ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Επέστρεψε στη διεκδίκηση με εμφάνιση πρωταθλητή...

 


Ο Βαγγέλης Συλλέκτης αναλύει στο blog του στο Sportsnewsgreece την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα που τον επανέφερε γερά στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ένας Ολυμπιακός από τα... παλιά εμφανίστηκε στην Τούμπα και διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 1-4 βγάζοντας νεύρο και ποιότητα στο χορτάρι και φυσικά με τέτοια εικόνα, όχι μόνο μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω αλλά πραγματικά θα είναι δυνατός υποψηφιος για την κατάκτηση του τίτλου. 

Αλλά πριν δέκα μέρες κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στην Τούμπα και θα νικούσε τον ΠΑΟΚ με ένα τόσο ευρύ σκορ. Από τη μία ήταν η δεδομένη καλή εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου και από την άλλη ένας Ολυμπιακός που αγκομαχούσε στο γήπεδο. Η ομάδα του Πειραιά παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο γήπεδο της Τούμπας και έφτασε σε μία ευρεία νίκη με πειστική εικόνα και με καλό ποδόσφαιρο. Ένα σύνολο που εμφανίστηκε δεμένο και με παίκτες που γνώριζαν τους ρόλους τους στον αγωνιστικό χώρο. Η εντύπωση που έδινε ο Ολυμπιακός ήταν πως πρόκειται για μία ομάδα που την έχει δουλέψει πολύ καιρό ο Μεντιλίμπαρ. Κι όμως είναι ένας προπονητής που βρίσκεται στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου μόλις μία εβδομάδα. Έχει αλλάξει τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται όπως δεν αμφισβητείται πως οι αλλαγές του και στα δύο ματς ήταν πετυχημένες. 

Δεν ξέρουμε πού θα βγάλει τον Ολυμπιακό το τέλος της φετινής διαδρομής έχοντας τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να προκριθεί στη Βουδαπέστη ή η Φερεντσβάρος θα ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του Καραϊσκάκη. Δεν ξέρουμε αν θα επαναλάβει εμφανίσεις τύπου Τούμπας. Εμφανίσεις δηλαδή τόσο επιβλητικές και στα πλέι οφ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι παίκτες με την παρουσία του Μεντιλίμπαρ στα αποδυτήρια, εκτός από απλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής, αντιλήφθηκαν ότι πλέον έπρεπε να βγουν κι εκείνοι μπροστά. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που δείχνει σε αυτές τις πρώτες του μέρες ότι έκανε απλά πράγματα, τα οποία προφανώς ήταν δύσκολα για τους προηγούμενους προπονητές. Βελτίωσε πολλά κομμάτια στο τακτικό μέρος και κυρίως βλέπουμε ποδοσφαιριστές που έχουν τη φλόγα στα μάτια τους. Μια φλόγα που για διάφορους λόγους δεν την είχαν με τους προηγούμενους προπονητές. Αν κάτι μας αρέσει επίσης στον Μεντιλίμπαρ είναι ότι κρατάει χαμηλά την μπάλα. Δεν υπερενθουσιάζεται μετά τις δύο πρώτες επίσημες αναμετρήσεις του και φανταζόμαστε ότι δεν θα απογοητευτεί σε υπερβολικό βαθμό στο ενδεχόμενο μίας κακής βραδιάς.

Από εκεί και πέρα, στο αμοιγώς αγωνιστικό κομμάτι το ότι δεν είδαμε έναν φοβικό Ολυμπιακό, καθώς από την αρχή του ματς πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Ενώ μάλιστα είχε και την πρώτη καλή στιγμή. Ειδικά σε έδρες όπως η Τούμπα, τα πρώτα 15-20 λεπτά χρειάζονται αρκετή προσοχή. Ο νέος προπονητής έχει “ξυπνήσει” παίκτες που είχαμε αρχίσει να θεωρούμε πως πλέον είναι για να… φεύγουν, με τρανό παράδειγμα τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος άσος είναι αυτό που λένε… άλλος άνθρωπος και πλέον το δείχνει και στο χορτάρι. Έδωσε τρομερή ώθηση στην ομάδα την Πέμπτη από τη στιγμή που μπήκε, ενώ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ θύμισε τον Ποντένσε από τα παλιά. Επίσης, εκεί που ο Ολυμπιακός βασανιζόταν μήνες να βρει ποιότητα στη μεσαία γραμμή, έχοντας μόνο τον Έσε, με Αλεξανδρόπουλο και μετά το… χάος καθώς ούτε ο Μαντί, ούτε ο Ιμπόρα ήταν παίκτες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν τους Όρτα και Τσικίνιο, να πλαισιώσουν τον εξωπραγματικό Έσε, να δώσουν ποιότητα, σταθερότητα και ηρεμία στο παιχνίδι και μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο φτιάχνουν μία τρομερή τετράδα που όμοια της δεν έχει καμία από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Στην τετράδα προσθέστε και τον Καρβάλιο, που αθόρυβα και… αντί εμπορικά κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και πλέον ο Ολυμπιακός δυναμώνει πολύ στη μεσαία του γραμμή. Ο Κώστας Φορτούνης στο δημιουργικό κομμάτι, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και δίπλα του είτε ο “κοντός”, είτε ο Μασούρας και στην κορυφή οι Ναβάρο και Ελ Κααμπί δημιουργούν μία επιθετική γραμμή που προκαλεί τρόμο στους εν Ελλάδι αντιπάλους. Δύο μπαλαδόροι χαφ άλλαξαν όλη την εικόνα της ομάδας, μας θύμισαν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο και πόσο όμορφο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή Τσικίνιο και Όρτα είναι χαφ που κάνουν τη διαφορά.

Και κάτι τελευταίο: Ο Μεντιλίμπαρ δεν εμπνέει μόνο τους παίκτες. Εμπνέει και τον κόσμο… Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό...έχω την αίσθηση ότι το… κυνήγι του τίτλου μόλις άρχισε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code