ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης: «Χ»αμένοι και οι δύο!

Η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την 6αδα με τον Αστέρα να μην εγκαταλείπει όταν έμεινε με δέκα παίκτες και να κλέβει το βαθμό.



Πολύ δυνατό ματς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με τις δύο ομάδες σε μεγάλο βαθμό να αλληλοεξουδετερώνονται και τα πολλά φάουλ καθώς και οι πολλές κάρτες να είναι αυτές που κυριάρχησαν. Άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα ο Μπιανκόνι για τη Λαμία με ένα όμορφο γκολ. Με δέκα άφησε την ομάδα του ο Σουάρεθ, παρόλα αυτα οι συμπαίκτες του βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με το πέναλντι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ιγκλέσιας φεύγουν από την έδρα του ΠΑΣ Λαμία με ένα σημαντικό βαθμό.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Με σαφή στόχο να διεκδικήσει το ματς παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν για ακόμα ένα ματς ο Θεοδωρόπουλος έχοντας στην άμυνα μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Πλιάτσικα και Βάντερσον. Στη δυάδα των χαφ με στόχο να πρεσάρουν και να κλέψουν μπάλες βρέθηκαν οι Δημούτσος και Μπεχαράνο. Στη τριάδα πίσω από το μοναδικό προωθημένο Τάσο Καραμάνο αγωνίστηκαν σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ταιρόνε, δεξιά ο Βασιλόγιαννης και αριστερά ο Ρόμανιτς.

Από τη δική του πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τους Αρκάδες με 4-4-2 και με στόχο να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος , στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βλάχος, αριστερά ο Άνχελ Μαρτίνεθ, με στόπερ τους Πασαλίδη και Ντένις Σουάρεθ. Στα χαφ επιλέχθηκε ο Ιγκλέσιας να μείνει στον πάγκο για ανάσες και έτσι είδαμε τους Μουνάφο και Βαλιέντε. Σε ρόλο δεξιού χαφ ήταν ο Ριέρα, αριστερά ο Τασουλής και δύο προωθημένοι ο Χαουρέγκι με το Λουίς Φερνάντεθ με σαφή οδηγία να εκμεταλλευτούν τη ταχύτητα τους για να δημιουργήσουν ρήγαμτα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Με δυνατά μαρκαρίσματα και με διάθεση να τρέξουν αρκετά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες με την ομάδα από τη Φθιώτιδα να ξεκινάει το πρέσινγκ της ψηλά, όπως και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη βάση στον άξονα όπου τα μαρκαρίσματα ήταν πολλά και δυνατά, το ίδιο και τα λάθη. Στο 5' είχαμε την πρώτη ευκαιρία όταν το απευθείας φάουλ του Φερνάντεθ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 7' ο Χαουρέγκι έφυγε στην αντεπίθεση και μετά από προσποιήσεις στο Βασίλη Πλιάτσικα σούταρε με το Θεοδωρόπουλο να αποκρούει, σε μια φάση που ο έμπειρος αμυντικός της Λαμίας ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από το Λουκά Βύντρα. Στο 10' και σε νέο φάουλ του Αστέρα ο Σουάρεθ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 16' είχαμε την πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους όταν μετά από πολύ ωραία κάθετη του Ταιρόνε ο Ρόμανιτς με δυσκολία σούταρε και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Σε αυτό το πρώτο διάστημα του αγώνα ο Αστέρας κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα με τη Λαμία να ψάχνει ευκαιρίες μέσα από μακρινές μπαλιές που τις περισσότερες φορές ήταν αντιμετωπίσιμες από την αντίπαλη άμυνα.

Στο 19' και μετά από κάθετη στην πλάτη του Αντέτζο ο Φερνάντεθ γύρισε αλλά ο Βύντρα πρόλαβε τον επερχόμενο Χαουρέγκι. Στο 22' σέντρα του Μουνάφο προς το Τασουλή ο οποίος βρέθηκε σε ρόλο φορ και έχοντας στην πλάτη του το Βύντρα έκανε το γυριστό με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 23' ωραία ενέργεια του Ρόμανιτς από αριστερά ύστερα από κλέψιμο του Ταιρόνε, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής το σουτ του Δημούτσου κόντραρε στα σώματα, νεό σουτ του Σκόνδρα άουτ. Έχοντας πολλά σώματα στον άξονα οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτύξουν γρήγορο κάθετο παιχνίδι και αναζητούσαν το κλέψιμο για να φύγουν στην κόντρα. Στο 29' μετά από πλάγιο η μπάλα φτάνει στην περιοχή στο Ταιρόνε ο ίδιος γύρισε και σούταρε πάνω στο τερματοφύλακα από πλάγια θέση. Πολλά παράπονα από τον Άκη Μάντζιο για τους παίκτες στους οποίους φώναξε χαρακτηριστικά "ΞΥΠΝΗΣΤΕ". Στο 36' πολύ ωραία προσπάθεια του Μουνάφο από δεξιά και σέντρα για το Φερνάντεθ ο οποίος υπό πίεση έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 35' ο προπονητής των γηπεδούχων άλλαξε θέση τα εξτρέμ του σε μια προσπάθεια να ανακατέψει λίγο τη τράπουλα. Στο 37' και ύστερα από ωραία κάθετη του Δημούτσου στο Ρόμανιτς η μπάλα κατέληξε στον Καραμάνο ο οποίος σέντραρε όμως ο Βασιλόγιαννης δεν προλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Φτάνοντας στο 43' είχαμε και τη τελευταία φάση του ημιχρόνου με το Φερνάντεθ να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Αντέτζο να βάζει την κόντρα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μίλαν Ράσταβατς θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του παιρνόντας το Ρεγκίς στη θέση του αρνητικού μέχρι τότε Ριέρα. Καμία αλλαγή για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος αρκέστηκε σε πολλές παρατηρήσεις. Πολλά φάουλ και πολύ αργό ρυθμό είχε το δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο τέταρτο του. Στο 60' ο Μπιανκόνι πήρε τη θέση Ταιρόνε για να τονωθεί η επιθετική γραμμή της Λαμίας. Στο 61' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σουάρεθ πήρε δύσκολη, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 64' η Λαμία βρήκε δίχτυα. Μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Ρόμανιτς και του Μπιανκόνι στον άξονα με τους δυο τους να παίζουν το ένα δύο και το δεύτερο να φέρνει όμορφα τη μπάλα μπροστά και αφού πέρασε και τον Παπαδόπουλο σε κενή εστία άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα. Στο 65' ο Ράσταβατς βλέποντας τα χαφ του να χάνουν μέτρα πέρασε στη θέση του Βαλιέντε τον Ιγκλέσιας. Στο 72' λεπτό ο Σουάρεθ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς μετά από εναέρια μονομαχία με το Βασιλόγιαννη, τον οποίο και βρήκε με τον αγκώνα, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 78' και ύστερα από εντυπωσιακό κατέβασμα του Ιγκλέσιας ο αρχηγός των Αρκάδων σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής. Παράλληλα υπήρξαν πολλές φωνές από τον Άκη Μάντζιο προς τους ποδοσφαιριστές του καθώς δεν του άρεσε το γεγονός ότι γύρισαν πίσω αδικαιολόγητα.

Στο 86' λεπτό είχαμε και τη φάση κλειδί που έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Ύστερα από σέντρα του Μαρτίνεθ από τα αριστερά ο Αντέτζο στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα βρήκε το πόδι του Ιγκλέσιας και τον γκρέμισε. Ο Ζαχαριάδης αφού συνομίλησε με το VAR πήγε και ο ίδιος να δει τη φάση και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος ο Ιγκλέσιας ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-1. 6' λεπτά καθυστερήσεων υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής με το Σάσι να περνάει στη θέση του Καραμάνου στο 92' και στο 94' να έχει και τη τελευταία φάση του παιχνιδιού όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Τυνήσιος σούταρε αδύναμα μέσα από την περιοχή πάνω στον Παπαδόπουλο. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας η Λαμία έχασε μια σημαντική ευκαιρία να φτάσει στο -1 από τη θέση που οδηγεί στα play-off, ενώ από την άλλη ο Αστέρας είδε ένα ματς που έδειχνε τελειωμένο για τους Αρκάδες να τους δίνει έναν πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επόμενο ματς για τους Λαμιώτες το Σάββατο στο Βόλο κόντρα στη τοπική ομάδα. Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι υποδέχονται την Κυριακή τον Παναιτωλικό.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 
ΛΑΜΙΑ ( 4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας( 10' Βύντρα), Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης, Ταιρόνε( 60' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος( 90+2' Σάσι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ( 4-4-2): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μαρτίνεθ, Μουνάφο, Βαλιέντε( 65' Ιγκλέσιας), Τασουλής( 74' Αντζουλάς), Ριέρα( 46' Ρεγκίς) , Φερνάντεθ, Χαουρέγκι




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code