ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Ξάνθη (0-0): Η Λαμία δεν έ«Χ»ασε- Η Ξάνθη παραμένει «μπλεγμένη»!

Ματς για γερά νεύρα στο ΔΑΚ Λαμίας με χαμένη τη Ξάνθη.



Λαμία και Ξάνθη διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με την ισοπαλία να μοιράζει εντυπώσεις και βαθμούς, αλλά τη Ξάνθη να είναι επί της ουσίας η χαμένη, καθώς συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της. Η Λαμία που έπαιζε για πάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο έχει να περιφανεύεται ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι μετο Γιώργο Πετράκη στον πάγκο της, κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Στη Λάρισα ταξιδεύει η Ξάνθη την επόμενη αγωνιστική, στη Τρίπολη η γηπεδούχος Λαμία.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με τη γνωστή συνταγή αλλά και νέα πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Πετράκης στο δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο της. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Επασί για αυτό τον αγώνα. Μία αλλαγή στην άμυνα με τον Αντέτζο να μην ξεκινάει μετά από καιρό και τη θέση του να παίρνει ο Τζανετόπουλος, έχοντας δίπλα του το Βύντρα, δεξιά στην άμυνα το Σκόνδρα και αριστερά το Βάντερσον. Η δυάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Μπεχαράνο και Μπουλούλη. Στην κορυφή της επίθεσης επανήλθε ο Καραμάνος, με το Ρόμανιτς να παίρνει θέση δεξιά, το Σάλιακα αριστερά και το Βλαχομήτρο πίσω από το σέντερ φορ σε ρόλο δεκαριού να επανέρχεται μετά από μεγάλο διάστημα στο αρχικό σχήμα.

Από τη μεριά της Ξάνθης ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε το 4-2-3-1 και αυτός. Ο Αμπάντ βρέθηκε κάτω από  τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη και Κασάδο. Δύο χαφ και για τους Θρακιώτες με τους Μουλέν και Τερκί να παίρνουν θέση βασικού. Ο Κοβάτσεβιτς μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, είχε δεξιά του το Στάρτζεον, αριστερά το Ντε Αμορίμ και στην κορυφή το Φοσέ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δυνατές μονομαχίες να είναι αυτές που κυριαρχούν. Η Ξάνθη προσπαθούσε να βρει χώρους αλλά η Λαμία είχε καλές επιστροφές. Πρώτη σημαντική φάση στο 13' με το Ντε Αμορίμ να ξεκινάει από τα αριστερά να συγκλίνει και το σουτ να περνάει λίγο άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το αρχικό ξέσπασμα των δύο ομάδων και η Λαμία αναζητούσε τρόπους ανάπτυξης στην αντεπίθεση. Στο 22' ωραία ανάπτυξη για τη Ξάνθη από δεξιά με τη σέντρα του Στάρτζεον να μπλοκάρεται τελευταία στιγμή από τον Επασί. Στο 28' μετά από φάουλ της Ξάνθης η μπάλα στρώθηκε στο Στάρτζεον που σούταρε άουτ. Στο 29' η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες με το Μανούχο να αποβάλλει το Βλαχομήτρο για μαρκάρισμα στον Καρασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πολύ σκληρό ματς στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και οι κάρτες να βγαίνουν με τρομερή άνεση. Στο 40' κόρνερ  για τη Ξάνθη, άστοχη έξοδος του Επασί, νέο γέμισμα από το Στάρτζεον με το Λισγάρα να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Η Ξάνθη πήρε μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αλλά χωρίς να δημιουργήσει πολλές απειλές για την εστία του Επασί. Με τη λήξη του ημιχρόνου έγινε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην εποχή του VAR, βάση του πρωτοκόλλου όμως, με το διαιτητή Μανούχο να μην αφήνει τις ομάδες να φύγουν για τα αποδυτήρια, μέχρι να εξεταστεί μία φάση από τον κύριο Παπαπέτρου.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Καραγεωργίου θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του πέρασε το Γκαργκαλατσίδη στη θέση του Κοβάτσεβιτς, αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2. Στο 52' η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο με το Φοσέ να γυρίζει το σουτ στο όριο της περιοχής τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στο 54' σουτ από το Γκαργκαλατσίδη η μπάλα στο πόδια του Βύντρα και στην αγκαλιά του Επασί.

Μετά το αρχικό ενθουσιώδες ξεκίνημα της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος η Λαμία ισορρόπησε και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Λίγες οι στιγμές μπροστά στις δύο εστίες μέχρι το cooling break, με τη Ξάνθη να έχει την κατοχή αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Γιώργου Πετράκη. Ο προπονητής της Λαμίας πάντως είχε παράπονα από τους παίκτες του, γιατί δεν κρατούσαν καθόλου τη μπάλα στην κατοχή τους.

Στο 75' φάουλ για τη Ξάνθη με το Μουλέν να θέλει να απειλήσει απευθείας τον Επασί που μπλόκαρε εύκολα. Στο 76' μεγάλη ευκαιρία για τη Ξάνθη με τον Ντε Αμορίμ να είναι μόνος στο ύψος της περιοχής και να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Στο 78' σουτ το Σόσα εκτός περιοχής ο Σκόνδρας έβαλε την κόντρα. Στο 80' φάουλ του Μπεχαράνο η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στην αγκαλιά του Άμπαντ. Στο 82' σουτ του Γκαργκαλατσίδη στην κόντρα ο Επασί μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 84' ωραία ενέργεια του Ντε Αμορίμ ο Μουλέν από το ύψος του πέναλντι σούταρε στα σώματα. 85' λεπτό και σέντρα από το Σόσα με τον Κάστρο να πετάγεται να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 87' επικίνδυνο φάουλ από το Τζουρίτσκοβιτς η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς άλλες ευκαιρίες, με τη Ξάνθη επί της ουσίας να είναι η χαμένη, καθώς συνεχίζει να παλεύει για τη σωτηρία της.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Λαμία (4-2-3-1): Επασί, Σκόνδρας, Βϋντρα, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (Πλιάτσικας 89'), Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος, Σάλιακας (Βασιλόγιαννης 58'), Καραμάνος (Ασίγκμπα 81').

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (Σόσα 77'), Κασάδο, Μουλέν, Τερκί (Φασίδης 88'), Κοβάτσεβιτς (Γκαργκαλατσίδης 46'), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (Τζουρίτσκοβιτς 62'), Φοσέ (Κάστρο 62').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code