ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Περιστέρι: Ο Σπανούλης των ρεκόρ στο Βελιγράδι του και ο συγκινητικός Λοβ που "ντύθηκε" Κόμπι Μπράιαντ!



Το μπάσκετ περικλείει όμορφες ιστορίες και μία τέτοια είναι αυτή του Περιστερίου, το οποίο βρίσκεται στο Final Four του Basketball Champions League, κουβαλώντας ρεκόρ, υπερβάσεις και μία έντονη - συναισθηματική στιγμή.

Πράγματα και θαύματα κάνει ο σύλλογος των δυτικών προαστίων με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του, "τρυπώντας" συνεχώς το ταβάνι του και γράφοντας με "χρυσά" γράμματα νέες, ένδοξες σελίδες στην ιστορία του. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Λαρισινός θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ απέδειξε τα διαπιστευτήρια του, αυτή την φορά από την άκρη του πάγκου, επιβεβαιώνοντας πως ο άνθρωπος αποτελείται από 70% νερό και αυτός από τόσο... μπάσκετ! Τι έχει καταφέρει όμως η ομάδα του στο προαναφερθέν διάστημα;

Ρεκόρ και επιτεύγματα

Τον Ιούνιο του 2022, ο άλλοτε θρύλος του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε από το Περιστέρι, ώστε να ξεκινήσει το "μαγικό" ταξίδι. Στην παρθενική του κιόλας σεζόν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της Basket League, αγωνιζόμενος με μειονέκτημα έδρας και αποκλειόμενος στο Game 5 από τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα οδήγησε τον σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μέσα σε αυτή την αν μη τι άλλο επιτυχημένη χρονιά, ανέδειξε τον Σιλβέιν Φρανσίσκο, ο οποίος εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γαλλίας και την μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου.

Φέτος ωστόσο, με την αγωνιστική περίοδο να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πραγματοποιώντας μία πολύ κακή εκκίνηση στο BCL με τρεις διαδοχικές ήττες στον όμιλο του, κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να διασφαλίσει την εκτός των συνόρων συνέχεια. Και έτσι έφτασε μέχρι την κορυφαία οκτάδα, εκεί που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, καθώς (σ.σ. με μειωμένο μπάτζετ συγκριτικά με την περασμένη σεζόν) κλήθηκε να αποκλείσει την περσινή τροπαιούχο, Βόννη. 

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την "πλάτη στον τοίχο" με τους Γερμανούς να κάνουν το 1-0, κατόρθωσε με εντυπωσιακό τρόπο να πάρει διαδοχικές νίκες και να τσεκάρει το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Σερβίας. Στο Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου ποτέ ξανά  δεν είχε φτάσει το Περιστέρι στην ιστορία του και στο Βελιγράδι, μία πόλη όπου ο προπονητής του λατρεύεται σαν θεός, εκεί όπου ένα ανοιχτό γηπεδάκι που κοσμεί την πόλη φέρει το όνομα του.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Με μία γρήγορη ματιά στην στατιστική του, θα αντιληφθεί κανείς πως πρωτοστάτη στον δρόμο για την ευρωπαϊκή καταξίωση αποτέλεσε ο βετεράνος πόιντ γκαρντ, Τζο Ράγκλαντ. Ο 34χρονος Αμερικανός, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε με ομάδες όπως η Αρμάνι Μιλάνο, η Λοκομοτίβ Κουμπάν και ο Ερυθρός Αστέρας, καταγράφει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση τον εντυπωσιακό αριθμό των 14,8 πόντων ανά παιχνίδι με 51,5% διπ., 10,4% τριπ. και 91,9% στις ελεύθερες βολές.

Ωστόσο κομβική κρίνεται και η παρουσία του σούτινγκ γκαρντ, Ζερμέν Λοβ, ο οποίος μαζί με τον προαναφερθέντα δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην περιφέρεια. Δεν είναι μόνο η συνεισφορά του με μ.ο. 11,4 π., αλλά και η παρουσία του στα κρίσιμα παιχνίδια, ειδικά με αντίπαλο την Βόννη, όπου εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή.

"Not all heroes wear capes"

Τι κατάφερε λοιπόν ο 35 ετών αθλητής από το Σικάγο του Ιλινόι; Πέτυχε στα τρία κρίσιμα παιχνίδια των play offs 13, 15 και 16 πόντους αντίστοιχα, με εντυπωσιακά ποσοστά εντός της ρακετας (80%, 71,4%, 100%), όντας αλάνθαστος από την γραμμή της "φιλανθρωπίας" (12/12, 100%).

Ωστόσο η τελευταία του, χθεσινοβραδινή (16/04) παράσταση αξίζει ειδικής αναφοράς, καθώς χάρισε ένα highlight το οποίολίγοι εντόπισαν, όμως αναδείχθηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του BCL.  Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει στο παιχνίδι απειλώντας το ελληνικό προβάδισμα, με το σκορ να είναι 64-67... ετοιμάστηκε να εκτελέσει βολές. Ίσως ασυναίσθητα, ίσως και όχι... έβαλε την φανέλα στο στόμα του, και σούταρε πραγματοποιώντας το απόλυτο 2/2, ενώ συνέχισε να αγωνίζεται δαγκώνοντας την και στην αμέσως επόμενη επίθεση των αντιπάλων. Ακριβώς όπως έκανε ο συγχωρεμένος Κόμπι Μπράιαντ, όταν η μπάλα "έκαιγε" και ετοιμαζόταν να πάρει κάποιο κρίσιμο σουτ. Αν μη τι άλλο συγκινητικό για τους φίλους του αθλήματος.

Τέλος καλό όλα καλά, ωστόσο έπεται και συνέχεια για το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Ποιος να το περίμενε ότι αυτός και τα "παιδιά" του έπειτα από μόλις λίγους μήνες δουλειάς και rebuild θα έβγαζαν τον κόσμο του Περιστερίου (κυριολεκτικά) στους δρόμους; Φυσικά όχι μόνο αυτούς, αλλά και τους Έλληνες που έδωσαν βροντερό παρόν στην γερμανική πόλη, φίλαθλοι με μπλούζες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που δήλωσαν βροντερό παρόν για να θαυμάσουν - υποστηρίξουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. 

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην διοίκηση της ομάδας, η οποία στηρίζει και παρέχει στους πρωταγωνιστές όλα όσα χρειάζονται, λειτουργώντας σύμφωνα με σοβαρά ευρωπαϊκά πρότυπα. Ευχή όλων μας, να κατορθώσει ο σύλλογος των δυτικών προαστίων αυτό που πριν λίγους μήνες έμοιαζε ανέφικτο... την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code