ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πού βρίσκονται οι περυσινοί ουραγοί της Bundesliga ;

Kατά την γνώμη μου είναι το ποιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.
Ξέρω ξέρω Γερμανοί δεν παίζουν μπάλα και μα πως μπορείς;Kόντρα σε αυτά εγώ συνεχίζω και υποστηρίζω φανατικά Bundesliga.Μπορεί από το 2012 να το κατακτάει σερί η Bayern Munchen αλλά από την δεύτερη θέση και κάτω μπορεί να δεις τον καθένα. Ομάδα που έπαιζε Ευρώπη την επόμενη χρονιά να υποβιβάζεται.Κάτι ρομαντικό έχει αυτό. Πάμε λοιπόν να δούμε που βρίσκονται οι περυσινοί ουραγοί της Βundesliga.



VFB STUTTGART




Ξεκινάω με το μεγαλύτερο όνομα με βάση την ιστορία.Η VFB STUTTGART.Όνομα βαρύ σαν ιστορία για την Γερμανία.Πέντε πρωταθλήματα,δύο κύπελλα,ένα supercup, δύο φορές έφτασε σε τελικούς ευρωπαικών διοργανώσεων χωρίς να κατακτήσει όμως ούτε το ουέφα το 1989 ούτε το κυπελλούχων το 1998 δύο φορές κέρδισε το Intertoto 2002 και 2008.Παικταράδες φόρεσαν την φανέλα της όπως Jovvani Elber,Jurgen Klinsman,Matias Zamer,Fredi Bobic,Philip Lahm,Kevin Kurani,Mario Gomez είναι μερικοί από αυτούς.Στο ελληνικό κοινό έγινε ποιο γνωστή από τους αγώνες εναντίον του Παναθηναϊκού για το Champions League το 2004 και εναντίον του Πάοκ στο κύπελλο Uefa το 2005.Τα τελευταία χρόνια η ομάδα  έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Ως αποτέλεσμα ήρθε ο υποβιβασμός την περυσινή χρονιά μετά από αγώνες μπαράζ με την τρίτη της Zweite League Union Berlin. Με δύο ισοπαλίες 2-2 και 0-0 η Στουτγκάρδη υποβιβάστηκε και μάλιστα σχετικά πρόσφατα από τον προηγούμενο υποβιβασμό της που ήταν το 2016.Φέτος πριν την διακοπή λόγω του Covid-19 η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Zweite League με 45 βαθμούς πίσω από την Αρμίνια Μπίλεφελντ και ένα βαθμό μπροστά από το Αμβούργο. Έχει στο ρόστερ της γνωστούς παίκτες όπως τον Badstuber πρώην αμυντικό της Bayern Munchen τον Castro και φυσικά τον πρωταθλητή Κόσμου και μέλος της ομάδας της Bayern Munchen του 2013 που είχε κατακτήσει το Champions League Mario Gomez που ήρθε να κλέισει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε.





HANNOVER 96 


Η ομάδα του Αννόβερου υποβιβάστηκε κατευθείαν πέρυσι όντας προτελευταία. Αποτελεί ομάδα της Bundesliga τα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Το 2012 έφτασε στην κορυφαία της ευρωπαική διάκριση που ήταν μέχρι τα προημητελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Την επόμενη χρονιά έφτασε έως τους 32 όπου αποκλείστηκε από την Ανζί. Φέτος αγωνίζεται στην Zweite League και είναι στην ένατη θέση δώδεκα βαθμούς μακριά από το Αμβούργο που είναι τρίτο. Πολύ δύσκολα να διεκδικούσε κάτι παραπάνω με τις εμφανίσεις της.



FC NURBERG

Nυρεμβέργη. Γνωστή για την ποδοσφαιρική της ομάδα στην Γερμανία και όχι μόνο για τα λουκάνικά της. Μπορεί να έχει μία αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη που περιλαμβάνει εννέα πρωταθλήματα της Γερμανίας αλλά το τελευταίο το κατέκτησε το μακρινό 1968 και τέσσερα κύπελλα με ποιο πρόσφατο το 2007. Μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα διένυσε μία περίοδο όπου ανεβοκατέβαινε μεταξύ Bundesliga και Ζweite. Από το 1996 και μετά το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε στην Bundesliga ήταν για τέσσερα χρόνια Φέτος συναντάμε εκεί τον γνωστό Έλληνα αμυντικό Κωνσταντίνο Μαυροπάνο που βρίσκεαι δανεικός από την Άρσεναλ. Στο παρελθόν έχει περάσει από εκεί ο Άγγελος Χαριστέας. Πέρυσι η Νυρεμβέργη υποβιβάστηκε όντας τελευταία στην Bundesliga. Φέτος βρίσκεται στην δέκατη τέταρτη θέση της zweite league και αγωνίζεται να παραμείνει στην κατηγορία. Προσωπικά το εύχομαι για αυτό το συμπαθέστατο σωματείο.  .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code