ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα: Λυτρωτής Ελ Καντουρί και απόδραση στο 92΄



 Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον, πάντα επικίνδυνο, ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και ήθελε μονάχα νίκη για να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα(με 2 παιχνίδια περισσότερο) και να χτίσει ψυχολογία εν όψει και του ευρωπαϊκού παιχνιδιού στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν. Η αστοχία των επιθετικών του αλλά και ο εκπληκτικός Χουτεσιώτης κρατούσαν τον ΠΑΣ Γιάννενα μόλις μερικά λεπτά μακριά απο ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ο Ελ Καντουρί είχε διαφορετική άποψη, όπου με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις να δίνει την νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επιφύλασσε εκπλήξεις στην κατάρτιση της ενδεκάδας με τον Βιεϊρίνια να ξεκινάει τελικώς βασικός, αν και είχε να παίξει για πιάνω από 4 μήνες, και μάλιστα σε μία θέση από την οποία ανδρώθηκε στον δικέφαλο του βορρά, αυτή του αριστερού εξτρέμ, με τον Ουρουγουανό προπονητή να έχει ξεκινήσει με 3 συνεχόμενες νίκες από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με όρεξη το παιχνίδι, έχοντας την κατοχή και δείχνοντας διάθεση να πιέσει ψηλά με σκοπό να κερδίσει μπάλες και να αναγκάσει σε λάθος του παίχτες τους ΠΑΣ, ενώ η ομάδα από τα Γιάννενα ποντάροντας στην ταχύτητα του Λεό να βγει σε αντεπιθέσεις ή να εκμεταλλευτεί κάποιο από τα στημένα του. Το ξεκίνημα του ματς ήταν πολύ κακό, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική φάση στα πρώτα 20 λεπτά και το μόνο αξιόλογο γεγονός να είναι η αναγκαστική αλλαγή, πολύ νωρίς, του Κριζμάν, ο οποίος μόλις είχε αναρρώσει από τραυματισμό, και να νοιώθει ενοχλήσεις. 

Μετά την άλλαγη του Κριζμάν, ο ΠΑΣ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει την κατοχή στα πόδια του και να πιέζουνε σωστά ψηλά στις γραμμές. Αυτή τους η πίεση ανταμείφθηκε ιδανικά στο 30ο λεπτό με τον Εραμούσπε να κλέβει την μπάλα απο τον Ροντρίγκο και να δίνει στον Λεό, ο οποίος μπαίνει από αριστερά μέσα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς και αυτόν να βγάζει την μπάλα παλι στον Εραμούσπε, όπου με εξουδετερομένο τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να στέλνει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1, επιβεβαιώνοντας την φετινή παρουσία του ΠΑΣ, που τον θέλει να προηγείται στα παιχνίδια του και να είναι επικίνδυνος στις κόντρες. 

Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ξυπνάει, κερδίζοντας πάλι την μπάλα και την κατοχή και κερδίζοντας ένα κόρνερ στο 38, και μετά από ένα σου του Εσίτι, ο Χουτεσίωτης να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά και σε νέο σούτ του Εσίτι να στέλνει την μπάλα άουτ. Νέα ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι να επιχειρεί να πιάσει ένα σουτ μέσα από την μικρή περιοχή αλλά τον Χουτεσιώτη να τον προλαβαίνει, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Βιεϊρίνια έβγαλε την σέντρα από αριστερά όμως το πλασέ του Σβιντέρσκι να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε γρήγορα σε 3 αλλαγές βγάζοντας εκτός του Μούργκ, Βιεϊρίνια και Εσίτι και παιρνώντας στο παιχνίδι τους Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί ατίστοιχα με σκοπό να δείξει διαφορετική εικόνα η ομάδα του και να πιέσει για την ισοφάριση. Η πίεση αυτήν ανταπέδωσε γρήγορα, καθώς  στο 52ο λεπτό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέβηκε απο δεξιά, σύγκλινε μέσα στην περιοχή κάνοντας το σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε αδύναμα και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σβιντέρσκι, όπου απο κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1, πρακτικά στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο.

Στο 58΄ του αγώνα ο σκόρερ του ΠΑΣ Εραμούσπε, έκανε άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Μπίσεσβαρ και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Περέιρα να βγαίνει από αριστερά και να γυρίζει στον Τζόλη, και με κεραυνό απο την κορυφή της περιοχής να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Νέα ευκαιρία για τον «δικέφαλο» με τον Ροντρίγκο να κάνει μια σέντρα-σουτ, τον Σβιντέρσκι να μην βρίσκει την μπάλα για λίγα εκατοστά, και τον Χουτεσιώτη να διώχνει την μπάλα με γροθιές. Μετά την αποβολή, ο Ο ΠΑΟΚ έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια του βγαίνοντας όποτε θέλει μπροστά και προσπαθεί να βρει το γκολ της νίκης, έχοντας την κατοχή στα πόδια του αλλά μην μπορώντας να την εκμεταλλευτεί, ενώ ο ΠΑΣ με το αριθμητικό μειονέκτημα προσπαθεί να αμυνθεί και πλέον ψάχνει μόνο τον Ελευθεριάδη στην κορυφή για να βγει σε κάποια αντεπίθεση.

Με τα λεπτά να περνάνε αλλά το σκορ να παραμένει στο 1-1 ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβγαλε τον Περέϊρα και έβαλε στην θέση του τον Τσόλακ, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2 προσπαθώντας να γεμίσει με κορμιά την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννενα, με σκοπό να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 86ο λεπτό ο Σβιντέρσκι χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία, όπου έπειτα απο μια ακόμα του Ροντρίγκο φτάνει η μπάλα στον Πολωνό επιθετικό αλλά αυτός απο κοντά κάνει μια τραγική κεφαλιά και στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, με τον «δικέφαλο» να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ αλλά να μην εκμεταλλεύεται κάποιο απο αυτά. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ελ Καντουρί, ύστερα απο εκτέλεση φάουλ του Σβάμπ, κεφαλιά-πάσα του Κρέσπο η μπάλα στήνετε στον Μαροκινό και αυτός με εκπληκτικό ψαλιδάκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 2-1 στο 2ο λεπτό των καθηστερήσεων.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια δύσκολη μεν αλλα δίκαιη νίκη αφού το δεύτερο ημίχρονο, και ειδικά μετά την αποβολή του Εραμούσπε, κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και εάν δεν ήταν τόσο άστοχοι οι επιθετικοί του το σκορ θα είχε πάρει ίσως μεγαλύτερη έκταση.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Εσίτι, Σβαμπ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν, Λεό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code