ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ συνεχίζει να "τσακίζει" σεξισμό, πατριαρχία, μισογυνισμό



Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ αξίζει ίση αμοιβή με τους άνδρες.
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα επιχείρημα ή αμφιβολία από τον εργοδότη τους, την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Αντίθετα, οι γυναίκες, οι οποίες είναι αναμφισβήτητα πιο επιτυχημένες στο γήπεδο και πιο δημοφιλείς από την αμερικανική ομάδα ανδρών - που δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA - με βάση την τηλεόραση και τη ροή τηλεθεατών, συνεχίζουν να αγωνίζονται  αποφασιστικά για να κερδίσουν δικαίως δική τους.

Στις 11 Μαρτίου, στο γυναικείο ποδόσφαιρο SheBelives Cup στο Frisco του Τέξας, η ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ, οι κυριότεροι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κέρδισαν τίτλους back-to-back, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εναντίον της αμερικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η επίδειξη ήταν σε απάντηση στις καταθέσεις των δικαστηρίων που υποβλήθηκαν από την αμερικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία αντιτίθεται στη δίκη των 66 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διάκριση λόγω φύλου της Εθνικής Γυναικών των ΗΠΑ, που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2019 εναντίον της οργάνωσης βάσει του νόμου περί ίσης αμοιβής και του νόμου περί αστικών δικαιωμάτων του 1964. Μεταξύ των γελοίων ισχυρισμών από την Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου περιλαμβάνουν "βιολογικές διαφορές" που λένε ότι τεκμηριώνει το παιχνίδι των ανδρών «απαιτεί υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων» που είναι "αδιαμφισβήτητη επιστήμη".

Μια μεταγενέστερη δήλωση που κυκλοφόρησε από τους παίκτες έλεγε: "Θέλαμε να παραμείνουμε μαζί ως ομάδα και να προβούμε σε μια δήλωση εκ μέρους όλων των γυναικών και κοριτσιών ότι τα σχόλια της ομοσπονδίας είναι απαράδεκτα. Μας αρέσει αυτό το άθλημα και αυτή η χώρα, και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη μισογυνιστική μεταχείριση."
Οι γυναίκες πληρώνονται περίπου 100.000 δολάρια ετησίως, αλλά λαμβάνουν πολύ μικρότερα επιδόματα από τους άνδρες, ανεβάζοντας την κλίμακα αποδοχών πολύ πιο ευνοϊκά προς τους άνδρες παίκτες.




Ο Megan Rapinoe, νικήτρια του Ballon d'Or, ονομάστηκε κορυφαία ποδοσφαιρίστρια των γυναικών του 2019 και η standout για την γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη πέρυσι. Εξέφρασε, μετά τη νίκη της 3-1 επί της Ιαπωνίας στο SheBelieves Κύπελλο, ότι η στάση της ομοσπονδίας δεν εκπλήσσει.
"Έχουμε την αίσθηση ότι αυτά είναι μερικά από τα συναισθήματα του υποσυνείδητου που είχαν για πολύ καιρό", δήλωσε η κ. Rapinoe. "Αλλά για να το δούμε αυτό ως επιχείρημα, όπως το κακόβουλο μισογυνισμό και το σεξισμό ως επιχείρημα εναντίον μας, είναι πραγματικά απογοητευτικό."

"Αλλά θέλω απλώς να πω, όλα αυτά είναι ψευδή", υποστήριξε ο Rapinoe. "Σε κάθε κορίτσι εκεί έξω, σε κάθε αγόρι εκεί έξω, που παρακολουθεί αυτή την ομάδα, που θέλει να είναι σε αυτή την ομάδα ή απλά θέλει να ζήσει το όνειρό του, δεν είσαι υποδεέστερος μόνο και μόνο επειδή είσαι κοπέλα. Δεν είσαι καλύτερος μόνο επειδή είσαι αγόρι.
"Είμαστε όλοι δημιουργημένοι ίσοι και πρέπει όλοι να έχουμε την ίση ευκαιρία να βγούμε και να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, και για εμάς όνειρο είναι ότι παίζουμε στο γήπεδο ποδοσφαίρου.Έτσι,όταν ήταν σε εκείνη την κατάθεση, αυτό που είπε στο επιχείρημα δεν είναι αλήθεια. Μην το πιστέψετε ποτέ αυτό. "
Η διαδεδομένη αντιπαλότητα που προκάλεσε η είδηση ​​σχετικά με το περιεχόμενο των καταθέσεων της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της, Κάρλος Κόρτεϊρο, την περασμένη Πέμπτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code