ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Ελαμπντελαουί, σέντρα, πέρασε η μπάλα 2-1»: Το έπος του Emirates!

27/02/2020: Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από την μυθική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Emirates και το SNG θυμάται τη κορυφαία βραδιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι κάποιες στιγμές που θαρρείς πως ο Θεός αγαπάει το ποδόσφαιρο και χτίζει τέτοιες ιστορίες, ώστε να σου δίνει σημάδια για να πιστέψεις ότι υπάρχει και καθορίζει τις τύχες της ζωής. Μία τέτοια ήταν και αυτή στο Λονδίνο, τέλη Φλεβάρη του 2020, όπου οι "ερυθρόλευκοι" του Πέδρο Μαρτίνς αγωνιζόταν στην έδρα της Άρσεναλ με στόχο το αδύνατο.

Έχοντας ηττηθεί μία εβδομάδα πριν στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" (σ.σ. 1-0) και ενώ είχε προηγηθεί στο ενδιάμεσο το ηρωικό διπλό πρωταθλήματος στη Τούμπα (σ.σ. 0-1), οι Πειραιώτες κλήθηκαν να βρουν ψυχικά αποθέματα ώστε να κοιτάξουν την Άρσεναλ στα "μάτια" και να διεκδικήσουν την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του Europa League. Και όχι μόνο άντεξαν, αλλά κατόρθωσαν να βρουν τις δυνάμεις στη παράταση... ώστε να "κλέψουν" το εισιτήριο και να φύγουν από την πρωτεύουσα της Αγγλίας ως θριαμβευτές.

Το πρώτο μέρος είχε πάει βάσει προγράμματος, καθώς κατόρθωσαν να κρατήσουν το μηδέν, ενώ ευτύχησαν μετά την ανάπαυλα να βρουν γρήγορο γκολ (σ.σ. 53'), έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Σισέ. Με "νύχια και με δόντια" κατόρθωσαν να διατηρήσουν το σκορ μέχρι το τέλος, ώστε να οδηγηθεί το παιχνίδι στο έξτρα ημίωρο. 

Συγκινητική η παρουσία όλων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Τσιμίκα, ο οποίος υπέστη τράβηγμα από την κόπωση αλλά αρνήθηκε παραδειγματικά στον προπονητή του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Και όμως η ποιότητα των "κανονιέρηδων" τους οδήγησε στην ισοφάριση, στο 113' χάρη στον Ομπάμεγιανγκ, σημείο που φάνηκε ότι τα όνειρα των Πειραιωτών ξεκίνησαν να εξανεμίζονται.

Έξι λεπτά αργότερα... ο χρόνο έμοιαζε να σταματά. Κόρνερ για τον Ολυμπιακό σε μία προσπάθεια η οποία έμοιαζε η τελευταία, εκεί όπου άπαντες ήλπιζαν σε ένα θαύμα. Η άμυνα των γηπεδούχων απομακρύνει τη σέντρα, ο Ελαμπντελαουί ανακτά την κατοχή και μετά βίας κατορθώνει να πασάρει στον Μασούρα. Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ χάνει για λίγο την ισορροπία του αλλά κατορθώνει να βγάλει την τέλεια σέντρα, μία μπαλιά που θα ζήλευε και ο Ινιέστα. Εκεί καραδοκούσε ο "πιστολέρο" των "ερυθρόλευκων", ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ξεπετάχτηκε στη "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής και με ιδανική προβολή παραβίασε την εστία του Λένο.

Ακολούθησε μία έκρηξη συναισθημάτων και μερικά ιστορικά καρέ, με τις μπλε φανέλες να τρέχουν και να γίνονται ένα με τους χιλιάδες Έλληνες ταξιδιώτες η οποίοι οδηγήθηκαν σε ντελίριο. Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από τους τηλεοπτικούς δέκτες άκουσαν την τρομερή περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη, η οποία ακόμη ηχεί στο κεφάλι τους. 

Τότε μετρούσε ακόμη το εκτός έδρας τέρμα και οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Το σύμπαν ευθυγραμμίστηκε για να έρθει αυτή η μυθική πρόκριση... Ήθελε τα "λιοντάρια" του Πειραιά να πανηγυρίσουν. Γι' αυτό και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, κάποιος φάνηκε να "φύσηξε" με αποτέλεσμα ο Ομπάμεγιανγκ να στείλει την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code