ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Περιστέρι 87-68: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός χωρίς να πιεστεί


Ο πρώτος αγώνας της δεύτερης ημέρας στο Final-8 που διεξάγεται στην Κρήτη, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι - "ρεβάνς" του περσινού τελικού της διοργάνωσης, είχε εξ αρχής ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Η ομάδα του Ολυμπιακού έδειξε σε όλη την διάρκεια του ματς την ανωτερότητα της και πήρε ξεκούραστα το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, ο διαφαινόμενος τραυματισμός του Γκος, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 42 δευτερόλεπτα.  



Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν με τις γνωστές επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα, δηλαδή με τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε για το Περιστέρι τους Ράγκλαντ, Λοβ, Ντάνγκουμπιτς, Κασελλάκη και Τόμσον. Να σημειωθεί πως εκτός 12αδας για τον Ολυμπιακό έμεινε ο Ίγκνας Μπραζντέικις. Το "τζάμπολ" του προημιτελικού βρήκε την ομάδα του Περιστερίου να παρουσιάζεται ιδιαίτερα "διαβασμένη" και συγκεντρωμένη, με τον Ράγκλαντ να ξεκινάει καλά, έχοντας 9 πόντους στο ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός είδε τον Παπανικολάου να ξεκινάει "ζεστός" έχοντας 8 πόντους στα πρώτα λεπτά. Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε τα επίπεδα της συγκέντρωσης του και με τον αρχηγό του να πραγματοποιεί το "τέλειο δεκάλεπτο", πετυχαίνοντας 13 πόντους χωρίς άστοχο σουτ, έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 5 πόντους (21-16).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, το Περιστέρι έκανε μερικά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χτίσει γρήγορα μια διαφορά 9 πόντων (27-16). Την ίδια στιγμή, η είσοδος των Ράιτ και Πετρούσεφ έδωσαν περισσότερη "σκληράδα" στην ερυθρόλευκη άμυνα και η διαφορά παρέμεινε σε υψηλές τιμές (32-20). Παρόλα αυτά, στην διάρκεια του δεκαλέπτου το Περιστέρι βελτίωσε ελαφρώς την άμυνα του και κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε μονοψήφιες τιμές (40-32) λίγο πριν την ανάπαυλα. Το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου δεν είχε σκορ και έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά των 8 πόντων, χάρη στις πολύ καλές άμυνες του Ράιτ. 

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τον Ολυμπιακό σταθερό και συγκεντρωμένο και έτσι η διαφορά αποκαταστάθηκε εκ νέου σε διψήφιες τιμές. Το Περιστέρι όμως έδειξε υψηλή μαχητικότητα και χάρη σε κάποια "μεγάλα σουτ" του αρχηγού του Λεωνίδα Κασσελάκη, προσπάθησε να μην χάσει την επαφή του με το σκορ. Την ίδια στιγμή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε τις απαραίτητες λύσεις, κυρίως στο πρόσωπο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 15 πόντους (62-47). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την διαφορά ότι το Περιστέρι δεν μπορούσε να βρει σταθερές επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να "ανοίξει" περισσότερο η διαφορά στο σκορ. Το τελικό 87-68 χάρισε την νίκη στους Ερυθρόλευκους και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας Πάτρας - Πανιώνιος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους, χωρίς να έχει άστοχο σουτ, ενώ εξίσου καλή παρουσία είχαν οι Λαρεντζάκης (15π.) και Ράιτ (14π.). Για το Περιστέρι πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράγκλαντ με 14 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code