ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Χρόνια πολλά Ρόμπι Φάουλερ: Το "Walk The Line" ενός σπουδαίου επιθετικού, που λατρεύτηκε στην πόλη του σαν Θεός!

Γενέθλια για τον Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος σβήνει 49 κεράκια και το SNG θυμάται την καριέρα ενός σπουδαίου Βρετανού επιθετικού, αλλά και μία στιγμή που στιγμάτισε την ποπ κουλτούρα και δημιούργησε έναν αστικό θρύλο γύρω από το όνομα του.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο, μεγαλύτερη εσωτερική ικανοποίηση για έναν πιτσιρικά που γεννιέται στο Λίβερπουλ, από το να αγωνιστεί για τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ, εκτός φυσικά από το ενδεχόμενο να υποστηρίζει την Έβερτον. Αυτές οι δύο ομάδες και το μεταξύ τους τοπικό ντέρμπυ θα πρωταγωνιστήσουν στο παρόν κείμενο, με κεντρικό πρόσωπο τον νεαρό που μεγάλωσε και στην πορεία έγινε θρύλος του Άνφιλντ... Ή μάλλον πιο σωστά "Θεός". 

Αυτό το προσωνύμιο συνόδεψε τον Ρόμπι Φάουλερ, το οποίο αποκόμισε από τους ντόπιους "Scousers", καθώς από τα 18 του και κατά την διάρκεια της οκταετούς θητείας στην ομάδας της καρδιάς του πραγματοποίησε "πράγματα και θαύματα". Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, 120 τέρματα σε 236 συμμετοχές, που τον έκαναν όχι μόνο έναν εκ των κορυφαίο επιθετικό στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και ευρύτερα σε αυτή του "Νησιού".

Για κακή του τύχη, ενώ βρισκόταν σε ηλικία μόλις 26 ετών και ενώ θα μπορούσε θεωρητικά να προσφέρει ακόμη πολλά, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το northwest ελέω των συγκυριών. Το εξαιρετικό, φρέσκο δίδυμο των Όουεν - Χέσκι, σε συνδυασμό με την ρήξη των σχέσεων του με τον Παριζιάνο τεχνικό, Ζεράρ Ουγιέ, τον οδήγησε στην μεταγραφή του (σ.σ. με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 16,8 εκ. ευρώ) στην Λιντς Γιουνάιτεντ. Ωστόσο δύο χρόνια πριν συμβεί αυτό, κατόρθωσε να μείνει στην ιστορία για έναν... "διαφορετικό" λόγο, πέρα από την δεινή εκτελεστικής του ικανότητας. 

03/04/1999: H Λίβερπουλ παραπαίει αγωνιστικά, βρίσκεται μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου και φιγουράρει στην 9η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με μόνο μία νίκη στις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις. Ώρα για ντέρμπι του Μέρεϊσαϊντ, ευκαιρία για ανύψωση του ηθικού και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, καθώς το Άνφιλντ άνοιγε τις πύλες του για να υποδεχθεί τα "ζαχαρωτά". Ολιγωρία από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ χάρη στον Ντακούρ, γεγονός που όπως φαίνεται πείσμωσε τον Ρόμπι Φάοουλερ. 

Με προσωπικό του κρεσέντο ανέτρεψε γρήγορα το σκορ (14', 20'), σηκώνοντας το κοινό στον αέρα και εξοργίζοντας το αντίπαλο δέος. Ωστόσο η ιστορία είχε ήδη γράψει ελέω του πανηγυρισμού του, ευθύς - αμέσως μετά την ισοφάριση και την εύστοχη εκτέλεση από την "λευκή βούλα". Δίχως να το πολυσκεφτεί και χωρίς να διστάσει, γονάτισε στο ύψος του άουτ και ξεκίνησε να προσποιείται πως ρουφάει την λευκή γραμμή με την μύτη του!

Κίνηση πρωτόγνωρη για τα δεδομένα - όχι μόνο εκείνης της εποχής - αλλά και της σημερινής, η οποία ωστόσο σύμφωνα με το τότε παρασκήνιο αλλά και τα λεγόμενα του, είχε εξήγηση. Φαίνεται λοιπόν, πως οι οπαδοί της Έβερτον είχαν βγάλει μία φήμη η οποία διαδιδόταν στην τοπική κοινωνία από στόμα σε στόμα, πως ο διεθνής Άγγλος επιθετικός έκανε χρήση κοκαΐνης, γεγονός το οποίο δεν ίσχυε ή τουλάχιστον δεν αποδείχθηκε ποτέ και όπως είναι λογικό εξόργισε τον πρωταγωνιστή. Έτσι, σκοράροντας απέναντι στην μισητή αντίπαλο, βρήκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τους πικάρει. 

Το τελικό αποτέλεσμα τον βρήκε χαρούμενο, καθώς συνέβαλε στα μέγιστα ώστε οι "κόκκινοι" να επικρατήσουν εν τέλει με 3-2, γεγονός το οποίο ωστόσο συνοδεύτηκε με το πιο "τσουχτερό" πρόστιμο που είχε δοθεί σε παίκτη μέχρι τότε. Αναγκάστηκε να πληρώσει 37 χιλ. ευρώ και να τεθεί εκτός για τέσσερις αγωνιστικές, κάτι που μάλλον δεν τον ενόχλησε μπροστά στην "γεύση" της εκδίκησης.

Σήμερα, με την προβολή και την υπερεμπορευματοποίηση του αθλήματος μπορεί η κατάσταση να ήταν πολύ χειρότερη για τον ίδιο. Μπρος των μεγάλων χορηγιών και της αυστηρότητας των κανονισμών, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για την Premier League, ίσως σκεφτόταν διπλά ή τριπλά πριν πράξει. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν από τους πιο iconic πανηγυρισμούς που έχει δει ποτέ το φίλαθλο κοινό, αλλά και για έναν εκ των πιο χαρισματικών στράικερ που συνάντησε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ρόμπι Φάουλερ, να τα εκατοστίσεις! 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code