε περισσότερες και ποιοτικότερες προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο δυσκολεύτηκε τα μάλα να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. 

Εκτός αυτού, ανέδειξε ακόμα ένα χρόνιο πρόβλημα. Αυτό των αντιδράσεων στις αρνητικές μεταβάσεις. Και εχθές, δέχθηκε αρκετές αντεπιθέσεις, οι οποίες λίγο ήθελαν να οδηγήσουν σε γκολ. Ευτυχώς για εκείνον, ο Γίρι Παβλένκα συνέχισε να αποσοβεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Μάλιστα, ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι το 75ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει 1,55 και ο ΠΑΟΚ μόλις 0,60 xGoals.

Ακόμα και η έλευση των Ντεσπότοφ και Τσάλοφ στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Τάισον και Γιακουμάκη, δεν έφερε τίποτα το ιδιαίτερο. Ο Ρώσος, μάλιστα, συνέχισε τις... επιτυχίες μιας και «χάλασε» αρκετές επιθέσεις της ομάδας του. Φυσικά έχασε την τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις ευρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι «ασπρόμαυροι» διεκδίκησαν το πολυπόθητο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Οι λανθασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια, η εμμονή του Λουτσέσκου να μην ενισχύσει την επιθετική γραμμή με επιπλέον φορ και, πάνω απ' όλα, το κακό ηθικό της ομάδας συνέβαλλαν αρνητικά σε ακόμα ένα ανεπιτυχές βράδυ για τους Θεσσαλονικείς.

Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουν για δύο στόχους, αφενός να ξεκινήσουν καλά στο Europa League και αφετέρου να ανακτήσουν τη ψυχολογία τους, παρουσιάστηκαν ίδιοι και απαράλλαχτοι. Ως εκ τούτου, υπέμεναν στωϊκά την οργή των φιλάθλων για την κακή τους εικόνα στο χορτάρι.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο ΠΑΟΚ βιώνει μία σύντομη «κρίση» μετά από διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τη συντριβή κόντρα στον Λεβαδειακό (4-1). Οι παθογένειες που παρουσιάζει η ομάδα εκπέμπουν «σήματα» κινδύνου, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να είναι υποχρεωμένος να τα λύσει όσο πιο γρήγορα δύναται. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Σεπτεμβρίου και υπάρχει ο χρόνος για ανάκαμψη και επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις. 

Το ερώτημα είναι αν η «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Μακάμπι αποτελέσει το «έναυσμα» για μία προσοδοφόρα συνέχεια, σε μία σημαδιακή σεζόν για τον οργανισμό των «ασπρόμαυρων».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement