ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γουλβς - Ολυμπιακός 1-0: Πρόκριση στους «8» για τους «Λύκους»!







Η Γουλβς κατάφερε να προκριθεί στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο «Μολινό».



Η Γουλβς ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά κι αυτό ήταν ιδιαιτέρως εμφανές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας περίπου ένα μήνα απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους, έψαχνε τα πατήματα της, ενώ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης από μία αμυντική αδράνεια παραλίγο ο Χίμενες να βάλεις μπροστά τους Άγγλους. Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, είχε την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες ενώ παράλληλα, η πίεση ψηλά, απέφερε αρκετές κερδισμένες μπαλιές.

 Στο 9', ο Αλέν - ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Σα- υπέπεσε σε ένα «παιδικό» λάθος, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Ποντένσε και κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα του, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα Χιμένες για το 1-0 της Γουλβς. Από το τέρμα των γηπεδούχων κι έπειτα, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη επικίνδυνη φάση για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 18' έπειτα από κεφαλιά του Μασούρα, η οποία πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Ρουί Πατρίσιο. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Μασούρας απείλησε εκ νέου με ένα ωραίο σουτ, έπειτα από συνεργασία με τον Τσιμίκα, παρ' όλα αυτά, ο Πατρίσιο κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στην αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση με τέρμα του Καμαρά, έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Μαροκινός φορ υπεδείχθη σε θέση οφσάιντ, στην αρχή της φάσης. Λίγα λεπτά πριν τα λεπτά της αναμέτρησης, η Γουλβς είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, ωστόσο ο Αλέν είχε την απάντηση σε σουτ του Νέβες και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Παρ' όλα αυτά, η Γουλβς ήταν αυτή που είχε τις πιο επικίνδυνες ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, στο 56' ο Ρούμπεν Νέβες βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο, δοκίμασε το σουτ, ωστόσο ο Γκιγιέρμε βρέθηκε μπροστά και η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στην εστία του Αλέν. 5 λεπτά αργότερα, ο καλύτερος παίκτης των Άγγλων, Ποντένσε, ταλαιπώρησε την «ερυθρόλευκη» άμυνα, σούταρε, αλλά ο Αλέν απέκρουσε εντυπωσιακά. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε - εκ νέου - ρυθμούς, δημιουργώντας συνεχώς συνθήκες για να σκοράρει. Στο 63' ο Ολυμπιακός «φωνάζει» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπολί, ωστόσο ο διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ - δικαίως - δεν ασχολήθηκε με την εν λόγω φάση.

Ο Ολυμπιακός με τη συμπλήρωση 80 λεπτών στην αναμέτρηση, είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, ο Χασάν με πολύ ωραία κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Πατρίσιο, ωστόσο ο Πορτογάλος πορτιέρε της Γουλβς απέκρουσε για ακόμα μία φορά εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή προσπάθεια με τον Ζοάο Μουτίνιο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλέν.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προκριθεί, ωστόσο πλήρωσε τα κάκιστα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά και φυσικά στάθηκε άτυχος σε αρκετά σημεία της σημερινής αναμέτρησης. Στον αντίποδα, η Γουλβς εκμεταλλεύθηκε πλήρως τους κενούς χώρους, ενώ παράλληλα κατάφερε να αμυνθεί με πολύ ωραίο τρόπο, κι έτσι κατάφερε να... τσεκάρει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

ΓΟΥΛΒΣ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντο): Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Σαίς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι (17' Βινάγκρε), Τραορέ (57' Ζότα), Ποντένσε (71' Ντεντόνκερ), Χιμένες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά (65' Χασάν), Γκιγιέρμε (82' Καφού) , Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code