ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολίνα Μπαξεβάνου: «Tο μότο μου είναι πάντα μία λέξη η εξέλιξη»

Με τον αριθμό "13" στην φανέλα της η Ολίνα Μπαξεβάνου κλέβει τις εντυπώσεις εντός και εκτός γηπέδου.
Η δεκαεξάχρονη σέντερ φορ, μας μιλάει για τα πρώτα της βήματα, τους στόχους και τις επιτυχίες της.  Ένα κορίτσι που ήδη βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της Β΄ Εθνικής με 18 γκολ. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα λαμπρό αστέρι του ποδοσφαίρου.





- Πως ξεκίνησε το ταξίδι σου στον ποδοσφαιρικό χώρο;

Το ταξίδι μου ξεκίνησε από πάρα πολύ μικρή ηλικία δίχως να υπάρχει προορισμός. Ως παιδάκι ήθελα να διασκεδάζω, να περνάω όμορφα και να επιστρέφω στο σπίτι μου ευτυχισμένη όπου και αυτό ήταν ο άγνωστος προορισμός μέχρι το 12 έτη μου. Έχοντας πλέον την σωματοδομή μου σε ένα επίπεδο το οποίο μπορώ να προγραμματίσω και να εντάξω στην προπονητική μου μέρα. Τον επαγγελματισμό και πλέον το ταξίδι είχε αρχίσει να έχει προορισμό.






- Αλήθεια πως ήταν τα πράγματα στην αρχή; Αντιμετώπισες άσχημες αντιδράσεις από την κοινωνία; Συνεχίζουν να υπάρχουν;

Η αρχή έγινε πολύ νωρίς και τα παράξενα βλέμματα των παιδιών όταν παρεβρισκόμαστε στον ίδιο χώρο είχαν μέσα την περιέργεια και την παραξενιά, αλλά ως μικρό κοριτσάκι τίποτα δεν μου φαινόταν παράξενο διότι δεν υπήρχε ο διαχωρισμός των δύο φύλων αλλά μονάχα το παιχνίδι. Από την κοινωνία δεν άκουσα κακόβουλο σχόλιο διότι το ταλέντο μου σκέπαζε την κάθε αμφιβολία τους για το ότι μία γυναίκα κλωτσάει μία μπάλα. Πλέον έχοντας χαράξει την πορεία μου στον χρόνο η μπάλα είναι η προέκταση του ποδιού μου και αντιθέτως παραξενεύονται όταν με βλέπουν χωρίς αυτήν.








- Ένα διάστημα έπαιζες κρυφά από τους γονείς σου. Τώρα είναι περήφανοι για τις αθλητικές σου επιτυχίες; Σε στηρίζουν;

Οι γονείς μου έχοντας ήδη έναν πρωταθλητή στην οικογένεια τον αδερφό μου το αθλητικό πνεύμα ήταν έντονα παρών στο σπίτι μας. Είχα πάντα το ελεύθερο να παραβρίσκομαι στα στάδια. Μόνο που εγώ για καλή μου τύχη γράφτηκα και σε μία Ακαδημία δίχως να το γνωρίζουν (γελάει). Ένας από τους στόχους μου και η βάση της πυραμίδας μου είναι η περηφάνια των γονιών μου. Είναι χρέος μου να τους ανταποδώσω τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια με πολλά χαμόγελα.






- Λένε πως αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα. Εσύ τι θα έλεγες ως νεαρή παίκτρια στους γονείς των κοριτσιών που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

Κανένα παιδί δεν έχει να γλιτώσει από τίποτα. Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις, είναι για όλους. Το μόνο που έχω να πω στους γονείς είναι να αποδεχτούν την κάθε διαφορετικότητα η οποία κάνει το παιδί τους ευτυχισμένο.



- Ποιο κατά την γνώμη σου είναι το ισχυρότερο κίνητρο για να παίξεις καλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο;

Το κίνητρο είναι Η Ν'ΙΚΗ, για αυτήν ιδρώνω, για αυτήν δακρύζω και για αυτήν τρέμω αναμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή. Αυτή είναι η μαγεία του αθλητισμού.




- Τι είναι αυτό που βοηθάει έναν κεντρικό επιθετικό να αναδειχθεί;

Ανεξαρτήτως θέσης η φυσική κατάρτιση, η τεχνική και η αντίληψη είναι αυτά που σε ολοκληρώνουν.



- Παρά το νεαρό της ηλικίας σου έχεις καταφέρει πολλά μέσα στα γήπεδα. Είσαι μόλις 16 ετών και παίζεις στην Εθνική Ελλάδος κορασίδων. Ποιος είναι ο δικός σου προσωπικός στόχος;

Κάποιοι από τους στόχους μου είναι αυτά που αναφέρατε στην ίδια την ερώτηση. Αλλά το μότο μου είναι πάντα μία λέξη η εξέλιξη, μέσω αυτής θα έρθει και το ανάλογο αποτέλεσμα.


- Μελλοντικά θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο σε κάποια θέση μέσα ή έξω από το γήπεδο; Έχεις κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον σου;




Η αποστολή μου είναι να σκοράρω, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου αλλά αυτό δεν σε κάνει προπονητή ή γυμναστή. Σίγουρα θα ήταν πολύ όμορφο να μεταδώσω την αγάπη μου για τη στρογγυλή θεά αλλά επειδή ο αθλητισμός έχει άμεση σχέση με το ανθρώπινο σώμα θα το έκανα μόνο αν ήμουν πραγματικά καλή σε αυτό διότι έχουμε γεμίσει τραυματισμένα κορμιά από ''μπακάληδες'' προπονητές. Σίγουρα μέσα στα σχέδια ενός αθλητή είναι να γίνει επαγγελματίας και να μπορέσει να βιοποριστεί και να εξασφαλίσει χρήματα για την συνταξιοδότηση του (γελάει). Ευελπιστώ η δική μου να είναι όσο το δυνατό αργότερα γίνεται.





-Ποιοι κατά τη γνώμη σου είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών;





Κορυφαίος δεν είναι αυτός με τα περισσότερα τρόπαια αλλά με τη συνολική του στάση στον αθλητισμό. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές όπου πέρα από το τεράστιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο η ψυχή τους και ο χαρακτήρας τους κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και είναι άξιοι θαυμασμού. Αλλά κατά την γνώμη μου σε επίπεδο φυσικής ικανότητας και όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και γενικά στον παγκόσμιο αθλητισμό ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος.










-Τέλος θα ήθελα να μου πεις τι κρατάς περισσότερο από τον δρόμο που ακόμη διανύεις στο ποδόσφαιρο. Δώσε και μία ευχή για τις δύσκολες ημέρες που περνάει όλη η ανθρωπότητα τώρα λόγω πανδημίας.

Δεν κρατάω κάτι λιγότερο ή περισσότερο διότι αυτός ο δρόμος με έκανε αυτό που είμαι σήμερα, ο αθλητισμός χτίζει σώμα και πνεύμα, δεν μπορώ να διαχωρίσω στιγμές είναι όλες εξίσου σημαντικές. Μετά από κάθε μπόρα ο ήλιος πάντα είναι ομορφότερος!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code