ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Durant...μπορείς (;)

Αχίλλειος τένοντας-αθλητισμός:
η πιο πονεμένη ιστορία. Γιατί ; δεν έχει επιστρέψει ποτέ κανείς ίδιος μετά από αυτόν τον τραυματισμό. Μα κανείς.
Kobe ; Billups ; Beckham ; αμέτρητα παραδείγματα αθλητών που υπέφεραν πρώτα από αυτόν τον τραυματισμό…κι έπειτα απ' τη μετριότητα.
Ο Durant άραγε…θα ανήκει σε αυτήν τη λίστα ;
Κανείς δεν ξέρει.
Η άποψή μου ; δεν ξέρω ειλικρινά…
 Ο Durant δεν ήταν ο κατ' εξοχήν αθλητικός παίκτης που σου ερχόταν στο μυαλό, λόγω της ανδιαμφισβήτης τεχνικής του κατάρτισης.
Με τέτοια ντρίμπλα, τέτοιο σουτ, τέτοια "επιτάχυνση" στο πρώτο βήμα πριν μπει για drive και προφανώς με τέτοιο ύψος, ο Durant "έχανε" την αθλητικότητά του στη σκέψη των μπασκετόφιλων που τον έβλεπαν να επιτίθεται στην αντίπαλη άμυνα. Άρα επιθετικά, ίσως κι αν επιβραδύνει λίγο παιχνίδι του, ως σουτέρ, θα μπορεί να ανταπεξέλθει.
Αλλά… η άμυνα ;
 Ο KD ήταν γνωστός ως ένας απ'τους κορυφαίους αμυντικούς της λίγκας. Τόσο on ball, όσο και "ψηλά" και σε κλεψίματα. Η άμυνα του πάνω στην μπάλα σαφώς και περιμένουμε ότι θα επηρεαστει αρνητικά. 
 Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία των "επιθετικών" superstar, δεν παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικό στην άμυνα. Άλλοτε κρύβονται πίσω απ' την ομαδική άμυνα, άλλοτε "αποθηκεύουν" ενέργεια για την επίθεση. Ο LeBron για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια προσαρμόζεται στην ομαδική άμυνα, ενώ παράλληλα βοηθάει κάτω απ' το καλάθι.
 Η γνώμη μου είναι ότι ο Durant πρέπει αν επιστρέψει ως "ψηλός". Να δυναμώσει σημαντικά, να βάλει όγκο και μάζα και να συμπεριφερθεί σαν ένας ταχύτερος, πιο τεχνικός Dirk Nowitzki.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο…για τον KD μιλάμε. Μπορεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code