ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπέρνι Έκλεστον: Νομίζω ότι πρέπει να ακυρωθεί όλη η φετινή σεζόν



Ο Μπέρνι Έκλεστον ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ακυρωθεί ολόκληρη η φετινή σεζόν στην Formula 1 λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοιό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της F1 θα είχε ακυρώσει την φετινή σεζόν αν έμενα στην διοίκηση του θεσμού και σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθούσε να προσαρμόσει το πρόγραμμα επεκτείνοντας τις ημερομηνίες.

Η πανδημία του κορονοιού έχει αναγκάσει να αναβληθούν τα πρώτα οχτώ GP , με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το Καναδικό GP, να είναι προγραμματισμένος για τις 14 Ιουνίου.


Ο τωρινός CEO της F1 Τσέις Κάρει δήλωσε ότι το φετινό καλεντάρι θα περιλαμβάνει από 15 έως 18 αγώνες. Ο Έκλεστον υποστήριξε ότι δεν θα είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο και θα είχε αναβάλει τη σεζόν του 2020 για την ασφάλεια της υγείας όλων. 

Μιλώντας στο Reuters ο 89χρονος Βρετανός επιχειρηματίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: " Με ρωτάτε τι θα έκανα σήμερα; Νομίζω ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να μιλάμε για το αν θα διεξαχθούν φέτος αγώνες. Αυτή είναι η μόνη ενέργεια που μπορούμε να πάρουμε για την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων.Είναι ατυχία που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro 2020 , αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.'


Ο Έκλεστον συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι θα είναι πολύ πολύ έκπληκτος αν γίνουν από 15 έως 18 αγώνες μέσα στην χρονιά υποστηρίζοντας ότι υπάρχει η εναλλακτική να οι οδηγοί να τρέξουν τρεις ή τέσσερις αγώνες στην διάρκεια της χρονιάς και να περιλαμβάνονται στη σεζόν του 2020. Το πρόβλημα εδώ είναι να κατευθύνεις τις ομάδες που να πάνε και να εκπληρώσεις τις επιθυμίες των χορηγών. Για αυτό το λόγο όσο καιρό κρατάει η αναμονή και δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει στο μέλλον, μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα το καλεντάρι ανάλογα και με τα 'θέλω' των ομάδων και των χορηγών-εταιριών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code