ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο "αειθαλής" Τζούριτς απέστρεψε στον Ολυμπιακό και απέδειξε πως είναι (ακόμα) ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!

Σε ηλικία 34 ετών ο Δημήτρης Τζούριτς εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού και ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό στατιστικό...

Ποιος να το περίμενε πως η αρκετά "γερασμένη" (βλ. Τράβιτσα, Ιντάλγκο), αλλά γεμάτη ποιότητα ομάδα πετοσφαίρισης του Ολυμπιακού θα έπαιρνε τόσα πολλά και θα έβρισκε πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Δημήτρη Τζούριτς στην δεύτερη "ερυθρόλευκη" θητεία του. Ο Ελληνοσέρβος, διεθνής με την "γαλανόλευκη" διαγώνιος, μπορεί να πλήγωσε τον κόσμο της ομάδας του τον Φλεβάρη του 2018, όταν υπέγραψε με τον τότε ανταγωνιστή ΠΑΟΚ, ωστόσο δείχνει στην επιστροφή του πάθος και θέληση για να οδηγήσει το σύνολο του Καστελάνι στην back to back κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος και το νταμπλ.

Μάλιστα δείχνει να φορτσάρει στα τρία τελευταία και ιδιαίτερα κρίσιμα διαδοχικά παιχνίδια, τα οποία φαίνεται πως είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη της σεζόν. Η αρχή έγινε στην Λάρισα με αντίπαλο τον Μίλωνα, όπου καθόρισε τις τύχες του συγκλονιστικού τελικού Κυπέλλου με συγκομιδή 20 πόντων (13/17 επ. και 7 μπλοκ). Σημαντική ήταν όμως και η παρουσία του στον πρώτη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία έλαβε χώρα στο Μετς, εκεί όπου οι Πειραιώτες έκαναν το break και επικράτησαν με 3-0, με τον ίδιο να έχει σημαντική συνεισφορά με 11. 

Ώσπου ήρθε η χθεσινή μάχη (15/04) στο Ρέντη, εκεί όπου αυτός και οι συμπαίκτες του κατόρθωσαν να επικρατήσουν με πανομοιότυπο σκορ, ενώ ο ίδιος ήταν ξανά πολύτιμος με 10, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν άσσοι. Άσσοι διαδοχικοί, οι οποίοι ήρθαν σε κρίσιμα σημεία, εκεί που φαινόταν πως το τρίτο σετ άρχισε να χάνεται. Με άλλα λόγια, ο Τζούριτς προσδίδει στον Ολυμπιακό αυτά ακριβώς για τα οποία αποκτήθηκε. Εμπειρία, ψυχραιμία και ποιότητα σε στιγμές που η ομάδα χρειάζεται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Κατέχει όμως και μία εντυπωσιακή παράδοση. Στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι (σ.σ. αγωνιζόμενος τότε ως κεντρικός) ευτύχισε να κατακτήσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα (2008/09, 2009/10, 2010/11). Κοινώς παρονομαστής το γεγονός ότι σε όλα τα παραπάνω οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με μειονέκτημα έδρας... Ντεζαβού; Fast forward στο τώρα, όπου βιώνει μία παρόμοια περίσταση όπου αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν την ευκαιρία σε τρία διαδοχικά παιχνίδια να "καθαρίσουν" την υπόθεση τίτλου. Αν μη τι άλλο ο βετεράνος, γεννημένος στο Σαράγεβο της Βοσνίας, είναι ο άνθρωπος της πίεσης και των ειδικών αποστολών!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code