ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Super League 2 2024/25: Μία "Β' Εθνική" από τα παλιά

Μπορεί τα play offs και τα play outs της Super League 2 να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο ο χάρτης του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικός.

Τρεις στροφές απομένουν για την ολοκλήρωση των μίνι πρωταθλημάτων που έχουν σχηματιστεί από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της δεύτερης της τάξεως κατηγορίας του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Λεβαδειακό να έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδο και την Καλλιθέα να οδεύει προς τα εκεί. Παρ' όλα αυτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η διαμόρφωση του πρωταθλήματος της ερχόμενης σεζόν, το οποίο θα περιλαμβάνει πλειάδα ιστορικών συλλόγων αλλά και ντέρμπι... τόσο στην περιφέρεια όσο και εντός Αττικής.

Σε πρώτη φάση, αξία έχει να αναφερθούν τα τωρινά δεδομένα, τα οποία θέλουν την διοργάνωση της σεζόν 2024/25 να περιλαμβάνει 20 ομάδες. Αυτό που δεν έχει επικυρωθεί ακόμη είναι το ενδεχόμενο να αγωνιστούν όλες μαζί σε ένα ενιαίο γκρουπ, γεγονός που υπάρχει στο τραπέζι και φημολογείται έντονα, ώστε να καταργηθούν οι βόρειος και νότιος όμιλος. Αν μη τι άλλο σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, θα δημιουργηθεί ένα άκρως ελκυστικό προϊόν.

Και αυτό διότι αυτή την στιγμή στην Super League 2 βρίσκονται ήδη ιστορικές, επαρχιακές ομάδες, όπως η Λάρισα, η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Νίκη Βόλου, η Καλαμάτα, και η Παναχαϊκή. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί ο "Άγιαξ της Ηπείρου", ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος υποβιβάστηκε από τα μεγάλα "σαλόνια" ως ουραγός, ενώ από την Γ' Εθνική προβιβάστηκαν οι "Αργοναύτες" της Καβάλας! 

"Παρέα" πρόκειται να τους κάνουν οι σύλλογοι της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, εκεί όπου φιγουράρουν σταθερά ο Ιωνικός και ο Ηρακλής. Ε, επιτέλους ήρθε και η ώρα του "ιστορικού" Πανιωνίου, ο οποίος μετά από χρόνια "ταλαιπωρίας" κατόρθωσε να κάνει το πρώτο βήμα και να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες του εγχώριου ποδοσφαίρου, κατακτώντας την κορυφή του τετάρτου ομίλου.

Φυσικά για να αποδειχθεί το "συγκλονιστικό" της όλης υπόθεσης, θα πρέπει άπαντες οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος να λειτουργήσουν για το καλό του προϊόντος. Αποτελεί μείζον θέμα προς επίλυση η σταθερή τηλεοπτική στέγη που θα καλύπτει αν όχι όλα, την συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, σε συνδυασμό με μία ελκυστική χορηγική συμφωνία (σ.σ. πιθανότατα με κάποια εκ των στοιχηματικών εταιριών), η οποία θα δώσει "οξυγόνο" στις ομάδες της κατηγορίας. Από πλευράς τους αυτές, τουλάχιστον όσες αναφέρθηκαν θα χρειαστεί να χτίσουν ανταγωνιστικά σύνολα, την ίδια στιγμή που θα είναι οικονομικά διαφανείς. Ουτοπία; Η ιστορία θα δείξει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code