ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σέντρα στην Ισπανία με ντέρμπι στην Ανδαλουσία

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος με τα φώτα στραμμένα στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν.
Ντέρμπι της Ανδαλουσίας, λοιπόν, γνωστό και ως Σεβιγιάνικο ντέρμπι (derbi sevillano), με τους Σεβιγιάνους να αντιμετωπίζουν την Ρεάλ Μπέτις σε ένα βράδυ, που αναμένεται να μας κρατήσει στις τηλεοράσεις μας και μετά τα μεσάνυχτα (23:00 ώρα έναρξης).


Η προϊστορία είναι με το πλευρό της Σεβίλλης αφού σε 115 αγώνες μετράει 51 νίκες έναντι 36 της Μπέτις, ενώ 28 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. 
Βαθμολογικά το μεγαλύτερο κίνητρο το έχει η γηπεδούχος, όντας στην 3η θέση με 47 βαθμούς, την οποία και θέλει να διατηρήσει, εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Στην αντί πέρα όχθη η Μπέτις που δαπάνησε χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει στη φετινή La Liga και βρίσκεται στην 12η θέση, στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας συγκεντρώσει 33 βαθμούς. 
Πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων, η Μπέτις είχε πετύχει πολύ σπουδαία νίκη στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 3-2 βάζοντας τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη.

Από την άλλη, η Σεβίλλη είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 παίζοντας με την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας, παίρνοντας έναν βαθμό "χρυσάφι" στη μάχη που κάνει για να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι αμφότερες οι ομάδες είναι πλήρεις, με μόνη αμφιβολία για τους Σεβιγιάνους την συμμετοχή του Οκάμπος. 
Μένει να δούμε κατά πόσο οι 2 ομάδες θα επηρεαστούν από την διακοπή. 
Πάντως περιμένουμε να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι, αφού μιλάμε για 2 επιθετικές ομάδες, που σκοράρουν αρκετά στους αγώνες τους, ακόμα και σε δύσκολες έδρες με πρωτοκλασάτους αντιπάλους.

Εξωαγωνιστικά, δυστυχώς οι 2 ομάδες θα παραταχθούν χωρίς θεατές, που σε ένα τοπικό ντέρμπι θα έδιναν αρκετό παλμό και θα ενίσχυαν την προσπάθεια των παικτών του Γιούλεν Λοπετέγκι . 
Ποιότητα, πάθος , παιχνίδι κατοχής... 
Η La Liga επέστρεψε! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φοβερο αρθρο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλό άρθρο με σωστή προσέγγιση και άποψη....
Μπράβο....

 




Ad Code