ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι θεές του πολέμου


Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΡΗ κάνει σταθερά βήματα προς την κορυφή.


Το γυναικείο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική πορεία στην χώρα μας. Έχει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φιλάθλους και αθλητές. Από όλο αυτό δεν μπορούσε με τίποτα να λείπει η ομάδα του ΑΡΗ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο αναφορά τον ερασιτεχνικό αλλά και τον επαγγελματικό αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια έχει τμήματα σε πολλά αθλήματα (πέρα τα ποιο προβεβλημένα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ) όπως κολύμβηση, ξιφασκία, μπάσκετ με αμαξίδιο  κ.α. Μόλις το 2008 ιδρύθηκε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

Τα πρώτα χρόνια η ομάδα έψαχνε τα πατήματά της. Σε ένα πρωτάθλημα Α' Εθνικής το οποίο τότε διεξαγόταν με ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος), ενώ μετά οι πρώτες ομάδες των ομίλων-όπου ο αριθμός άλλαζε από χρονιά σε χρονιά-δημιουργούσαν άλλο πρωτάθλημα ή παίζανε πλέι οφ. Ο ΑΡΗΣ έκανε μέτριες χρονιές στην μέση της βαθμολογίας κυρίως ενώ την περίοδο 2012-2013 υποβιβάστηκε στην Β' σε τάξη κατηγορία.



Ο ΑΡΗΣ έκατσε έναν μόλις χρόνο στην Β' Εθνική και προβιβάστηκε άνετα, στην πρώτη κατηγορία με μόλις μία ήττα σε 14 αγώνες. Οι "κιτρινόμαυρες" αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή από τότε και με σταθερά και μικρά βήματα σιγά σιγά κοιτάνε προς την κορυφή. 

Στο σήμερα και πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού η γυναικεία ομάδα του ΑΡΗ σε πρωτάθλημα 12 ομάδων και 13 αγώνων βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόνο ήττα, ενώ έχει πετύχει και 37 γκολ δεχόμενη 10. Βρίσκεται μόνο πίσω από τον "συμπολίτη" ΠΑΟΚ-που έχει κάνει το απόλυτο- καθώς όπως φαίνεται οι δύο αυτές ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code