ΆΕΚ και ΝΠΣ Βόλος έμειναν στο χορταστικό 2-2 με την Ένωση με τελειώνει το παιχνίδι με 9 παίχτες ενώ η ομάδα της Μαγνησίας με 10, σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη, νεύρα και 3 κόκκινες κάρτες. Ένα αποτέλεσμα που περισσότερο μοιάζει με ήττα για τους κιτρινόμαυρους, με τους παίχτες του Μάσιμο Καρέρα να εμφανίζουν για ακόμα ένα παιχνίδι τεράστια αμυντικά κενά καθώς και πλέον να τίθεται θέμα νοοτροπίας απο κάποιους παίχτες, δεχόμενη 2 κόκκινες κάρτες ως αποτέλεσμα νεύρων και πλέον καλείται να βρει αντίδοτο κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης διακοπής.
Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα υποδέχτηκε την αντίστοιχη του ΝΠΣ Βόλου σήμερα στην Ριζούπολη, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν να τελειώσουν το 2020 με νίκη ώστε να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή και την ομάδα του Βόλου να θέλει να φύγει με ότι καλύτερο απο την Αθήνα.
Α΄ ημίχρονο
Η «Ένωση» ξεκίνησε το παιχνίδι φουριόζα με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται μόλις το 2', όταν ύστερα απο σουτ του Γκαρσία στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Κλέιμαν να διώχνει σε υπερένταση και αφότου βρει στο δοκάρι να παραχωρεί κόρνερ. Όπως ακριβώς το έκανε στο παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης ο Γκαρσία, αυτή τη φορά ήταν σειρά του Τάνκοβιτς, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης και να έχει ευθύνη. Η ΑΕΚ έδινε την κατοχή στον Βόλο έχοντας πετύχει νωρίς το γκολ που ήθελε. Στο 12΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, με τον Ολιβέιρα να φεύγει στην αντεπίθεση και το σουτ του να περνάει λίγο έξω απο το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.
Και ενώ η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει ιδανικά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος στην άμυνα της έκανε πάλι την εμφάνιση του όταν ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι δεν απομάκρυνε σωστά και έστρωσε τη μπάλα στο Φεράρι, οποίος με όμορφο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα, φέρνοντας το ματς στα ίσα. O Bόλος εκμεταλλεύεται ένα ακόμα λάθος της άμυνας της ΑΕΚ φέτος και φέρνει το ματς στα ίσα, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ένωση στην αμυντική της λειτουργεία αλλά απο ότι φαίνεται, πιθανός και στην θέση του τερματοφύλακα. Στο 22΄ο Μάνταλος βγάζει την κάθετη στον Ολιβέιρα αλλά αυτός κάνει έναν πολύ κακό σουτ με την μπάλα να φεύγει πολύ έξω. Στην συνέχεια του παιχνιδιού ο Μπερτόλο εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα λάθος απο την πλευρά του Παουλίνιο, και βγήκε πίσω απο την κιτρινόμαυρη άμυνα αλλά το σουτ του πέρασε λίγα εκατοστά εκτός εστίας.
Ωραία συνεργασία των Τάνκοβιτς-Σιμάνσκι στο 27΄με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Κλέιμαν. Μετά την ισοφάριση του Βόλου η ΑΕΚ έδειχνε να έχει χάσει τον έλεγχο του κέντρου, με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει την κατοχή της μπάλας συνεχώς στα πόδια της. Και αυτό το πλήρωσε στο 34ο λεπτό, όταν ο Μπαρτόλο να εκμεταλλεύεται τα τεράστια κενά στην άμυνα της ΑΕΚ, όπου και πάλι απο αριστερά βγάζει την σέντρα, με τον Σβάρνα να χάνει τον Ουάρντα ο οποίος ανενόχλητος με καρφωτή κεφαλιά να γράφει το 1-2 σοκάροντας την ομάδα του Καρέρα και βάζοντας την σε ρόλο κυνηγού. Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να ισοφαρίσει στις καθυστερίσεις του πρώτου μέρους, με τον Σιμάνσκι να κάνει το σουτ απο την κορυφή της μικρής περιοχής ύστερα απο πάσα του Σιμόες, αλλά τον Φεράρι να διώχνει την τελευταία στιγμή πριν περάσει η μπάλα την γραμμή σε κόρνερ.
Β΄ ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο ο Βόλος, σε αντίθεση με την ΑΕΚ όπου πέρασε στην θέση του Σιμάνσκι τον Σάκχοφ. Όπως και στο 1ό ημίχρονο ο Γκαρσία ξεκίνησε κάνοντας πολύ ωραία ατομική ενέργεια και στην συνέχεια έδωσε την μπάλα στον Σάκχοφ, ο οποίος όμως έπιασε αέρα και δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 55ο λεπτό ο Μπαρτόλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 3η φορά αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αργεντίνος βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση με τον Μιτάι να κάνει την σέντρα απο αριστερά και να βρίσκει τον Ολιβέιρα, ο οποίος κοντρόλαρε στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά ο Σάντσες έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ.
Η ΆΕΚ είχε συνέχιζε να πιέζει χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους και ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, μέχρι το 72ο λεπτό όπου ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Βόλου κα μετά απο πολλές κόντρες, η μπάλα καταλήγει στον Ανσαριφάρντ που με κοντινή προβολή την στέλνει στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα και κάνοντας το 2-2. Και ενώ η ισοφάριση έδειχνε πως θα βοηθούσε τους κιτρινόμαυρους να ανέβουνε στο γήπεδο και να διεκδικήσουν την νίκη, μια χαζή ενέργεια του Παουλίνιο και ένα φάουλ εκτός περιοχής του έφεραν την 2η κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα την αποβολή του και να αφήνει την ΑΕΚ με 10 για τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Το φάουλ που κέρδισε ο Βόλος το εκτέλεσε απευθείας ο Μπαριέντος με τον Τσιντώτα να διώχνει. Νέα ευκαιρία για τον Βόλο με το σουτ του Ουάρντα να περνάει λίγο εκτός.
Φωτιά στο παιχνίδι με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω συνεχώς και τις 2 ομάδες να παλεύουν για να πάρουνε το τρίποντο. Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Αλμπάνη, ο οποίος έδωσε στον Ολιβέιρα που σούταρε, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Νέα ατυχία για την ΑΕΚ με τον νεαρό Μιτάι να γίνετε αναγκαστική αλλαγή και στην θέση του να περνάει ο Λόπεζ, όπου έπαιζε σαν 3ος στόπερ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Στο 84ο λεπτό ο Ολιβέιρα θα βγει στο ανοιχτό γήπεδο μόνος με τον Κολόμπο να του κάνει φάουλ και να τον ανατρέπει. Ο Σιδηρόπουλος θα δώσει αρχικώς την κίτρινη κάρτα, αλλά μετά απο παρότρυνση του VAR θα την διορθώσει και θα του δείξει την κόκκινη κάρτα.
Συνέχεια στις εντάσεις και απίστευτη εξέλιξη στο ματς με τον Σάκχοφ να κάνει το φάουλ στον Ουάρντα και στην συνέχεια τον Αιγύπτιο να του λέει κάτι με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι, και τον Ουκρανό να αντικρίζει και αυτός την κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ΑΕΚ με 9 παίχτες για τις καθυστερήσεις. Μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ να σκοράρει όταν ο Κλέιμαν έδιωξε εκπληκτικά ύστερα απο απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο όταν ο Μπαρτόλο βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ, με το σκορ να μένει στο 2-2 μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΑΕΚ: (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα
ΒΟΛΟΣ: (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα, Δουβίκας
0 Σχόλια