ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τσιρίλο: «Δεν ξέρω σίγουρα εάν είναι καλή επιλογή να έρθει κάποιος Ελλάδα»


Συνέντευξη παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο στο aekpassion.gr . Ο ίδιος μίλησε για την προοπτική του να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, για τις στιγμές του με τα κιτρινόμαυρα και ασπρόμαυρα αντίστοιχα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το νέο γήπεδο της Ένωσης.

Διαβάστε αναλυτικά:

Παλιά είχες πει ότι οι ξένοι πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα είναι καλή επιλογή, συνεχίζεις να το πιστεύεις αυτό;

Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω σίγουρα. Ελπίζω όμως το Ελληνικό ποδόσφαιρο να μπορέσει να πάει πιο ψηλά και να δεχτεί ξανά παίκτες πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, όπως πιο παλιά.

Με τον Lazlo Boloni συνεργάστηκες στον ΠΑΟΚ τι πιστεύεις θα τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό φέτος;

Ναι η αλήθεια είναι πως εργάστηκα με τον κύριο Μπόλονι και μάλιστα πολύ καλά. Πιστεύω πως είναι ένας άριστος προπονητής. Δεν είναι εύκολο γι'αυτόν διότι βρήκε ένα group όχι επιλεγμένο από τον ίδιο, χωρίς προετοιμασία, αλλά θεωρώ πως στο τέλος θα τα καταφέρει. Θα φέρει καλά αποτελέσματα στο τέλος με την ομάδα του, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. 

Η μεγάλη σου αγάπη σαν προπονητής ήταν ο Fernando Santos που συνεργάστηκες μαζί του και στην AEK και στον ΠΑΟΚ. Τι κρατάς από εκείνον;

Ναι είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Ο κύριος Σάντος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας φοβερός προπονητής. Τον θεωρώ μεγάλο προπονητή και με δίδαξε πάρα πολλά. Του χρωστάω πολλά για όσα έμαθα, και σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο για εμένα 

Με τον Στέλιο Μαλεζά ήσασταν συμπαίκτες, πλέον ανέλαβε τους under19 του ΠΑΟΚ. Τι γνώμη έχεις;

Εγώ είναι αφοσιωμένος στην ανακάλυψη ταλέντων και ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Στέλιος είναι πολύ καλός, και πιστεύω θα τα καταφέρει. Είμαι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη και του εύχομαι μεγάλες επιτυχίες στην καινούρια του καριέρα. 

Όλοι λένε πως η ΑΕΚ μόλις μπει στο νέο γήπεδο που κατασκευάζει, θα είναι ανίκητη. Πόσο πιστεύεις θα αλλάξει η δυναμική της ομάδας; 

Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα το νέο γήπεδο. Όλοι περιμένουν την έναρξη της νέας χρονιάς για αυτόν τον λόγο. Σίγουρα θα βοηθήσει και θα πάω και εγώ όταν είναι έτοιμο γιατί είναι αλήθεια κάτι πολύ όμορφο. 

Τι πιστεύεις για το δίδυμο στον πάγκο του ΠΑΟΚ? Γκαρσία Σνάουτσνερ ήταν αήττητοι και κατέκτησαν πρωταθλήματα με την κ19, πως θα πάνε;

Ο Γκαρσία και ο Σνάουτσνερ έκαναν μεγάλα πράγματα στις ακαδημίες. Η σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ τους έδωσε τη δυνατότητα να προπονούν πλέον την πρώτη ομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουν εξίσου σπουδαία δουλειά και εδώ, βάζοντας στοιχεία του χαρακτήρα τους. 

Ποιους Ευρωπαϊκούς αγώνες θυμάσαι έντονα με τον ΠΑΟΚ και την AEK;

Μου έχουν μείνει στο μυαλό ανεξίτηλα η θριαμβευτική νίκη της ΑΕΚ με τη Μίλαν για το Champions League, και το τεράστιο διπλό με τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο με την Τότεναμ.

Δύο λόγια για τον συμπατριώτη σου Massimo Carrera που συμπληρώνει ένα χρόνο σχεδόν.

Είναι ένας προπονητής που δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά έχει μεγάλους και μακροπρόθεσμους στόχους. Στην ΑΕΚ γίνεται μια σπουδαία δουλειά από μέρος του φέρνοντας καινούριες ιδέες στην ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα. 

Ποιους 11 αγαπημένους παίκτες από όλο τον κόσμο θα διάλεγες;

Θα βάλω αγαπημένους μου που κυρίως είναι Ιταλοί. Μπουφόν, Καφού, Καναβάρο, Μπαρέσι, Μαλντίνι, Πίρλο, Γκατούσο, Τόττι, Ρονάλντο, Μαραντόνα και Βαν Μπάστεν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code