ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι σημαίνει ο κορωναϊός για το μέλλον του γυναικείου αθλητισμού;


Είναι ένας περίεργος χρόνος στον αθλητισμό, με σχεδόν όλα τα γεγονότα να αναβάλλονται για το προσεχές μέλλον μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κοροναϊού. Είναι σωστό και ουσιαστικό η υγεία να είναι η πρώτη, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο.






Πάρτε το Euro των γυναικών, τo οποίo θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος, το μέλλον τους τώρα κρέμεται στην ισορροπία. Θα μπορούσαν να μετακινηθούν λίγες μέρες για να ακολουθήσουν το τουρνουά των ανδρών ή να μετακινηθούν εξ ολοκλήρου στο 2022. Δεν είναι εύκολη απόφαση. Εάν και τα δύο τουρνουά έλαβαν χώρα το καλοκαίρι, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν θα αυξήσει ή θα μειώσει το ενδιαφέρον. Εξίσου μια κίνηση στο 2022 θα μπορούσε να βλάψει τη δυναμική που κέρδισε στο γυναικείο παιχνίδι.
Είναι ένα αζήλευτο έργο. Αλλά το γεγονός ότι η UEFA δεν ανακοίνωσε το μέλλον του τουρνουά των γυναικών μαζί με το ανδρικό δείχνει πως το γυναικείο είναι μια δεύτερη σκέψη, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει. Όσο καθυστερούν την απόφαση δείχνουν πως το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν αποτελεί για αυτούς προτεραιότητα.

Αθλητές που μιλάνε για τους αγώνες Ολυμπιακής αβεβαιότητας, η αντιμετώπιση του άγνωστου είναι δύσκολη. Για όλους, η πανδημία μεταμορφώνει και περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δουλέψουν. Τα κυβερνητικά όργανα έχουν την εξουσία να το οριοθετήσουν για τους παίκτες και τους αθλητές με γρήγορες αποφάσεις. Ακόμα και ένα άγνωστο είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα για τους παίκτες, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα τουρνουά που είναι ένα χρόνο μακριά.
Σε ένα τοπικό και ίσως πιο σοβαρό επίπεδο, πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος αυτής της αβεβαιότητας στους συλλόγους. Μια αναφορά στην Times έδειξε ότι πάνω από το 70% των παικτών στο FA γυναικών πρωταθλήματος, το επίπεδο κάτω από το WSL, θα μπορούσε να είναι έξω από τις συμβάσεις τους πριν από το τέλος της σεζόν. Ο χρόνος θα δείξει αν οι σύλλογοι θα έχουν τους πόρους για να ανανεώσουν τις συμβάσεις και να συνεχίσουν να εργάζονται προσωπικό και παίκτες.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους τους αθλητές, αλλά καθώς ο αθλητικός κόσμος αναζητά έναν δρόμο προς το καλύτερο, ομοσπονδίες και διοικητικά όργανα πρέπει να συμπεριλάβουν τα πρωταθλήματα και τις ομάδες των γυναικών, ώστε να μην μείνουν πίσω. Ήταν υπέροχο να δούμε το WSL και το Πρωτάθλημα Γυναικών να περιλαμβάνονται σε ανακοινώσεις που αναβάλλουν πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. 
Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αυτή η πανδημία δεν θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά είναι θέμα της διοίκησης να στηρίξει τις ομάδες της όπου μπορεί έτσι ώστε αυτή η αλλαγή να μην είναι ανεπανόρθωτα καταστροφική. Ακριβώς όπως το EFL δημιουργεί ένα πακέτο υποστήριξης για τις ομάδες του μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έτσι και τα διοικητικά όργανα πρέπει να στηρίξουν τις ομάδες των γυναικών όπου χρειάζεται.
Είναι και στα μέσα ενημέρωσης. Αν συνεχίσουμε να λέμε ιστορίες των αθλητριών και να αναφέρουμε τα γυναικεία αθλήματα, όταν η ζωή αρχίζει να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς, δεν θα έχει χάσει το ενδιαφέρον ούτε την δυναμική που έχει κερδηθεί από τα πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα και τις πρωτοβουλίες των μέσων ενημέρωσης.

Ποιος ξέρει πως θα μοιάζει ο κόσμος όταν όλο αυτό τελειώσει.Ο αθλητισμός των γυναικών και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, μπορεί να παραμείνει στο κοινωνικό επίπεδο που βρίσκεται και να αναρριχηθεί αρκεί όλοι να προσπαθήσουμε και τελικά να το καταφέρουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code