ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 79-87: Έφυγαν με το "διπλό" οι ανώτεροι Καταλανοί

 


Σε ένα ματς που από την αρχή είχε ξεκάθαρο φαβορί, η Μπαρτσελόνα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έφυγε νικήτρια από το Μόναχο, με σκορ 87-79. Έτσι, άφησε πίσω της την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό, και έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία της στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλεοξενούμενους να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν και άλλο έδαφος στην βαθμολογία. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι δυο ομάδες βρίσκονταν σχετικά κοντά στο σκορ, με την Μπαρτσελόνα να έχει μια διαφορά 6 πόντων (19-25). 

Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα "άνοιξε" με την Ισπανική ομάδα "να ανεβάζει στροφές" και να οικοδομεί εύκολα και γρήγορα διψήφια διαφορά, με την δεύτερη περίοδο να ολοκληρώνεται με διαφορά 17 πόντων υπέρ των Καταλανών (30-47), οι οποίοι παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο τα περιθώρια είχαν ήδη στενεύσει για τους Βαυαυρούς, οι οποίοι μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης διατηρούσαν κάποιες ελάχιστες ελπίδες για να βρεθούν στις θέσεις που οδηγούν στο Play In. Η αγωνιστική τους εικονα όμως δεν ήταν ανάλογη της κρισιμότητας του παιχνιδιού, και έτσι η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να έχει ιδιαίτερα εύκολο έργο, μπορώντας να συντηρεί με ευκολία διψήφιες διαφορές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, γεγονός που οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε υπερβολική ενδεχομένως χαλάρωση, δίνοντας παράλληλα και ελάχιστες ελπίδες στην Μπάγερν για την μυθική ανατροπή. Η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους 6 πόντους, μετά την ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό στα τελευταία λεπτά, αφού οι Ισπανοί έδειξαν ψυχραιμία στο φινάλε και πήραν την νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 15 πόντους, ενώ για την Μπάγερν πρωταγωνίστησε ο Σέρτζ Ιμπάκα με ένα μοναδικό "ντάμπλ - ντάμπλ", έχοντας 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 30-47, 53-71, 79-87

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code