ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

AΕΚ - Άρης 2-0 : ''Πάρτι'' γενεθλίων για την Ένωση !



Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος , επιβλήθηκε επί του Άρη και με δύο γκολ του Πόνσε, στο 9' και στο 14' επέστρεψε στη κορυφή και περιμένει !

 A ημίχρονο 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με διάθεση να επιβληθεί έναντι του Άρη , ανέβασε ψηλά τις γραμμές της και πίεζε παντού . Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν το 1-0 , μόλις στο 9ο λεπτό !  Ο Γιόνσον με τακουνάκι βρίσκει τον Χατζησαφί , ο οποίος κάνει στρωτή σέντρα και ο Έκι Πόνσε με προβολή κάνει το 1-0 ! Στο 14' ο Πόνσε σκοράρει και πάλι ! Ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Αργεντίνος με κάποιον τρόπο κάνει το 2-0 ! Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους !  Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Αθανασιάδης κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Σαβέιρο εκτός περιοχής ! Στο 19' η ΑΕΚ έκλεψε αλλά ο Πινέδα έκανε πολύ κακή τελική πάσα . Συνεχίζει να πιέζει η Ένωση , αμύνεται ο Άρης στο 25λεπτο . Στο 30' όμορφη ανάπτυξη για τους ''Κιτρινόμαυρους'' ο Ρότα ,έκανε γλυκιά σέντρα αλλά ο ανενόχλητος Χατζησαφί ούτε σούταρε ούτε κοντρόλαρε και χάθηκε η ευκαιρία. . Έως το 30' ο Πινέδα είναι πραγματικά παντού . Στο 34΄ ο Ελίασον ζήτησε πέναλτι  και στην επόμενη ακριβώς φάση ο Πινέδα έπεσε εντός περιοχής αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα. Στο 35΄ο Γκατσίνοβιτς από πλάγια ,αλλά πλεονεκτική θέση έπιασε ένα αδύναμο αριστερό σουτ ,χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα . Στο 42 ' αντεπίθεση για την ΑΕΚ ,αλλά το μακρινό σουτ του Τσούμπερ , με το αριστερό , πολύ ψηλά . Στο 45' όμορφη πάσα του Ρότα για τον Ελίασον , ο Σουηδός βρίσει τον Πόνσε ,αλλά  ο Ρόουζ με υπέροχο τάκλιν του αρνείται το χατ -τρικ ! 

Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με την Ένωση να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια και δίκαια προηγείται με 2-0 . Το 1-0 μόλις στο 9ο λεπτό απλοποίησε την κατάσταση , ενώ ο Άρης δείχνει εγκλωβισμένος στο πρέσινγκ της αντιπάλου του.

Β ημίχρονο 

Διπλή αλλαγή για τον Άκη Μάντζιο . Νταρίντα και Φατόρε εντός , Ζουλ και Μοντόγια εκτός . Στο 50 ' ο Ελίασον τροφοδοτεί τον Πόνσε , ο τελευταίος γυρίζει - εκτελεί αλλά χωρίς πολύ δύναμη και ο Κουέστα μπλοκάρει τη μπάλα. Προσπαθούν οι φιλοξενούμενοι να γίνουν απειλητικοί . Στο 57' όμορφη ατομική ενέργεια του Τζούμπερ , σούταρε αλλά ο Ισπανός κίπερ έκανε την απόκρουση !  Στο 59΄ο Σουηδός εξτρέμ της Ένωσης , σούταρε με το αριστερό αλλά δεν βρήκε στόχο . Στο 63' αλλαγές για τον Άρη: Στη θέση του Φετφατζίδη ο Μανού Γκαρθία και σε εκείνη του Σαβέριο ο Μορόν. Οι ''Θεσσαλονικείς'' ,στη προσπάθεια τους να απειλήσουν την ΑΕΚ ,αλλάζουν τον σχηματισμό τους σε 4-4-2 . Στο 68' ο Αλμέιδα κάνει τις πρώτες του αλλαγές . Τζούμπερ , Γκατσίνοβιτς εκτός , Αραούχο , Λιούμπισιτς εντός . Ο Πινέδα πάει αριστερά και ο Λιούμπισιτς στον άξονα. Στο 75' Βέλεθ εντός , Ανσαριφαρντ εκτός , χειροκροτούμενος από τους φίλους της  Ένωσης. Στο 76' Πινέδα , Ελίασον εκτός , Μάνταλος , Άμραμπατ εντός . Ο Οντουμπάτζο αριστερά στην άμυνα και ο Φατόρε δεξιά για τους ''Κίτρινους' . Στο 84' ο Πάολο Φερνάντες παίρνει τη θέση του Πόνσε , με το όνομα του Αργεντίνου να ακούγεται ρυθμικά  από όλο το γήπεδο . Στο 86' πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο πάνω στον Ρότα . Ο διεθνής άσσος θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο του αγώνα με πρόβλημα , καθώς δείχνει να κουτσαίνει . 

Το παιχνίδι ολοκληρώνεται , χωρίς συγκινήσεις στο δεύτερο μέρος , με την ΑΕΚ να κερδίζει με 2-0 τον Άρη και με αυτό τον τρόπο επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές !


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί - Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς - Τσούμπερ, Πόνσε.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ροζ, Μοντόγια - Ζουλ, Βερστράτε - Σαβέριο, Παναγίδης, Φετφατζίδης - Ανσαριφάρντ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code