ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το παιχνίδι τελειώνει μόνο αν το αποφασίσει η Λίβερπουλ και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν!

Δύσκολη αλλά υπεροπολύτιμη νίκη εξασφάλισε η Λίβερπουλ απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (σ.σ. 3-1), επαναφέροντας στην επιφάνεια ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον στατιστικό.

Στον πλανήτη Λίβερπουλ συνεχίζουν να ονειρεύονται και να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς έπειτα από 31 αγωνιστικές οι "κόκκινοι" του Γιούργκεν Κλοπ  πορεύονται στην κορυφή της Premier League, όντας στο +2 από την δεύτερη Άρσεναλ. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να διασφαλίσουν ένα ακόμη αγχωτικό, αλλά λυτρωτικό τρίποντο, αυτή την φορά με αντίπαλο την αξιόμαχη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Παρά το γεγονός ότι ευτύχισαν να βρουν σκορ στο πρώτο μέρος από νωρίς (σ.σ. 17' Νούνιες), γεγονός που τους οδήγησε στην ανάπαυλα προηγούμενους, είδαν τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 58' έπειτα από αυτογκόλ του Μπράντλεϊ. Για καλή τους τύχη όμως είχαν τον εξαιρετικό (και ίσως πολυτιμότερο παίκτη στον δεύτερο γύρο) ΜακΆλιστερ (76'), ο οποίος παραβίασε την αντίπαλη εστία με ένα ασύλληπτο σουτ, για να έρθει ο Χάκπο με την συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού ώστε να βάλει τέλος στην αγωνία.

Προφανώς συνέβαλε το εκκωφαντικό Άνφιλντ, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, οι "Scousers" αποτελούν την ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεων. Με άλλα λόγια έχουν παραβιάσει 26 φορές την αντίπαλη εστία από το 75' και έπειτα, 10 περισσότερες από οποιαδήποτε ανταγωνιστή τους.

Το παραπάνω νούμερο αποδεικνύει πως (ίσως) αποτελούν αυτούς που θέλουν περισσότερο τον φετινό τίτλο... και αν όχι, σίγουρα εκείνους που παλεύουν περισσότερο για να διατηρηθούν στην διεκδίκηση. Πρόκειται απλώς για μαχητικό πνεύμα των ποδοσφαιριστών ή για την πηγαία επιθυμία τους να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ; Μάλλον το δεύτερο... Και όσο οι τύποι με τα "κόκκινα" θα δίνουν τέτοιες μάχες στον αγωνιστικό χώρο, τόσους περισσότερους λόγους θα έχει ο Γερμανός τεχνικός να πανηγυρίζει με υψωμένες τις γροθιές μπροστά στο εντυπωσιακό κοινό του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code