ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης-Ολυμπιακός: Αναμέτρηση για σκληρά νεύρα με φόντο την κορυφή

 


Απόψε στην Θεσσαλονίκη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντέρμπι βαθμολογικής σημασίας. Άρης και Ολυμπιακός ρίχνονται στην μάχη της πρώτης θέσης, καθώς βρίσκονται στην απόλυτη ισορροπία. Ποιοί παράμετροι θα οδηγήσουν στην νίκη και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι;

Από την μία, ο Άρης σε επτά αναμετρήσεις μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία. Έχει συγκομιδή 19 βαθμών και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία, έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα, διατηρώντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Επιθετικά έχει σκοράρει δέκα. Τελευταία αναμέτρηση που έδωσε, ήταν η νίκη επί του Παναιτωλικού με 0-1 στο Αγρίνιο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άκης Μάντζιος, έχει μεταμορφώσει τους Θεσσαλονικείς σε ψυχρή ομάδα τακτικής. Αυτό που κοινώς αναφέρεται ως νίκη με μισό γκολ και μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα καθώς η αμυντική λειτουργία του δουλεύει περίφημα.

Από την άλλη οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδος διαθέτουν μακράν την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος. Έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα από τα Γιάννενα, ενώ έχουν σκοράρει δεκαπέντε. Παρ' όλα αυτά το γκολ που δέχθηκε με τον ΠΑΣ ήτανε αρκετό  για να στερήσει στον Ολυμπιακό το απόλυτο 7/7. Έτσι βρίσκεται ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον σημερινό του αντίπαλο έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς, με έξι νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από νίκη στο ντέρμπι αιωνίων στα εγχώρια, αλλά και από ανώδυνη ευρωπαϊκή ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 0-1. Ωστόσο οι δύο αυτές αναμετρήσεις υψηλής έντασης, σε συνδυασμό με τις διεθνείς υποχρεώσεις πολλών ερυθρόλευκων αθλητών, οδηγούν σήμερα τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου με κόπωση και ελλείψεις. Ο Πέδρο Μάρτινς αναμένεται να επαναφέρει τα ορθολογικά-κανονικά συστήματα, που ελέω ελλείψεων δεν είδαμε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Μία ματιά την προϊστορία των δύο ομάδων, στον Κλεάνθης Βικελίδης, Άρης και Ολυμπιακός έχουν αγωνιστεί 57 φορές. Οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει μόλις 16 αγώνες, 21 έχουν λήξει ισόπαλοι, ενώ 20 φορές οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδράσει με το διπλό.

Στο τμήμα των απουσιών οι Θεσσαλονικείς έχουνε έναν παραπάνω λόγο να χαμογελάνε. Ο κ.Μάντζιος βλέπει όλα τα όπλα του διαθέσιμα, με μοναδική απουσία τον Κροάτη αμυντικό Ντάτκοβιτς. Στην αντίπερα όχθη, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο συνεχίζουν οι τεράστιες απουσίες, όμως υπήρξαν και δύο επιστροφές. Από την μία Χασάν Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα και Βαλμπουενά απόντες, οι δύο πρώτοι ελέω COVID19 και οι άλλοι δύο λόγω τραυματισμού. Από την άλλη η μεγάλη επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μαζί με τον Χολέμπας, οι οποίοι σε περίπτωση που καταφέρουν να αγωνιστούν θα αλλαξουν άρδην το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Άρης: Σιαμπάνης, Κουέστα, Ματέο Γκαρσία, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Τζέγκο, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Ματίγια, Ροζ, Σάσα, Κάτσε, Σίλβα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης.

Ολυμπιακός: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Πέπε, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Λοβέρα, Μασούρας, Σουντανί, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Φορτούνης, Κάιπερς, Ελ Αραμπί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code