ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ligue 1: Η μάχη της παραμονής

Αφού περάσει η πανδημία που μαστίζει ολόκληρο το κόσμο και μπει μία τάξη στην καθημερινή μας ζωή , το ίδιο θα συμβεί και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι κάτι που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρουν ειδικά για τους φίλους του Γαλλικού ποδοσφαίρου , αφού μαίνονται μάχες τόσο στα πάνω όσο και στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας.

Πιο ενδεικτικά , με τη συμπλήρωση των 2/3 και λίγο παράπανω του Γαλλικού πρωταθλήματος έχουν διαμορφωθεί κάποια συγκεκριμένα δεδομένα όσον αφορά τα χαμηλά στρώματα και τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων , την παραμονή τους στην ελίτ του Γαλλικού ποδοσφαίρου. Έχουμε δηλαδή τον αδύναμο κρίκο της ιστορίας , την Τουλούζ η οποία με μόλις 13 βαθμούς , 17 ολόκληρους από τη παραμονή και με 17 ήττες στα 18 τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού δίχως να μπορεί να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη μοίρα της. Με δεδομένο τον υποβιβασμό της Τουλούζ , μένει άλλη μία ομάδα που θα την ακολουθήσει απευθείας και άλλη μία που θα πάει στα μπαράζ με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας. Βαθμολογικά αν το πάρουμε , θα δούμε πως η αμέσως επόμενη υποψήφια και ευρισκόμενη σε δύσκολη θέση είναι η Αμιάν , η οποία έχει 23 βαθμούς , 7 λιγότερους από τη παραμονή όμως παλεύει όλα της τα παιχνίδια και δείχνει διάθεση για μάχη κόντρα στα προγνωστικά.Μάλιστα πρόσφατα είχε πάρει μεγάλα αποτελέσματα όπως οι ισοπαλίες με τις Παρί (4-4) , Μαρσέιγ (2-2).

Μετά συναντάμε τη Νιμ , η οποία με 27 βαθμούς και 3 λιγότερους από τη σωτηρία , διαθέτει βάσιμες ελπίδες για τη σωτηρία. Μάλιστα αυτό το μαρτυρά και η εικόνα  της στα τελευταία παιχνίδια με κορυφαίο αποτέλεσμα το διπλό στην έδρα της Νις (1-3). Κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει γιατί δείχνει ικανή για τη ζημιά. Πάνω από την κόκκινη γραμμή βρίσκονται οι ευρισκόμενες σε ισοβαθμία Σεντ Ετιέν και Ντιζόν με 30 βαθμούς έκαστος , οι οποίες μάλλον βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα αλλά όχι σε ασφάλεια και αν για την Ντιζόν το περιμέναμε , για την Σεντ Ετιέν αποτελεί έκπληξη και με βάση τη ποιότητα του ρόστερ της , κάποια στιγμή θα ρολάρει και αναμένεται να σωθεί εύκολα . Τώρα για τη Ντιζόν ίσως την αδικούν οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής καθώς έχει παίξει καλά σε αρκετά παιχνίδια χωρίς να πάρει τα αποτελέσματα που ενδεχομένως άξιζε. Λίγο ποιο πάνω τους βρίσκονται η Μετς και η Μπρεστ με 34 βαθμούς αμφότερες . Δύσκολα θα κινδυνέψουν καθώς το χάντικαπ που έχουν είναι πολυ δύσκολο να ανατραπεί από τις κάτω ομάδες κυρίως τη Νιμ γιατί για την Αμιάν η απόσταση των 11 βαθμών δεν καλύπτεται με βάση την τωρινή κατάσταση των ομάδων. Για τις Μπορντό , Ναντ και τις πιο πάνω δεν υπάρχει θέμα μιας και βρίσκονται σε άλλο βαθμολογικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο.

Αυτή λοιπόν είναι η ανάλυση της μάχης της παραμονής στο Γαλλικό πρωτάθλημα που καλώς εχόντων των πραγμάτων και ιού επιτρέποντος θα ξεκινήσει στον Μάιο , άγνωστο το πότε και εκεί οι προαναφερθείσες ομάδες θα κληθούν να δώσουν τον υπερπάντων αγώνα προκειμένου να επιβιώσουν, με πρώτο θύμα τη Τουλούζ , σε δύσκολη θέση την Αμιάν , λίγο καλύτερη για τη Νιμ και σε πλεονεκτική θέση τις Σεντ Ετιέν και Ντιζόν.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code