ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Πάλεψε, στάθηκε, αλλά υπέκυψε στην πίεση των Πολιτών

 


Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Καραϊσκάκης την Μάντσεστερ Σίτι για την 4η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης. Η αναμέτρηση έληξε 0-1 υπέρ των Άγγλων οι οποίοι προκρίθηκαν στην φάση των 16. Αξιόλογη προσπάθεια των ερυθρόλευκων οι οποίοι άντεξαν στην πίεση, την κούραση και τις ελλείψεις που τους διακατείχαν.

1ο Ημίχρονο:

Στο πρώτο μέρος βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές με την προηγούμενη αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καθολική υπεροχή του παιχνιδιού, βάζοντας τους ερυθρόλευκους από νωρίς στα καρέ τους. Με μία μόνο διαφορά. Αυτή την φορά η αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών ήταν καλύτερη, με σωστές τοποθετήσεις, μη αφήνοντας κενούς χώρους στην ομάδα του Πεπ. Ωστόσο σε δύο μονάχα περιπτώσεις που αυτό συνέβη, ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δυσχερή θέση. Αφενός με την κάθετη στο Ζεσους ο οποίος είδε τον Σα να μπλοκάρει σωτήρια και αφετέρου με τον Φιλ Φόντεν. Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης λοιπόν, ο διεθνής Άγγλος μέσος βρήκε δίχτυα έπειτα από εξαιρετικό τριγωνάκι των παικτών της Σίτυ. Διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και 0-1. Η κατοχή στο 41-59% και οι τελικές 12 υπέρ της Σίτι.

2o Ημίχρονο

Η αναμέτρηση κύλισε στο ίδιο τέμπο, με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν ωστόσο καλύτερο πρόσωπο. Οι Πολίτες βρήκαν για ακόμη μία φορά τις ευκαιρίες τους, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Φρόντισαν για αυτό οι Σα και Σεμέδο οι οποίοι στάθηκαν εξαιρετικοί. Βλέποντας την κλεψύδρα να τελειώνει ο Πέδρο Μάρτινς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βρουσάι και Μπουχαλάκη. Σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους ψηλά και να κυκλοφορήσουν την μπάλα για μεγαλύτερο διάστημα. Με τον ερχομό και του Σουντανί άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Σίτι, βρίσκοντας κάποιες λιγοστές αξιόλογες ευκαιρίες. Μεγαλύτερη εξ αυτών το βολέ του Φορτούνη στο ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Έντερσον. Τέλος, η αναμέτρηση έληξε ως έχει και η ομάδα του Γκουαρδιόλα προκρίθηκε από την τέταρτη αγωνιστική στην επόμενη φάση. Η κατοχή κυμάνθηκε στο 44-56% και οι τελικές 3-21 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Ντρέγκερ (66' Βρουσάι), Ραφίνια, Πέπε (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (78' Σουντανί), Φορτούνης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Μεντί (78' Ζιντσένκο), Κανσέλο, Γκιντογάν (86' Ντόιλ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (76' Φερναντίνιο), Φόντεν, Στέρλινγκ (76' Μαχρέζ), Ζεζούς (78' Αγκουέρο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code