ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

RB Leipzig η ιστορία πίσω από την πιο μισητή ομάδα της Γερμανίας

11 χρόνια ζωής έχει η ΡΜ Λειψίας εδώ και 14 χρόνια όμως είναι ότι ποίο μισητό υπάρχει στον Γερμανικό Αθλητισμό.


Το 2009 ο Αυστριακός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης την Red Bull αγόρασε μια ομάδα της 5ης κατηγορίας στη Γερμανία την Μααρκστάντ έναντι 350.000 ευρώ και έφτιαξε την ΡΜ Λειψίας. Το εγχείρημα όμως είχε ξεκινήσει τρία χρόνια πριν. Η πρώτη επαφή έγινε με την Ζακσέν Λειψίας ομάδα που είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Υπήρξε μια κατ' αρχήν συμφωνία αλλά μόλις ανακοινώθηκε ότι σκοπός είναι να αλλάξει το όνομα και το σήμα τις ομάδας οι οπαδοί αντέδρασαν και ξέσπασαν επεισόδια. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει συμφωνία. Η RB στράφηκε σε άλλες ομάδες με πρώτη την Ζανκτ Παουλι στο Αμβούργο. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν μόνο λίγες ώρες μέχρι οι ιθύνοντες της ομάδας του Αμβούργου να πούνε όχι. Επόμενος σταθμός το Μόναχο για λογαριασμό της Μόναχο 1860. Ούτε εκεί όμως η RB δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει συζητήσεις με την διοίκηση της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η διοίκηση της Φορτούνα δεν δείχνει αρνητική όπως στις προηγούμενες δυο περιπτώσεις. Ολα δείχνουν πως θα κλείσει θετικά το θέμα μέχρι που κυκλοφορεί η Φήμη ότι η RB έχει σκοπό να ονομάσει την ομάδα Ρεντ Μπουλ Ντίσελντορφ. Την ίδια μέρα οι οπαδοί βγαίνουν στους δρόμους γίνονται τρομερά επεισόδια και μπαίνει ταφόπλακα σε αυτό το σχέδιο.

Η RB άρχισε να σκέφτεται την πιθανότητα να ιδρύσει μια ομάδα απο την αρχή και η Λειψία φάνταζε το ιδανικό μέρος. Μια πόλη 500.000 κατοίκων με μηδαμινή εκπροσώπησή στο ποδόσφαιρο μιας και η τελευταία φορά που μια ομάδα της πόλης ήταν στην πρώτη κατηγορία ήταν 1994 ενώ από το 1998 είχε να βρεθεί κάποια ομάδα απο την Λειψία σε επάγγελματικο πρωτάθλημα. Κάπου εκεί ο Γερμανός παραγωγός ταινιών και προσωπικός φίλος του ιδιοκτήτη της  RB Μιχαελ Κέλμελ φέρνει σε επαφή την RB με την Μααρκστάντ μια ομάδα τις 5ης κατηγορίας από ενα χωριό 10.000 κατοίκων 15 χλμ έξω απο τη Λειψία. Το κόστος ήταν 350.000 χωρίς τις ακαδημίες. Βάσει νόμου όμως μια ομάδα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 ομάδες σε τμήματα υποδομής. Η RB στράφηκε εκ νέου στην ομάδα τις Ζακσέν που λόγου των οικονομικών προβλημάτων είχε εγκαταλείψει τα τμήματα υποδομής αγόρασε τέσσερα τμήματα. Και πλέον μπορούσε να αγωνιστεί. Το χρονοδιάγραμμα έλεγε σε 9 χρόνια να παίζει στην Bundesliga και επένδυση πανω απο 150 εκατομμύρια. 

Την ίδια χρονιά η RB έρχεται σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου της Λειψίας χωρητικότητας 45.000 θέσεων για να αγοράσει το όνομα και από Τσεντραλστάντιον σε Red Bull Arena και ξεκινάει να φτιάχνει προπονητικό κέντρο αξίας 15.000.000. 

Η Ομοσπονδία Σαξονίας δεν δέχεται την ονομασία Ρεντ Μπουλ Λειψίας μιας και νόμος απαγορεύει την διαφήμιση οποιασδήποτε εταιρίας σε όνομα και σήμα ομάδας. Η ομάδα τότε ονομάζετε ΡάζενΜπαλσπορτς (αθλήματα με μπάλα στο γρασίδι) Λειψίας και κρατάει τα αρχικά ΡΜ Λειψίας πράγμα που παραπέμπει στη Ρεντ Μπουλ. 

Την Περίοδο 14-15 η Λειψία μετά από επένδυση πολλών εκατομμυρίων και δυο κύπελλα Σαξονίας έχει κερδίσει για πρώτη φορά την άνοδο της στην Bundesliga 2. Πλέον μπαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να πάρει άδεια συμμετοχής από την Γερμανική Ομοσπονδία. Και αν μέχρι τώρα η Ομοσπονδία Σαξονίας λόγω των πολλών επενδύσεων στην περιοχή αλλά και φοβούμενη την φυγή ταλέντων έκανε τα στραβά μάτια η Γερμανική Ομοσπονδία δεν το κάνει. Βάζει όρους που πρέπει να τηρηθούν. Οι δύο κυριότεροι έχουν να κάνουν με το σήμα που είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή της RB και οι άλλοι με την λαϊκή Βάση στην Διοικητική δομής της.  Δηλαδή να μπορούν να γραφτούν μέλη που δεν ανήκουν στην Ρεντ Μπουλ. Οι ΡΜ μετά από ενστάσεις και διάφορα τρικ υπακούει και παίρνει την άδεια.


Η σεζόν 15-16 τη βρίσκει πλέον στην Bundesliga. Το γήπεδο σχεδόν σε κάθε αγώνα sold out. Η φήμη της μεγάλωσε. Οι αντιδράσεις για την "πλαστική ομάδα" ακόμα ποιο έντονες. Κανένας φίλαθλος δεν δέχεται την ομάδα μιας εταιρίας ξένης. Ακόμα και για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας δεν είναι αποδεκτή όπως άλλες ομάδες που οι ιδιοκτήτες είναι οικονομικοί κολοσσοί όπως η Λεβερκούζεν και η Βολζμπούργκ. 

Από την ημέρα ιδρύσεώς  σε πολλές πόλεις που παίζει η Λειψία γίνονται επεισόδια και ακραίες ενέργειες. Στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα τις ιστορίας της οι παίχτες έφυγαν με τα ρούχα που έπαιξαν δεν μπήκαν στα αποδυτήρια να αλλάξουν και να κάνουν μπάνιο λόγο επεισοδίων. Οπαδοί της Σαλκε είχαν κάνει «ντου» στο Ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή. Σε έναν αγώνα με την Ούνιον Βερολίνου οι οπαδοί της Ούνιον πέταξαν ένα κομμένο κεφάλι Ταύρου. Αφίσες σε πόλεις για "κόκκινα γουρούνια Λειψίας " πέτρες στο πούλμαν ακόμα και μολότοφ είναι μερικά από τα σκηνικά που συνοδεύουν την αποστολή σε εκτός έδρας ματς της πιο Μισητής ομάδας της Γερμανίας σύμφωνα με ένα Γκάλοπ ενός Πανεπιστημίου στο Βερολίνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code